10 Ideeën voor een blijvend huwelijkscadeau

Gaat er binnenkort iemand in jouw omgeving trouwen? Dan is het leuk om een mooi cadeau voor de bruiloft te kopen. Wil je écht iets speciaals aan het bruidspaar geven? Een blijvend huwelijkscadeau zal ze de rest van hun leven nog aan hun trouwdag laten herinneren. Wij hebben 10 leuke ideeën voor je! 

Natuurlijk kun je het bruidspaar gewoon een envelopje met geld cadeau doen, maar het is natuurlijk veel leuker om een bruiloft cadeau met een bijzondere betekenis te geven. Zeker wanneer je een hechte band met het bruidspaar hebt, is het een goed idee om een blijvend huwelijkscadeau te geven waar ze de rest van hun leven nog plezier van kunnen beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 10 ideeën?

#1. Ingelijste trouwkaart

Het is voor het bruidspaar ontzettend leuk om herinneringen aan hun trouwdag te kunnen bewaren. Heb je een beperkt budget, maar wil je toch graag een blijvend huwelijkscadeau geven? Dan is het een leuk idee om de trouwkaart in te lijsten zodat het bruidspaar hem thuis op kan hangen. Dit kost weinig geld, maar heeft wel een ontzettend leuk effect. Schrijft het bruidspaar hun eigen geloften? Dan kun je een huwelijksgeloften poster cadeau geven met de zelfgeschreven tekst van het bruidspaar er op. Hoe bijzonder is dat?

#2. Schilderij van de bruiloft

Waarschijnlijk heeft het bruidspaar al een fotograaf en misschien zelfs een videograaf ingehuurd om beelden van hun bruiloft te verzamelen. Een live schilder is echter ook een toffe manier om de bruiloft vast te leggen. De schilder is tijdens de bruiloft aanwezig en gaat live aan de slag met een schilderij waar het bruidspaar en de gasten op komen te staan. Een live painter is zeker geen goedkoop huwelijkscadeau, maar misschien zouden jullie de kosten met een aantal gasten kunnen delen. Zo’n prachtig schilderij van de bruiloft is namelijk wel een super bijzonder, blijvend huwelijkscadeau waar het bruidspaar nog jarenlang van kan genieten.

Live paint als verrassing voor het bruidspaar

Fotocredits: Kate Scrivner Art

#3. Naambordje met nieuwe achternaam

Neemt de bruid (of de bruidegom) een andere achternaam aan na het huwelijk? Dan is de kans groot dat ze nog niet hebben nagedacht over een nieuw naambordje bij de deur. Het is daarom leuk om een mooi naambordje cadeau te doen. Weet je dat het bruidspaar na de bruiloft wil proberen om kinderen te krijgen? Zorg dan dat je een naambordje kiest waar de namen van de kinderen later bij kunnen worden gezet. Zo wordt het pas écht een blijvend huwelijkscadeau waar het bruidspaar nog lang wat aan zal hebben.

#4. Trouwfoto aan de muur als bruiloft cadeau

De foto’s die tijdens de bruiloft worden gemaakt, zijn ontzettend fijn als herinnering voor later. Waarschijnlijk laat het bruidspaar zelf al een trouwalbum maken waarin de belangrijkste foto’s komen te staan. Tijdens de bruiloft kun je een bon cadeau doen waarmee ze hun mooiste trouwfoto op glas, canvas, hout of andere materiaal kunnen laten drukken. Zo kunnen ze deze foto in huis ophangen en zullen ze elke dag weer even aan hun bruiloft worden herinnerd.

#5. Boek waar het bruidspaar al hun reizen in kwijt kan

Is het bruidspaar dol op reizen? En ben je op zoek naar een goedkoop huwelijkscadeau waar ze de rest van hun leven nog iets aan hebben? Dan is The Adventure Book het perfecte huwelijkscadeau! Dit boek bevat een pagina voor alle 195 landen van de wereld. Het bruidspaar kan hier al hun vakantiefoto’s en herinneringen in plakken en ze kunnen gedurende hun huwelijk het boek steeds verder vullen. Een ander leuk idee is het Bucketlist boek voor koppels. Hierin staan 250 dingen die het bruidspaar in de komende jaren samen kan gaan doen. Een leuke manier om samen onvergetelijke momenten te beleven!

The Adventure Book

Fotocredits: The Adventure Book

#6. Bruidsboeket laten drogen

Wist je dat het mogelijk is om een bruidsboeket te laten drogen en zo te bewaren voor later? Een gedroogd bruidsboeket is een prachtig aandenken aan de trouwdag. Wanneer je dit door een professioneel bedrijf laat doen, weet je zeker dat het bruidsboeket nog jarenlang mooi blijft. Bovendien wordt het boeket dan in een stolp geplaatst waardoor het bruidspaar hem een mooi plekje in huis kan geven. Ook dit cadeau is wat duurder, maar wel ontzettend bijzonder.

#7. Een boom als blijvend huwelijkscadeau

Beschikt het bruidspaar over een eigen tuin? Dan kan het leuk zijn om een boom cadeau te geven als blijvend huwelijkscadeau. Je kunt een klein boompje geven die ze zelf in hun eigen tuin kunnen planten. Vervolgens zal de boom met hun huwelijk meegroeien en nog jarenlang blijven staan. Wanneer je een fruitboompje cadeau geeft, zullen ze na verloop van tijd bovendien hun eigen vruchten kunnen plukken.

#8. Bankje voor in de tuin

Lijkt het je leuk om een blijvend huwelijkscadeau namens alle gasten te geven? In dat geval zou je een mooi houten bankje voor in de tuin kunnen uitzoeken waar alle gasten hun naam op kunnen schrijven. Wanneer je het hout vervolgens goed behandelt, zullen de namen nog jarenlang leesbaar zijn en zal het bruidspaar steeds weer even aan hun bruiloft herinnerd worden. Eigenlijk is dit een soort gastenboek, maar tegelijk ook een mooi bruiloft cadeau.

#9. Gegraveerde champagneglazen

Een ander leuk aandenken aan de bruiloft zijn gegraveerde champagneglazen met de namen van het bruidspaar en hun trouwdatum. Geef de glazen samen met een flesje bubbels cadeau zodat het bruidspaar thuis nogmaals kan proosten op hun huwelijk!

#10. Persoonlijk vriendenboekje voor het bruidspaar

Tot slot is het ook een leuk idee om het bruidspaar te verrassen met een vriendenboek namens alle gasten. In dit vriendenboekje kunnen jullie lieve berichten en foto’s kwijt voor het bruidspaar. Je kunt vooraf vragen opstellen om aan de gasten te stellen of kiezen uit de voorgestelde vragen voor in het boek. De gasten vullen het vriendenboekje vervolgens digitaal in en daarna kun je het laten drukken als een mooi aandenken voor het bruidspaar. Een bijzonder en persoonlijk huwelijkscadeau!

Vriendenboekje als huwelijkscadeau

Fotocredits: Mijn Vriendenboekje

Nog meer bruiloft cadeau ideeën

Kun je nog wel wat meer ideeën gebruiken voor een geschikt huwelijkscadeau voor het bruidspaar? Lees dan ook eens onze blog met 20 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Dit blog bevat affiliate links