Blikjes aan de trouwauto

Trouwauto blikjes

Fotocredits: Zie hieronder

Het vastbinden van blikjes aan de trouwauto is een eeuwenoude traditie. Het geluid dat de blikjes maken zodra de auto gaat rijden, zou boze geesten verdrijven. Tegenwoordig zijn we niet meer zo bijgelovig, maar het blijft een leuke traditie!

Bij de meeste bruiloften komen heel wat tradities voorbij, ook al denk je misschien origineel te zijn en veel op je eigen manier te doen. Het versieren van de trouwauto zodra het bruidspaar getrouwd is, hoort hier ook bij. Er zijn heel wat leuke manieren te verzinnen om dit te doen.

Felgekleurde linten

Alleen blikjes aan de trouwauto vastbinden is een beetje saai. Het ziet er leuker uit wanneer je ze aan een aantal felgekleurde linten hangt. Natuurlijk zou je ook de blikjes zelf een beetje op kunnen vrolijken met een leuke tekst of afbeelding. Zijn jullie gek op Coca-Cola en hebben jullie dit ook als thema voor jullie bruiloft gekozen? Dan is het natuurlijk helemaal leuk om de colablikjes aan de trouwauto te bevestigen! Hetzelfde zou je kunnen doen met bierblikjes van jullie favoriete biermerk.

Blikjes trouwauto

Fotocredits + DIY: The Wedding Notebook

Alternatief voor de blikjes

Vind je dit allemaal niet origineel genoeg? Of wil je graag een moderne twist geven aan deze oude traditie? Je kunt natuurlijk ook gewoon iets anders aan de auto hangen! Wat dacht je bijvoorbeeld van strikjes, ballonnen of hartjes? Dit ziet er ook heel leuk uit!

Geen trouwauto?

Heb je geen auto tot je beschikking op jullie grote dag? Geen probleem! Je kunt tenslotte blikjes vastmaken aan ieder vervoersmiddel. Een fiets is hartstikke hip om te gebruiken als trouwvervoer. En ook hier kun je gewoon blikjes aan vastknopen!

Wat vind jij van deze oude traditie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *