Loveshoot op Cuba

Fotograaf: Dario Endara

Alles wat je moet weten over trouwen op Cuba

Zijn jullie gek op Cuba? Dan is een Cubaanse bruiloft misschien een leuk idee! Denk aan een klassieke Cubaanse trouwauto, felle kleuren, tropische bloemen, een prachtig strand, Cubaanse sigaren en heerlijke cocktails. Op deze manier komen jullie gasten meteen in een vakantie sfeertje! Jullie kunnen voor een Nederlandse bruiloft in Cubaanse sfeer gaan of zelfs op Cuba trouwen! 

Trouwen jullie liever niet in Nederland en zijn jullie nog op zoek naar een bestemming voor jullie bruiloft in het buitenland? Dan is Cuba the place to be. Dit land vormt een prachtige decor voor jullie bruiloft! Zo zijn de pastelkleurige huizen van de stad Trinidad perfect als achtergrond voor de trouwfoto´s. Ook de pleinen van Havana zijn zeker de moeite waard en er zijn talloze romantische plekken te vinden voor jullie ceremonie.

Trouwen op Cuba

Trouwen in het buitenland is een unieke ervaring en een droom voor veel bruidsparen. Toch zijn er maar weinig stellen die hun droom uiteindelijk uit laten komen. Willen jullie graag trouwen op Cuba? Dat is minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Of jullie nu gaan voor een intieme elopement met z’n tweeën of een groep vrienden en familieleden mee willen nemen, het wordt sowieso een trouwdag om nooit meer te vergeten! Hebben jullie een beperkt budget? Ook dan is het mogelijk om te trouwen op Cuba. In dat geval is het slim om jullie gastenlijst beperkt te houden en de gasten te vragen hun eigen reis te betalen. Jullie kunnen de bruiloft meteen combineren met de huwelijksreis, dat scheelt weer wat geld! Kun je nog meer handige tips gebruiken? Lees dan zeker even het blog Alles wat je moet weten over trouwen in het buitenland.

Hebben jullie juist een wat groter budget? Er zijn ook genoeg mooie en luxe hotels op Cuba te vinden waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven! Een romantisch plekje op het strand van Cuba is natuurlijk ook prachtig.

Trouwen volgens de wet op Cuba

In Nederland is het heel gemakkelijk om officieel voor de wet te trouwen, maar als jullie in het buitenland trouwen, zijn er wel wat dingen om rekening mee te houden. Om op Cuba te kunnen trouwen, moet je een verklaring van huwelijksbevoegdheid kunnen overhandigen die je bij je eigen gemeente aanvraagt. Je hebt hiervoor nodig:

  • Een geldig Nederlands identiteisbewijs
  • Een uittreksel van het geboorteregister
  • Een uittreksel van de burgerlijke stand waaruit blijkt dat je niet getrouwd bent en eventueel een afschrift van de echtscheidingsakte als je eerder getrouwd bent geweest.

De huwelijksbevoegdheid moet je vervolgens laten legaliseren en naar het Spaans laten vertalen.

Vind je het iets te veel werk om volgens alle regels op Cuba te kunnen trouwen? Dan is er ook een gemakkelijkere manier om elkaar het jawoord te geven. Jullie kunnen namelijk in Nederland vast officieel met elkaar trouwen om vervolgens op Cuba alleen een ceremonieel huwelijk te houden. Iedere gemeente biedt een aantal momenten aan waarop je gratis kunt trouwen. Dit is misschien niet zo romantisch, maar wel erg praktisch. De sprookjesachtige ceremonie kunnen jullie vervolgens voor Cuba bewaren.

Cubaanse sfeer op jullie bruiloft

Ligt een bruiloft in het buitenland toch wat buiten jullie budget? Of trouwen jullie liever gewoon in Nederland? Ook in eigen land kun je jullie bruiloft van een Cubaanse sfeer voorzien. Gebruik hiervoor een mooi, fris kleurenpalet met zomerse kleuren. Tropische bloemen en zoete drankjes kunnen ook zeker niet ontbreken. En jullie zullen uiteraard op zoek moeten gaan naar een prachtige klassieke auto als trouwvervoer. Nu nog hopen dat het weer meewerkt op jullie trouwdag en jullie heerlijk van het zonnetje kunnen genieten! En natuurlijk behoort ook een huwelijksreis op Cuba nog tot de mogelijkheden. Hier kunnen jullie heerlijk genieten van een ontspannen honeymoon.

Bron:
Nederland Wereldwijd