Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Steeds meer bruidsparen zitten niet meer zo te wachten op een leuk en origineel huwelijkscadeau. Ze krijgen liever een envelopje met geld van hun gasten. Niet zo gek, want een bruiloft kost flink wat. Alleen hoeveel geld geef je dan als gast aan het bruidspaar? 

Volgens de etiquette hoort het niet, maar er zijn heel wat bruidsparen die met een envelopje op hun trouwkaart aangeven dat ze graag geld als huwelijkscadeau willen hebben. Handig, want zo blijven ze niet met cadeaus zitten waar ze niets mee kunnen en bovendien is het een kleine moeite voor de gasten. Alleen wil je natuurlijk niet te weinig of juist veel te veel geven. Wat is dan een geschikt bedrag?

Hoeveel geld kun je missen?

De belangrijkste vraag is eigenlijk: wat kun je missen? Heb je al veel geld uitgegeven aan de voorbereidingen van de bruiloft of de reis er naar toe? Dan heb je misschien wat minder geld over voor een huwelijkscadeau. Als je echter zelf meer dan genoeg te besteden hebt, kun je best een beetje guller zijn. Natuurlijk zijn er wel richtlijnen voor het bedrag.


Collega´s of kennissen

Ga je naar een bruiloft van een collega of een kennis? Dan hoef je geen gigantisch geldbedrag mee te nemen. Waarschijnlijk word je alleen voor het feest uitgenodigd en heeft het bruidspaar ook niet veel kosten voor jou hoeven te betalen. Tussen de €20,- en €30,- is een prima geldbedrag.

Familie of vrienden

Wanneer familie of vrienden van je trouwen, geef je iets meer dan bij collega´s of kennissen. Denk hierbij aan een bedrag van ongeveer €50,-

Naaste familie of beste vrienden

Heb je een speciale band met degene die trouwt? Is het bijvoorbeeld je broer, zus of beste vriendin? Dan kun je €100,- of zelfs meer geven. Dat is een flink bedrag en als je het niet kunt betalen, mag je ook gerust lager gaan zitten.

Geld als huwelijkscadeau fotolijstje

Fotocredits: NaschEule

Geef het op een leuke manier

Heb je besloten wat het geldbedrag wordt dat je aan het bruidspaar gaat geven? Dan is het leuk om dit geld op een bijzondere manier te verpakken. Wij hebben vast wat ideeën voor je verzameld in dit blog. Voel je je toch een beetje ongemakkelijk bij het geven van een geldbedrag? Dan is een cadeaubon voor een uitje misschien een leuk idee!

Hoeveel geld geef jij op een bruiloft?

One comment on “Hoeveel geld geef je op een bruiloft?
  1. Mijn zus gaat trouwen over een paar maanden, en ik ben er het helemaal mee eens dat honderd euro of meer genoeg is. Ik doe mijn best om haar te helpen, en nu ben ik op zoek naar een trouwlocatie voor haar. Hopelijk vindt ze mijn keuze leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *