6 Tips om bruiloft stress onder controle te houden

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan zal er, naarmate de bruiloft dichterbij komt, waarschijnlijk ook steeds meer stress voelbaar zijn. Het is immers niet niks om de dag van jullie leven te plannen! Gelukkig zijn er heel wat manieren om op een gezonde manier met bruiloft stress om te gaan. Wij hebben wat handige tips voor je! 

Het plannen van een bruiloft is hartstikke leuk, maar ook best een beetje stressvol. Wil je voorkomen dat je verandert in een echte bridezilla? Dan is het belangrijk om je zenuwen onder controle te houden. Met deze handige tips kun je ook zonder al te veel stress een bruiloft plannen!

Tip 1: Maak duidelijke lijstjes van taken die je moet doen

Zodra je de bruiloft stress voelt opkomen, is het belangrijk om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Heb je al een duidelijke planning voor de komende periode gemaakt? Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een checklist om de belangrijkste dingen op je to do list te kunnen zetten. Op deze manier kun je prioriteiten stellen en hoef je je niet druk te maken over dingen die nog lang niet geregeld hoeven te worden.

Tip 2: Vraag hulp bij het plannen van de bruiloft

Een bruiloft plannen doe je niet alleen. Als het goed is heb je sowieso de hulp van je verloofde, maar ook familieleden, vrienden en vriendinnen kunnen een steentje bijdragen. Heb je een goede ceremoniemeester? Geef dan ook zeker wat taken uit handen. En vergeet niet om er ook genoeg gezellige momenten van te maken met elkaar. Het plannen van jullie bruiloft kan ook heel goed met een wijntje op het terras! Blijf je toch erg druk met alle voorbereidingen? Overweeg dan eens om een weddingplanner in te huren.

Tip 3: Voel je bruiloft stress opkomen? Ga op zoek naar afleiding!

Als het plannen van de bruiloft veel tijd kost, zul je hier bijna elk vrij moment mee bezig zijn. Leuk natuurlijk, maar als het je te gestrest maakt, zul je even wat moeten minderen. Soms is een beetje afleiding precies wat je nodig hebt. Dus ga lekker een rondje hardlopen (werkt ook uitstekend om een strak lichaam te krijgen voor de bruiloft), ga een avondje uit met vriendinnen of boek een fijne massage om tot rust te komen.

Tip 4: Schrijf je gevoelens van stress op voor de bruiloft

Het kan ook een goed idee zijn om juist bewust bezig te zijn met je gevoelens. Schrijf ze op in een speciaal boekje waar je al je voorbereidingen voor de bruiloft bijhoudt. Door het op te schrijven zul je zien dat het makkelijker wordt om te relativeren. Bovendien heb je zo meteen waardevolle herinneringen op papier. Zowel de positieve als negatieve gedachten verdienen hier een plekje.

Tip 5: Breng veel tijd door met je geliefde

Naast dat het belangrijk is om voldoende tijd voor jezelf te nemen, is het ook goed om bewust tijd te plannen met je geliefde. De bruiloft draait immers helemaal om jullie liefde voor elkaar! Door alle bruiloft stress kan het gebeuren dat jullie een beetje langs elkaar heen leven en dat is natuurlijk zonde. Voorkom dat ieder moment dat jullie samen doorbrengen alleen maar over de bruiloft gaat. In plaats hiervan kunnen jullie ook gezellig een filmpje kijken of eens lekker samen uit eten gaan. Quality time is heel belangrijk!

Tip 6: Probeer het los te laten

Er zijn natuurlijk zat redenen voor bruiloft stress te bedenken. Misschien probeert jullie familie zich overal mee te bemoeien of lukt het maar niet om die paar extra kilo voor de bruiloft kwijt te raken. Wat de reden voor de stress ook is, bedenk altijd waar jullie bruiloft om gaat, namelijk de liefde die jullie voor elkaar hebben. Uiteindelijk is toch het aller belangrijkste dat jullie straks officieel man en vrouw zijn? Probeer de bijzaken los te laten. Het kan ook helpen om zo nu en dan wat ontspanningsoefeningen te doen.

Natuurlijk wil je dat alles goed gaat op jullie grote dag, maar je kunt je maar beter neerleggen bij het feit dat er toch echt dingen anders zullen gaan dan dat je gepland had. Een bruiloft is immers nooit perfect. Is het erg dat er dingen fout gaan? Welnee! Meestal merken de gasten het niet eens en anders kunnen jullie er achteraf vast om lachen. Zorg dat je een bruidstas bij je hebt om alle kleine probleempjes te verhelpen en laat de zorgen daarna los. Meer kun je immers niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *