Witte bruidstaart saai? Deze taarten bewijzen van niet!

De bruidstaart is vaak een bijzonder onderdeel van de bruiloft. De ene taart is nog mooier en opvallender dan de ander. Bruidstaart zijn dan ook in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Toch kan het ook juist heel mooi zijn om voor een simpele witte basis te kiezen. Daarom laten wij je in dit blog zien hoe mooi een bruidstaart in het wit kan zijn! 

De bruidstaart wordt gegeten om het huwelijk te vieren. Niet zo gek dat veel bruidsparen graag een bijzonder kunstwerk van deze taart maken. Dat wil overigens niet zeggen dat de bruidstaart per se extra opvallend en kleurrijk hoeft te zijn. Vaak is een witte basis heel geschikt voor een bruidstaart, omdat het rust uitstraalt en het wit mooi bij bruiloften past. Bovendien kun je heel wat verschillende soorten decoratie toevoegen om toch nog wat kleur toe te voegen. Er is van alles mogelijk!

Strakke witte bruidstaart of structuur?

Niet elke witte bruidstaart is natuurlijk hetzelfde. Zo is er veel variatie in grootte, vorm, maar ook in de structuur van de taart. Als je kiest voor een strakke, witte taart dan zorgt dit voor een rustige en chique uitstraling. In plaats hiervan kun je echter ook voor wat structuur gaan. Hiermee wordt jullie witte bruidstaart wat speelser en krijgt hij net een andere uitstraling.

Witte bruidstaart met structuur

Fotograaf: Paula O´Hara, taart: Gift Cakes via Style Me Pretty

Witte bruidstaart decoreren

Het fijne aan een witte bruidstaart is dat het geheel niet snel te druk wordt. Je kunt dan ook lekker losgaan met de decoratie. Decoreren kan op allerlei manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van marsepein, fondant of andere eetbare decoratie? Ga je liever voor een wat natuurlijker effect? Dan zijn bloemen of ook heel geschikt als decoratie. Zo kun je een bruidstaart bijvoorbeeld versieren met lavendel of vetplantjes. Op deze manier kun je op een subtiele manier toch wat kleur toevoegen. Tot slot zou je nog vers fruit kunnen toevoegen als natuurlijke decoratie. Dit is vooral leuk voor een zomerse bruiloft!

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jullie bruidstaart? Wij hebben wat foto’s verzameld van prachtige witte bruidstaarten:

Witte bruidstaart met bloemen

Taart en fotocredits: Cake Ink

Naakte bruidstaart

Willen jullie wel graag een rustige basis voor jullie bruidstaart, maar vinden jullie helemaal wit wat te saai? Dan is een naakte bruidstaart wellicht een goed idee! Deze taarten hebben geen extra laag aan de buitenkant waardoor de cake gewoon te zien is. Dit geeft een gaaf effect! Je kunt een naakte bruidstaart verder op dezelfde manier decoreren als iedere andere bruidstaart. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg mooi in combinatie met echte bloemen of vers fruit.

Andere bruidstaarten

Is een witte bruidstaart niets voor jou, maar ben je nog wel op zoek naar een uniek idee voor de taart op jullie bruiloft? Neem dan zeker even een kijkje bij de volgende blogs: