Wel of geen sluier dragen op jullie bruiloft, wat kies jij?

Zie je jezelf al staan op jullie trouwdag in een prachtige (witte) trouwjurk? En wil je daar dan ook een sluier bij? Niet alleen is dit chic en romantisch, ook zit er een traditie verbonden aan de bruidssluier. Toch zijn er eveneens redenen om er juist geen te willen dragen. Wij zetten de voor- en nadelen van het dragen van een sluier voor je op een rijtje!

Een sluier wordt traditioneel door de bruid voor haar gezicht gedragen wanneer ze naar het altaar loopt. Zodra het jawoord is gegeven mag de sluier omhoog voor de kus. Een bijzondere traditie, maar niet één die nog op veel bruiloften voorkomt. Toch zijn er veel redenen om toch een sluier te dragen als bruid. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit juist niet te doen. Benieuwd wat de redenen zijn om er wel of juist niet voor te kiezen? Wij hebben ze voor je verzameld!

Voordelen van een sluier

Houd je wel van tradities? Dan is het zeker leuk om met een sluier om naar het altaar te lopen! Maar het dragen van een bruidssluier heeft ook andere voordelen. Zo staat het bijvoorbeeld fantastisch bij je trouwjurk en kan het het plaatje echt compleet maken. Bovendien kunnen jullie prachtige romantische foto´s maken onder dit bijzondere stukje stof.

Nadelen van een sluier

Toch zijn er ook steeds meer bruiden die de sluier achterwegen laten. Een nadeel is namelijk dat het niet altijd handig is om een paar meter stof achter je aan te slepen. Zeker wanneer jullie veel buiten zijn, zal je sluier snel vies worden of in de weg zitten. Daarbij kan het zijn dat je het iets te traditioneel vindt om een bruidssluier te dragen en je liever voor een modernere bruidslook gaat. Op deze manier kun je bijvoorbeeld meer aandacht aan je bruidskapsel besteden of een ander opvallend accessoire dragen, zoals bijvoorbeeld een mooie bloemenkrans.

Boudoir fotoshoot

Nog een leuke tip: Laat jij een boudoir fotoshoot maken voordat jullie trouwen? Dan geeft een bruidssluier een prachtig effect! Je kunt hier sprookjesachtig mooie foto´s mee laten maken. Zo creëer je namelijk een mysterieuze sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.