Glazen met champagne

Fotograaf: Adrian Rykiel

40 Jaar getrouwd? Originele cadeau ideeën en felicitaties

Zijn jullie 40 jaar getrouwd? Gefeliciteerd met deze bijzondere dag! Een 40 jarig huwelijk is natuurlijk iets om trots op te zijn en dus reden voor een feestje. Misschien ben je wel uitgenodigd op de trouwdag van een stel dat hun 40ste huwelijksverjaardag viert en wil je ze graag verrassen. In dit blog hebben we daarom de leukste tips en ideeën verzameld om 40 jaar huwelijk te vieren met leuke cadeaus en felicitaties! 

Een huwelijksjubileum is altijd bijzonder en het is leuk om hier ieder jaar weer even bij stil te staan. Het is tenslotte ontzettend mooi dat jullie weer een jaar langer samen zijn en alleen maar meer van elkaar houden. 40 Jaar getrouwd is een prachtig jubileum om samen te kunnen vieren. Een goede reden dus om hier wat extra aandacht aan te besteden.

Robijnen huwelijk

Wist je dat elk huwelijksjubileum gekoppeld is aan een materiaalsoort? Zo begin je in je eerste jaar met het katoenen huwelijk. Als jullie 12,5 jaar getrouwd zijn, heet dit het bronzen huwelijk. Bij 25 jaar getrouwd bereiken jullie het zilveren huwelijk. Als je 50 jaar getrouwd bent, wordt dit ook wel het gouden huwelijk genoemd. Met 40 jaar getrouwd zijn jullie daar nog net niet, maar er hoort wel een andere mooie materiaalsoort bij. Een 40 jarig huwelijk noem je namelijk ook wel het robijnen huwelijk. Ben je benieuwd naar alle andere jubilea? Je vindt de complete lijst in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje.

40 jarig huwelijk vieren

Het is leuk om jullie 40 jarig huwelijk op een bijzondere manier te vieren. De invulling hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen. Als jullie het graag klein vieren, kan het leuk zijn om samen iets leuks te gaan doen of iets speciaals te doen met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld een dagje er op uit of boek een bijzondere reis met elkaar. Vieren jullie het liever wat groter? Het is natuurlijk ook heel gezellig om een feest te organiseren omdat jullie 40 jaar getrouwd zijn. Hiervoor zouden jullie een mooie locatie bij jullie in de buurt kunnen afhuren waar jullie een grote groep gasten kunnen ontvangen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een kleinere groep mensen iets leuks te doen, zoals bijvoorbeeld een etentje bij jullie favoriete restaurant.

Cadeau ideeën voor 40 jaar getrouwd

Bij een feestje horen natuurlijk cadeaus. Maar wat is nou een geschikt cadeau voor een robijnen huwelijk? Wij hebben een aantal ideeën verzameld:

  • Het is een leuke traditie om ieder jubileum een cadeau te geven dat te maken heeft met de materiaalsoort die bij het jubileum hoort. Voor het 40 jarig huwelijk zou je daarom een cadeau met een robijn kunnen geven zoals een mooi sieraad of een robijn voor in huis.
  • Vind je het leuk om een uitje cadeau te geven? Met een Wonderbox kun je het gelukkige paar bijvoorbeeld verrassen met een luxe high tea, een romantisch diner of een hotelovernachting. Ze kunnen vervolgens zelf kiezen waar en wanneer ze de bon besteden. Met dit cadeau zit je dus altijd goed.
  • Je kunt ook een gepersonaliseerd cadeau bestellen. Geef bijvoorbeeld een lekkere fles wijn cadeau met twee mooie wijnglazen erbij. De wijnglazen kun je laten graveren met de trouwdatum en de namen van het stel er op.
  • Wist je dat je een sterrenhemelposter kunt laten maken met de stand van de sterren op een bepaald moment? Laat een poster voor het koppel maken met de stand van de sterren tijdens hun huwelijksdag, dit is een ontzettend bijzonder cadeau!
  • Houdt het stel van reizen? Geef dan een grote wereldkaart cadeau waar ze alle reizen die ze samen gemaakt hebben op aan kunnen geven met kleine vlaggetjes.
  • Liever een wat kleiner cadeautje? Met een mooi boeket of een tros heliumballonnen zit je ook altijd goed! Je kunt het stel ook verrassen met een lekker ontbijt (op bed) op de ochtend van hun trouwdag. Dit kun je zelf maken of laten bezorgen.
App Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 40 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Verrassingen voor 40 jaar huwelijk

Wil je graag iets leuks organiseren voor het stel dat 40 jaar getrouwd is? Dan kun je een mooie verrassing voor ze regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

  • Maak een leuk boekje met lieve boodschappen en foto’s van alle belangrijke mensen uit het leven van het stel. Het is helemaal leuk om dit boekje aan te vullen met oude foto’s van de bruiloft. Bij Mijn Vriendenboekje kun je een gepersonaliseerd vriendenboekje samenstellen met leuke vragen die de vrienden en familieleden van het stel in kunnen vullen. Hiermee maak je een prachtig boekje vol met foto’s en mooie herinneringen.
  • Verzorg een leuk optreden speciaal voor het jubileum. Maak bijvoorbeeld een mooi lied of een gedicht of stel een filmpje samen met mooie herinneringen aan de afgelopen jaren.
  • Regel een fotoshoot voor het paar samen met de hele familie. Dit levert niet alleen een leuke activiteit op, maar ook prachtige herinneringen voor later.

Gedicht 40 jaar getrouwd

Vind je het leuk om het gelukkige paar een kaartje te geven met een mooie tekst voor hun robijnen huwelijk? Dan zou je daar een gedicht op kunnen zetten. Het is natuurlijk het leukst om zelf een gedicht te maken, maar als je nog wat inspiratie kunt gebruiken, hebben wij een aantal gedichten verzameld die speciaal bedoeld zijn voor stellen die 40 jaar getrouwd zijn:

Liefde is eindeloos, puur en oprecht
Liefde is warmte, liefde is echt
Liefde is troost vinden, dicht bij elkaar
Liefde is een huwelijk van 40 jaar


Op deze trouwdag van robijn
Mogen jullie zeker trots zijn
Veel geluk nog met elkaar
Jullie zijn een prachtig paar!


Nu jullie al 40 jaar samen zijn
hebben jullie het nog altijd even fijn
en houden jullie nog evenveel van elkaar
als in het eerste verliefde jaar


Jullie zijn nu een robijnen paar
Samen genieten al 40 jaar!
Vandaag is een heel speciale dag
Misschien een traantje, maar zeker een lach
Alles is nu mooi versierd
Want jullie worden gevierd!


Dit blog bevat affiliate links. 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *