Een bruiloft organiseren is niet goedkoop en dus zullen jullie waarschijnlijk wel even moeten sparen voor jullie kunnen trouwen. De trouwringen zijn over het algemeen een grote kostenpost. Je wilt immers wel dat deze bijzondere ringen van goede kwaliteit zijn. Maar wat als jullie niet zo veel geld hebben? Of gewoon wat willen besparen? Met deze 6 tips is het ook mogelijk om goedkope trouwringen te regelen voor jullie bruiloft!
Trouwringen goedkoop? Nee helaas, de kosten van trouwringen kunnen hoog oplopen. Een goede reden dus om hier juist op te besparen. Er zijn namelijk wel degelijk low budget trouwringen te vinden. Alleen hoe kun je goedkope trouwringen kopen zonder dat je (te veel) in hoeft te leveren op de kwaliteit?
Wat kost een trouwring?
Allereerst is natuurlijk de vraag hoeveel trouwringen precies kosten. De gemiddelde prijs van een trouwring is ongeveer 750 euro. Dat betekent dat je voor een setje trouwringen al snel 1500 euro neerlegt. Flink wat geld natuurlijk! Toch is het niet zo gek dat trouwringen veel kosten. Je wilt immers goede kwaliteit voor deze ringen die jullie de rest van jullie leven nog zullen dragen. Gelukkig zijn er ook manieren te bedenken om geen enorme prijzen voor jullie trouwringen te hoeven betalen. Met deze 6 tips lukt het je ook met een beperkt budget om mooie trouwringen te regelen voor jullie bruiloft.
1. Trouwringen in de aanbieding kopen
De eerste tip is misschien heel logisch, maar het kan zeker lonen om te wachten tot trouwringen in de aanbieding zijn. Er zijn regelmatig leuke acties waarbij je een bepaald percentage korting krijgt of zelfs 1+1 gratis krijgt op een setje trouwringen. Let wel even op: een aanbieding kan soms heel verleidelijk zijn, maar het is wel belangrijk om te checken hoeveel geld het je nou eigenlijk bespaart. De actie 1+1 gratis lijkt bijvoorbeeld een super goede deal, maar het kan zijn dat de trouwringen per stuk al zo duur zijn dat je ze toch goedkoper ergens anders kunt halen. Vergelijk daarom altijd de prijzen van verschillende juweliers om zeker te weten dat je een goede aanbieding voor jullie trouwringen hebt gevonden.
2. Je eigen trouwring ontwerpen en maken
Het klinkt misschien gek, maar wist je dat het in veel gevallen veel goedkoper is om jullie eigen trouwringen te maken? Je kunt een workshop boeken waarbij jullie zelf trouwringen ontwerpen en vervolgens met de hulp van een ervaren edelsmid aan de slag gaan met het vervaardigen van de ringen. Voor een setje zilveren trouwringen kan dit al voor zo’n 400 euro. Niet alleen lukt het zo om aan goedkope trouwringen te komen, ook weet je zeker dat jullie een uniek paar trouwringen hebben dat helemaal aansluit bij jullie wensen.
3. Kiezen voor trouwringen van goedkoop materiaal
De keuze van materialen is heel belangrijk voor de uiteindelijke kosten. Sommige materialen zijn namelijk een stuk kostbaarder dan anderen. Zilveren trouwringen zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan gouden ringen. Platina trouwringen zijn helemaal prijzig. Daarnaast bepaalt de dikte natuurlijk hoe duur een trouwring is. Hoe dikker, hoe meer je zult moeten betalen. Een millimeter dikker kan al snel 100 euro schelen. Als je op zoek bent naar goedkope trouwringen, kun je dus het best voor een dunne variant gaan. Extra toevoegingen kosten natuurlijk ook geld. Zo betaal je meer voor eventuele diamanten, bewerkingen zoals polijsten of textuur aanbrengen en graveren.
4. Something old
Ken je het gezegde something old, something new, something borrowed, something blue? Volgens deze oude bruiloft traditie zou de bruid iets ouds, iets nieuws, iets dat ze geleend heeft en iets met de kleur blauw moeten dragen op haar trouwdag, dit zou namelijk geluk brengen. Van je trouwring kun je een something old maken. Heb je bijvoorbeeld nog een oude trouwring van je oma of overgroot oma? Dan zou je deze ring zelf kunnen gaan dragen. In plaats hiervan kun je ook het materiaal van oude sieraden gebruiken om een nieuwe ring van te laten maken. Op deze manier bespaar je een hoop op de materiaalkosten en heeft jouw trouwring een extra bijzondere betekenis.
5. Vriendschapsringen in plaats van trouwringen
Door het woord bruiloft te noemen, betaal je eigenlijk altijd extra. Ga daarom in plaats van trouwringen op zoek naar vriendschapsringen of relatieringen. Deze ringen zijn minstens zo mooi, ook van goede kwaliteit en een stuk goedkoper. Dit kan uiteindelijk honderden euro’s schelen. Zeker de moeite waard dus!
6. Een alternatief voor goedkope trouwringen
In plaats van een paar mooie trouwringen kun je ook voor een alternatief kiezen. Dit scheelt vaak veel geld en is bovendien origineel. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke tatoeage voor jullie trouwdag, een bijzonder horloge of een ander sieraad. Je vindt meer ideeën in het blog Trouwen zonder ring? 5x Alternatief voor de trouwring
Verschil tussen betaalbare en goedkope trouwringen
Let wel even op dat je niet teveel geld probeert te besparen op de trouwringen. Bij écht goedkope ringen lever je vaak flink in op de kwaliteit. Het zou jammer zijn wanneer jullie ringen na een jaar al minder mooi worden. Ga dus zeker op zoek naar betaalbare trouwringen die binnen jullie budget passen, maar ga niet automatisch akkoord met de laagste prijs. Zorg dat je je goed laat informeren en je alle verschillende mogelijkheden bekijkt. Zo is de kans het kleinst dat jullie later spijt krijgen van jullie aankoop.
Foto van de trouwringen
Hebben jullie het perfecte paar trouwringen gevonden? Vergeet dan niet om er tijdens de bruiloft nog een mooie foto van te (laten) maken. Je vindt wat leuke en creatieve ideeën in het blog 6x Inspiratie om de trouwringen op de foto te zetten