Bruidstaart met cactus taarttopper

Fotograaf: Jenn Sutton Photography via Zola

8 Bruidstaart topper ideeën die net even anders zijn

De bruidstaart is een bijzondere taart die vaak een echte eyecatcher is. De taart zelf ziet er meestal al heel spectaculair uit, maar je maakt hem helemaal af met een mooie topper. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben 8 toffe bruidstaart topper ideeën voor je op een rijtje gezet!

Een traditionele bruidstaart topper bestaat uit twee poppetjes van een bruid en een bruidegom. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook steeds meer originele ideeën te vinden en kiezen veel bruidsparen voor een taarttopper die net even anders is. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 8 leuke ideeën?

#1. Bruidstaart topper lasersnijden

Door middel van lasersnijden kun je allerlei soorten taarttoppers maken, zoals een topper met een (gepersonaliseerde) tekst er op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mr en Mrs of jullie namen? In plaats hiervan kun je ook voor een mooie quote kiezen.

Verder lezen: Lasersnijden: De 5 leukste ideeën voor jullie bruiloft

Taarttopper met namen van het bruidspaar

Fotocredits: GuestBookStudio

To the moon and back

Fotocredits: WeddingRusticDeco

#2. Polaroid taarttopper

Willen jullie een originele én goedkope bruidstaart topper? Dan kunnen jullie er zelf een maken van een polaroid. Het enige wat jullie hoeven te doen is een leuke foto maken en deze bovenop de bruidstaart plaatsen. Het kan ook leuk zijn om twee polaroids te combineren, zoals bij onderstaande bruidstaart. Hierbij lijkt het net alsof het bruidspaar elkaar een kus geeft.

Polaroid taarttopper

Fotocredits: Bubbly in Love

#3. Bruid en bruidegom poppetjes maar dan anders

Natuurlijk kun je ook gewoon voor de traditionele poppetjes gaan, maar dan net wat origineler. Laat bijvoorbeeld een gepersonaliseerde bruid en bruidegom maken die precies op jullie lijken. Zo hebben jullie toch een unieke topper voor jullie bruidstaart!

#4. Plantje of cactus

Zijn jullie gek op planten? Dan kun je een mini cactus of klein vetplantje bovenop jullie bruidstaart plaatsen. Deze cactus met bloemetjes geeft bijvoorbeeld een heel leuk effect! Je plaatst het plantje in een klein bakje in de bruidstaart, waardoor de taart zelf niet vies wordt.

#5. Bruidstaart met bloemen

Als je het liefst zoveel mogelijk kleur wilt toevoegen, kun je ook gaan voor een aantal prachtige bloemen. Sowieso is het een goed idee om jullie bruidstaart met echte bloemen te decoreren. Met een klein bloemstukje als taarttopper maak je de bruidstaart helemaal af. Dit staat vooral mooi wanneer jullie kiezen voor een simpele, witte basis voor de bruidstaart. Vraag de bloemist om de bloemen op de taart af te stemmen op jouw bruidsboeket, dit zorgt voor een prachtig plaatje!

#6. Vrolijke vlaggetjes

Vind je het leuk om zelf een eigen taarttopper voor jullie bruidstaart te knutselen? Dit kan al heel simpel door gebruik te maken van satéprikkers en kleine vlaggetjes. De tekst Mr en Mrs past hier mooi op,  maar natuurlijk kun je ook wat anders leuks bedenken.

#7. Vormen van draad

Ook met draad kun je leuke dingen maken. Zo kun je het draad in verschillende vormen buigen en hiermee jullie initialen of een leuk symbooltje maken. Deze taarttopper is subtiel, maar extra leuk doordat hij zo persoonlijk is. Wil je toch dat de bruidstaart iets meer opvalt? Dan kun je hem ook nog versieren met bloemen in een aantal opvallende kleuren.

#8. Geometrische vormen

Geometrische vormen zijn hartstikke hip. Niet alleen in huis staan deze vormen prachtig, ook geven ze een stoer tintje aan jullie bruiloft. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bruidstaart topper met geometrische vormen. Dit staat vooral prachtig wanneer jullie een minimalistische witte bruidstaart hebben uitgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *