10 Jaar getrouwd? Dit zijn de leukste cadeaus en ideeën voor het tinnen huwelijk!

Zijn jullie 10 jaar getrouwd? Gefeliciteerd! 10 Jaar is een prachtig jubileum om even extra bij stil te staan of zelfs groots te vieren. Of misschien willen jullie juist wel gezellig samen genieten van dit bijzondere moment. In dit blog hebben wij de leukste manieren verzameld om jullie tinnen huwelijk te vieren. Daarnaast vind je hier ook de leukste en meest originele cadeau ideeën voor een stel dat 10 jaar getrouwd is. 

De bruiloft zelf is een bijzondere dag, maar elk jubileum dat hierop volgt is natuurlijk ook reden voor een feestje. Het is immers ontzettend fijn dat jullie nog steeds zoveel van elkaar houden en jullie huwelijk weer een jaar langer duurt. Willen jullie vieren dat jullie 10 jaar getrouwd zijn? Of ben je op zoek naar een verrassing voor een stel dat hun 10e huwelijksverjaardag viert? Dan hebben wij wat leuke ideeën voor je verzameld!

10 jaar getrouwd = tinnen bruiloft

Wist je dat er een naam is voor elk huwelijksjubileum en dat deze naam gekoppeld is aan een materiaalsoort? Hoe langer jullie getrouwd zijn, hoe sterker het materiaal is dat hierbij hoort. Maar wat is dan de naam voor een huwelijk van 10 jaar? Als jullie 10 jaar getrouwd zijn dan heet dit ook wel het tinnen huwelijk. Dit overige jubilea en de bijbehorende materiaalsoorten kun je vinden in dit handige lijstje.

Cadeau om elkaar te geven als je 10 jaar getrouwd bent

Het is leuk om wat extra aandacht voor elkaar te hebben op jullie trouwdag. Zeker wanneer jullie 10 jaar getrouwd zijn, is het een mooi moment om elkaar te verrassen. Dit kan bijvoorbeeld met een mooi cadeau. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan eens bij de volgende cadeau ideeën:

 • Het is een leuke traditie om elkaar elk jaar een cadeau te geven dat hoort bij de materiaalsoort van het jubileum. Bij een tinnen huwelijk hoort dan ook eigenlijk een tinnen cadeau. Je kunt een grappig cadeautje geven zoals een tinnen blikje met een spelletje voor op reis, maar je kunt ook prachtige creaties laten maken van tin. Zo zijn er bijvoorbeeld heel bijzondere tinnen beeldjes te krijgen.
 • Wil je jouw partner duidelijk maken hoeveel je van hem of haar houdt? Dan is het Waarom ik van je hou boekje leuk om te geven. Dit is een persoonlijk boekje dat je zelf invult. Er staan allerlei leuke vragen in die je kunt beantwoorden en er is ruimte voor foto’s en tekeningen. Hierin kun je het hele verloop van jullie relatie beschrijven en laten zien hoeveel jullie huwelijk voor je betekent.
 • Natuurlijk is een uitje voor jullie samen ook altijd leuk om cadeau te geven. Ga bijvoorbeeld gezellig een dagje wandelen en sluit af met een heerlijk etentje. Of regel een luxe ontbijt (op bed) om de dag mee te starten.
Gedekte tafel voor 10 jarig jubileum

Fotograaf: Sarah Bradshaw Photography via Washingtonian

10 Jaar getrouwd cadeau ideeën voor gasten

Wil je een stel dat 10 jaar getrouwd is verrassen met een leuk cadeau voor hun tinnen huwelijk? Dat kan natuurlijk ook! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cadeau ideeën voor het 10 jarig huwelijksjubileum?

 • Houdt het getrouwde paar wel van een wijntje? Geef dan een wijndoos cadeau met twee gepersonaliseerde wijnglazen. Op deze glazen kun je bijvoorbeeld de namen en trouwdatum van het stel laten zetten. Zo kunnen ze op een extra feestelijke manier proosten op hun huwelijksjubileum.
 • Wil je het gelukkige stel trakteren op een high wine, een dagje welness, hotelovernachting of een andere activiteit? Geef dan een Wonderbox cadeau. Hiermee kan het stel zelf een uitje uitkiezen om samen te doen.
 • Geef een mooi fotoboek cadeau met foto’s van de afgelopen 10 jaar samen. Hier kun je de mooiste foto’s van de bruiloft in kwijt. Ook is het leuk om er wat teksten en speciale momenten in te schrijven voor het stel. Nog leuker is het om hier een persoonlijk jubileumboekje van te laten maken waarin de vrienden en familieleden van het stel allemaal een bijdrage kunnen leveren voor een boek vol bijzondere herinneringen.
 • Een sterrenhemelposter is ook een uniek cadeau. Op deze poster kun je de stand van de sterren op een bepaald moment vast laten leggen, bijvoorbeeld de datum en het tijdstip van het jawoord. Een prachtige herinnering om in huis op te hangen!
 • Natuurlijk is het ook altijd leuk om er samen met het gelukkige paar een dagje op uit te gaan voor hun 10 jarig jubileum. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling en trakteer op een lekkere lunch of kies een andere leuke activiteit uit die jullie met elkaar kunnen doen.
Boon & Bliss cadeau app

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 10 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Ideeën om het tinnen huwelijk te vieren

Bij een 10 jarig huwelijk hoort niet alleen een mooi cadeau, maar ook een gezellig feestje. Ben je er nog niet helemaal uit hoe jullie willen vieren dat jullie 10 jaar getrouwd zijn? Er zijn verschillende manieren!

 • Jullie trouwdag herbeleven: Lijkt het jullie leuk om samen herinneringen op te halen aan jullie trouwdag? Zorg dan dat jullie deze mooie dag kunnen herbeleven. Ga terug naar de plek waar jullie getrouwd zijn, huur een professionele fotograaf in voor een mooie fotoshoot en regel een lekkere taart in de stijl van jullie bruidstaart. Jullie kunnen deze bijzondere dag afsluiten met een romantische overnachting in jullie bruidssuite.
 • Een dagje weg: In plaats hiervan kunnen jullie natuurlijk ook een ander leuk dagje of weekendje weg regelen. Hebben jullie inmiddels kinderen? Dan is het leuk om er een feestelijke dag voor het hele gezin van te maken. Ga naar een gezellige stad of kies een leuk uitje zoals een bezoek aan een pretpark of de dierentuin. Vervolgens kunnen jullie afsluiten met een etentje bij jullie favoriete restaurant.
 • Een groot feest geven: Willen jullie liever een groot feest geven? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Nodig dan jullie beste vrienden en familie uit voor een gezellige avond. Je kunt bijvoorbeeld een zaaltje huren of kijken wat de mogelijkheden zijn bij jullie favoriete kroeg.
 • Geloften hernieuwen: En dan is er ook nog de mogelijkheid om gewoon nóg een keer met elkaar te trouwen. Misschien hadden jullie 10 jaar geleden niet genoeg geld om een uitgebreide trouwdag te regelen of was er een andere reden waarom je geen sprookjesbruiloft hebt gehad. Door jullie geloften te hernieuwen kunnen jullie opnieuw jullie liefde voor elkaar uitspreken. Dit kan tijdens een kleine en intieme ceremonie, maar jullie kunnen er ook een complete tweede bruiloft van maken. Alles is mogelijk!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *