Bruidspaar in een rode Fiat 500

Fotograaf: Two Sparkle

Toffe ideeën voor de blikjes achter jullie bruiloft auto

Aan bruiloften zitten heel wat bijzondere tradities verbonden. Zo is het bijvoorbeeld een eeuwenoud gebruik om blikjes aan de trouwauto van het bruidspaar vast te binden wanneer ze net getrouwd zijn. Alleen wat is eigenlijk precies het doel van zo´n auto met blikjes? En hoe kun je deze traditie zelf toepassen?

Niet alleen het bruidspaar zelf, maar ook de gasten houden zich vaak vast aan oude tradities. Tegenwoordig zijn we niet meer zo bijgelovig als vroeger, maar het blijft leuk om bijzondere tradities in ere te houden. Zo zijn er nog steeds veel gasten die het bruidspaar verrassen door blikjes aan hun trouwauto vast te maken. Je kunt als bruidspaar natuurlijk ook zelf een paar blikjes regelen die je achter de trouwauto hangt. Alleen waarom zou je dat eigenlijk doen?

Betekenis van blikjes achter de bruiloft auto

De traditie van de blikjes komt nog uit de tijd dat er niet eens auto´s waren. Het bruidspaar werd met een koets vervoerd en achter de koets werden blikjes opgehangen om de boze geesten te verjagen. Hiermee zou het bruidspaar geluk meekrijgen voor hun huwelijk. Tegenwoordig rijden niet veel bruidsparen meer in een koets, maar een trouwauto met blikjes is natuurlijk ook mogelijk. Niet alleen is dit een leuke manier om oude tradities terug te laten komen op jullie bruiloft, ook ziet het er super leuk uit!

Trouwauto blikjes maken

Het is niet lastig om jullie eigen trouwauto blikjes te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een aantal lege blikken en wat touw. Je maakt een gat in de onderkant van het blik en steekt daar het touw doorheen. Met een knoopje maak je hem vervolgens vast. Bind op deze manier ongeveer vijf tot tien blikken bij elkaar.

Alleen blikjes aan de auto vastbinden is een beetje saai. Het ziet er leuker uit wanneer je ze aan een aantal felgekleurde linten hangt. Natuurlijk zou je ook de blikjes zelf een beetje op kunnen vrolijken met een leuke tekst of afbeelding. Natuurlijk kunnen jullie ook een bepaald soort blikjes uitkiezen dat goed bij jullie past. Zijn jullie bijvoorbeeld gek op Coca-Cola? Dan is het een leuk idee om deze rood met witte blikjes aan jullie trouwauto te bevestigen! Hetzelfde zou je kunnen doen met bierblikjes van jullie favoriete biermerk.

Leuke alternatieven

Zijn jullie bang dat jullie ruzie krijgen met de buurt als jullie ´s avonds laat nog rondrijden in een trouwauto met blikjes? Dan kunnen jullie natuurlijk ook voor een leuk alternatief kiezen! Je kunt namelijk allerlei andere soorten versiering aan de trouwauto toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie gekleurde linten, tasseltjes, pompons of bloemen? De kans dat jullie boze geesten verdrijven is op deze manier weliswaar kleiner, maar het ziet er wel hartstikke leuk uit! Vergeet ook niet een mooie Just Married tekst voor de auto te maken. Er is bijvoorbeeld een simpel trucje om dit met prachtige sierletters op de achterruit te schrijven.

Wat als er geen trouwauto is?

Hebben jullie geen trouwauto op de bruiloft? Geen enkel probleem, er zijn natuurlijk meer soorten trouwvervoer mogelijk! Zo is de fiets bijvoorbeeld een hip en duurzaam vervoersmiddel dat je steeds vaker op bruiloften terugziet. Ook hier kun je blikjes aan vastmaken om toch nog een beetje mee te doen met deze leuke traditie.

Bruiloft tradities

Het vastbinden van blikjes achter de auto na afloop van de bruiloft is een leuke traditie. Ben je op zoek naar andere tradities om op jullie bruiloft terug te laten komen? Lees dan ook zeker even het blog Trouwtradities in Nederland en andere landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *