Bruidspaar met een glas champagne

Fotograaf: Sarah Brookhart

30 Jaar getrouwd? Dit zijn de leukste cadeau ideeën en felicitaties!

Zijn jullie 30 jaar getrouwd? Gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum! Of ken je een stel dat binnenkort hun 30 jarig huwelijk viert? Dan is dat een mooi moment om even wat extra aandacht aan te besteden. Maar wat kun je doen voor dit huwelijksjubileum? Wij hebben de leukste ideeën en cadeaus voor het 30 jarig huwelijk op een rijtje gezet! 

Eigenlijk is het ieder jaar weer leuk om even stil te staan bij jullie trouwdag. Het is immers heel bijzonder dat jullie al zoveel jaar getrouwd zijn en nog steeds veel van elkaar houden. Hoe langer jullie samen zijn, hoe specialer de jubilea worden. 30 Jaar getrouwd zijn is dan ook niet niks. Gelukkig zijn er genoeg leuke manieren om het te vieren!

30 Jaar getrouwd = parelmoeren huwelijk

Aan ieder huwelijksjubileum is een andere materiaalsoort gekoppeld. Zo vier je het zilveren huwelijk als je 25 jaar getrouwd bent en staat 50 jaar getrouwd ook wel bekend als het gouden huwelijk. Als jullie 30 jaar getrouwd zijn, wordt dat het parelmoeren huwelijk genoemd. Benieuwd naar de materiaalsoorten van de andere jubilea? Lees dan ook zeker even het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

30 Jaar huwelijk vieren

Een huwelijk van 30 jaar is dus zeker bijzonder en alle reden voor een feestje. Hiervoor kunnen jullie een groot feest geven waarbij jullie alle familieleden en vrienden uitnodigen, maar het is ook mogelijk om jullie 30 jarig huwelijk in een kleiner gezelschap te vieren. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Je kunt bijvoorbeeld denken aan deze ideeën:

  • Houden jullie wel van een feestje? Nodig dan jullie familieleden en vrienden uit voor een gezellige avond. Huur bijvoorbeeld een zaaltje en wat live muziek of reserveer een ruimte in een restaurant waar jullie met een grote groep kunnen dineren.
  • Hebben jullie kinderen en/of kleinkinderen? Dan is het leuk om wat met het hele gezin te doen voor jullie jubileum. Neem ze bijvoorbeeld mee voor een gezellig weekendje weg binnen Nederland of misschien zelfs naar het buitenland. Een dagje weg is natuurlijk ook al heel leuk. Bezoek een dierentuin, ga een eind wandelen of doe een stadstour.
  • Het kan ook heel gezellig zijn om er juist samen tussenuit te gaan voor jullie 30ste jubileum. Ga bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie getrouwd zijn, huur een goede fotograaf in om mooie foto’s te maken en ga ’s avonds gezellig uit eten. Heerlijk genieten samen! Het kan ook leuk zijn om een mooie auto te huren, bijvoorbeeld de auto waarin jullie trouwden of een echte klassieker zoals een nostalgisch Volkswagenbusje. Met deze auto kunnen jullie samen een dag rondreizen. Jullie kunnen bijvoorbeeld alle plekken in Nederland bezoeken die de afgelopen jaren voor jullie van betekenis zijn geweest.
  • Hebben jullie thuis veel oude foto’s liggen van de jaren van jullie huwelijk? Dan is het leuk om deze foto’s op jullie trouwdag uit te zoeken en er samen een mooi album van te maken. Op deze manier staan jullie nog eens extra stil bij alle bijzondere dingen die jullie in de loop der jaren hebben meegemaakt.
  • Willen jullie écht iets bijzonders maken van het jubileum? Dan is het ook een idee om jullie geloften te hernieuwen. Dit is vooral leuk wanneer jullie 30 jaar geleden niet zo’n uitgebreide bruiloft hadden of wanneer jullie veel mee hebben gemaakt samen en het mooi vinden om symbolisch nog een keer te trouwen.

Cadeau ideeën 30 jaar getrouwd

Bij een 30 jarig jubileum horen natuurlijk ook cadeaus. Zijn jullie zelf 30 jaar getrouwd? Dan is het leuk om elkaar te verrassen met een cadeautje. Maar ook als je een ander stel wilt feliciteren met hun jubileum is het leuk om iets speciaals te regelen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende cadeau ideeën:

  • Taart laten maken: Een jubileum is een feestje en een feest is niet compleet zonder taart. Speciaal voor het jubileum is het dan ook leuk om als verrassing een bijzondere taart te laten maken. Je zou bijvoorbeeld een kleine versie van de bruidstaart kunnen bestellen of een taart laten maken met een foto van de bruiloft er op.
  • Cadeau van parelmoer: Het is een leuke traditie om elkaar ieder jaar op het jubileum een cadeau te geven van de materiaalsoort die bij het jubileum hoort. Voor een 30 jarig huwelijk zou je dus een mooi cadeau met parelmoer uit kunnen kiezen. Je zou bijvoorbeeld een sieraad of iets voor in huis kunnen kopen met parelmoer er in. Heb je al een ander cadeautje geregeld? Dan is het leuk om een parelmoerkleurige verpakking uit te zoeken!
  • Jubileumboekje: Wil je samen met vrienden of familieleden een heel bijzonder cadeau geven? Dan is een jubileumboekje een origineel idee! Dit jubileumboekje bestaat uit vragen die jullie zelf op kunnen stellen. Vervolgens nodig je alle vrienden en familieleden van het stel uit om de vragen te beantwoorden en hun pagina aan te vullen met foto’s, bijvoorbeeld van de bruiloft of het huwelijk. Heeft iedereen zijn pagina af? Dan kun je het boekje professioneel laten drukken. Een persoonlijker cadeau vind je niet snel!
  • Uitje of weekendje weg: Geef je liever een beleving cadeau? Dan is een cadeaubon van Wonderbox een leuk idee. Met deze bon geef je uitjes zoals een romantisch etentje, een luxe high wine of een gezellig weekendje weg cadeau. Zo kan het stel nog een heerlijk dagje of nachtje weg om hun jubileum te vieren!
Cadeauapp Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 30 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *