Bruidstaarten zijn in allerlei soorten, maten en kleuren te krijgen. De een is nog opvallender dan de ander. Soms is een simpele witte bruidstaart echter ook heel leuk. Lijkt een witte taart je een beetje saai? Met de juiste decoratie maak je er een prachtig plaatje van!

De bruidstaart wordt gegeten om het huwelijk te vieren. Niet zo gek dat veel bruidsparen graag een bijzonder kunstwerk van deze taart maken. Dat wil overigens niet zeggen dat hij heel opvallend en kleurrijk hoeft te zijn. Vaak is een witte basis heel geschikt, omdat het rust uitstraalt en goed bij bruiloft past. Bovendien kun je heel wat verschillende soorten decoratie toevoegen. Er is van alles mogelijk!

Strakke witte bruidstaart of structuur?

Niet elke witte bruidstaart is natuurlijk hetzelfde. Je kunt kiezen voor een strakke witte taart als basis, dit heeft een rustige en chique uitstraling. In plaats hiervan kun je ook voor een structuur gaan. Hiermee geef je de taart net een andere uitstraling.

Witte bruidstaart met structuur

Fotograaf: Paula O´Hara, taart: Gift Cakes via Style Me Pretty

Decoreren van de taart

Het fijne aan witte bruidstaarten is dat ze niet snel te druk worden. Je kunt dan ook lekker los gaan met de decoratie. Decoreren kan met marsepein, fondant of andere eetbare decoratie, maar bloemen of planten staan ook heel leuk. Zo kun je een bruidstaart bijvoorbeeld versieren met lavendel of vetplantjes. Op deze manier kun je op een subtiele manier toch wat kleur toevoegen. Verder zou je fruit kunnen toevoegen als natuurlijke decoratie. Dit is vooral leuk voor een zomerse bruiloft!

Naakte bruidstaart

Willen jullie wel graag een rustige basis voor jullie bruidstaart, maar vinden jullie helemaal wit wat te saai? Dan is een naakte bruidstaart wellicht een goed idee! Deze taarten hebben geen extra laag aan de buitenkant waardoor de cake gewoon te zien is. Dit geeft een gaaf effect! Je kunt een naakte bruidstaart verder op dezelfde manier decoreren als iedere andere bruidstaart. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg mooi in combinatie met echte bloemen of vers fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *