Een bruiloft borrel organiseren in plaats van een trouwfeest

Je kunt jullie trouwdag zo inrichten als je zelf wilt. Natuurlijk kun je gaan voor een traditionele dagindeling met een ceremonie, receptie, diner en trouwfeest, maar er zijn ook veel andere opties. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in plaats van een trouwfeest een bruiloft borrel te organiseren. 

Hebben jullie een beperkt budget, willen jullie geen lange feestavond of vinden jullie het gewoon leuk om het anders aan te pakken? Dan is het een idee om in plaats van een feest een bruiloft borrel te organiseren waarop jullie samen met jullie gasten proosten op jullie huwelijk. Benieuwd hoe je zo’n bruiloft borrel in kunt vullen? Lees dan snel verder!

Bruiloft borrel in plaats van feest

Je kunt een borrel organiseren tijdens de receptie van jullie bruiloft, maar de borrel kan ook een vervanging zijn van het feest. Dit is een handige oplossing als jullie geen zin hebben om tot diep in de nacht te feesten. Een bruiloft borrel is over het algemeen ook een stuk goedkoper en kan dus veel kosten besparen. Eventueel zouden jullie de borrel zelfs met uitgebreide hapjes kunnen combineren, zodat jullie de borrel samen kunnen voegen met het diner. Tot slot zou een borrel ook een goede oplossing kunnen zijn als jullie voor een elopement hebben gekozen en dus met z’n tweeën getrouwd zijn zonder gasten erbij. Met een bruiloft borrel kun je als nog jullie huwelijk vieren met familie en vrienden zonder dat het een te grote organisatie wordt.

Leuke ideeën voor jullie bruiloft borrel

Dat een bruiloft borrel vaak wat laagdrempeliger is dan een compleet feest, wil niet zeggen dat je er niets bijzonders van kunt maken. Er zijn heel wat manieren om voor een unieke borrel te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën:

  • Kies bijzondere drankjes uit voor jullie borrel. Zijn jullie gek op speciaalbier? Dan is een bierproeverij een origineel idee. Maar ook een cocktailbar met jullie favoriete cocktails is erg leuk.
  • Zorg voor lekkere hapjes bij de borrel. Een bruidstaart gemaakt van kaas ziet er bijvoorbeeld schitterend uit en is erg lekker. Ook kleine, chique hapjes zijn leuk om rond te laten gaan. Is jullie borrel een vervanging van het diner? Dan kun je voor verschillende soorten tapas kiezen.
  • Ben je bang dat de gasten zich gaan vervelen? Dan kun je wat leuke spellen voorbereiden voor jullie borrel. Een photobooth is ook altijd leuk voor de gasten en voor jullie zelf als herinnering.
  • Natuurlijk kan muziek ook niet ontbreken. Als jullie borrel een vervanging van het trouwfeest is, kun je kiezen voor een DJ of band waarop jullie ook kunnen dansen. Live muziek geeft een extra toevoeging, je zou bijvoorbeeld ook een duo of trio in kunnen huren die voor achtergrondmuziek zorgt.