Bruid en bruidsmeisjes met een bruidsboeket van gipskruid

Fotocredits: Weddings by Vogue

Een sprookjesachtig bruidsboeket met gipskruid

Gipskruid is een schattig wit of licht roze bloemetje dat vaak gebruikt wordt in het bruidsboeket. Een boeket vol met gipskruid zorgt dan ook voor een sprookjesachtig gezicht, maar je kunt ook voor een subtiele toevoeging van wat gipskruid kiezen. Naast het bruidsboeket kun je nog veel meer dingen doen met dit kleine bloemetje. Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld! 

Gipskruid staat bekend om zijn fijne, witte bloemetjes die samen een zachte, wolkachtige uitstraling creëren. Niet voor niets worden deze schattige witte bloemetjes in het Engels baby’s breath genoemd. Of je nu droomt van een sprookjesbruiloft of een intieme ceremonie in de tuin, een gipskruid bruidsboeket kan de perfecte keuze zijn!

Bruidsboeket met gipskruid

Je kunt een compleet bruidsboeket van gipskruid laten maken, maar deze kleine bloemetjes zijn ook heel geschikt als aanvulling op een boeket met andere bloemen. Zo kun je gipskruid bijvoorbeeld goed combineren met rozen, pioenrozen of wilde bloemen. Het gipskruid zorgt voor een subtiele toevoeging aan je boeket.

Andere leuke ideeën met gipskruid op de bruiloft

Gipskruid is niet alleen mooi in het bruidsboeket, je kunt er nog veel meer leuke dingen mee doen. Zo kun je kleine vaasjes met gipskruid gebruiken als decoratie bij de ceremonie of op de dinertafels. Ook hierbij kun je weer een combinatie maken van verschillende soorten bloemen. Gipskruid kun je ook terug laten komen in het corsage van de bruidegom of in een haaraccessoire voor de bruid. Hierover lees je meer in het blog Een romantisch bruidskapsel met gipskruid

Andere leuke ideeën voor het bruidsboeket

Naast gipskruid zijn er nog veel meer prachtige bloemen die heel geschikt zijn voor een bruidsboeket. Je zou bijvoorbeeld ook voor echte eyecatchers in je bruidsboeket kunnen gaan, zoals pioenrozen, zonnebloemen of een protea! Meer ideeën vind je in ons blog 25 Ideeën & voorbeelden als bruidsboeket inspiratie. Geen fan van bloemen? Dan is een alternatief bruidsboeket ook een leuk idee.