Ouders op bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

12 Originele cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders

Veel stellen besteden ieder jaar weer even aandacht aan hun trouwdag. Dat is niet zo gek, want deze dag is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis waar je best even bij stil mag staan. Waarschijnlijk heb je de bruiloft van je ouders zelf niet mee kunnen maken. Toch is het leuk om ze ieder jaar op deze datum weer even te verrassen. Je kunt bijvoorbeeld één van deze originele cadeau ideeën gebruiken voor de trouwdag van je ouders!

Het is leuk om een mooi huwelijkscadeau te regelen voor de trouwdag van je ouders. Of je nou iets groots en duurs koopt of een kleinigheidje voor ze uitkiest, het gaat vooral om het gebaar. Want ze zullen het enorm waarderen als je aandacht besteedt aan hun trouwdag. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben 12 originele cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders verzameld!

Cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders

Het is leuk om ieder jaar opnieuw een cadeau te regelen voor de trouwdag van je ouders. Dit hoeft helemaal niet iets heel groots te zijn, een klein gebaar is al voldoende. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende huwelijkscadeaus?

 • Een bos bloemen: Een cadeau voor de trouwdag van je ouders kan al heel simpel zijn. Koop een mooie bos bloemen en verras ze hiermee.
 • Ontbijt op bed: Woon je nog bij je ouders thuis? Dan kun je ze ’s ochtends verwennen met een ontbijtje op bed. Als je inmiddels je eigen huis hebt, kun je natuurlijk ook een ontbijtje langs komen brengen. Wist je dat er ook bedrijven zijn die een ontbijt aan huis bezorgen? Dit is een leuk alternatief voor als je zelf niet langs kunt gaan.
 • Een kaart of een lieve brief: Een andere leuk, maar simpel idee is een kaartje met een lieve boodschap of een (handgeschreven) brief waarin je je ouders feliciteert met hun trouwdag. Zeker wanneer je een beperkt budget hebt, is dit een goede optie.
 • Fles wijn met een zelfgemaakt etiket: Houden je ouders wel van een lekker wijntje? Koop dan een goede fles wijn voor ze en maak je eigen etiket. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een (trouw)foto van je ouders met een leuke tekst erbij. Zo heb je een persoonlijk cadeau voor de trouwdag van je ouders!
 • Borrelmand: In plaats hiervan kun je je ouders ook een hele borrelmand cadeau geven. Doe hier wat lekkere drankjes in en hapjes zoals nootjes, kaas en toast met smeerseltjes.
Mand met wijn en hapjes

Fotocredits: Inspired By This

Extra bijzondere huwelijkscadeau ideeën voor een jubileum van je ouders

Wil je een extra bijzonder huwelijkscadeau regelen voor je ouders omdat ze een jubileum vieren? Als je ouders bijvoorbeeld 12,5, 25 of 50 jaar getrouwd zijn, is het leuk om echt iets speciaals voor ze te regelen. Wat dacht je van deze cadeaus:

 • Vriendenboekje als jubileumcadeau: Ben je op zoek naar een jubileumcadeau voor je ouders waar je ook hun vrienden en andere familieleden bij kunt betrekken? Maak een vriendenboek als huwelijkscadeau! Je kunt zelf de vragen opstellen voor in dit boekje en ze laten invullen door alle mensen die een bijzondere rol vervullen in het leven van je ouders. Helemaal leuk is het als dit boekje wordt aangevuld met oude foto’s van de bruiloft! Heeft iedereen de persoonlijke vragen ingevuld? Dan kun je het vriendenboekje laten drukken om cadeau te geven.
 • Fotoalbum of een fotoshoot met het hele gezin: Het is altijd leuk om mooie foto’s te hebben als herinnering. Maak daarom een fotoalbum met foto’s van je ouders gedurende hun hele huwelijk of geef ze een professionele fotoshoot met het gezin cadeau.
 • Mooie poster van de stad waar je ouders getrouwd zijn: Zijn je ouders in een bepaalde stad getrouwd? In hun eigen woonplaats of juist een stad heel ergens anders? Dan is het een leuk idee om een poster van deze stad als cadeau te geven.
 • Een weekendje weg: Heb je wat meer geld te besteden of geef je het cadeau samen met je broers en zussen? Dan is het leuk om je ouders op een romantisch weekendje weg te sturen. Geef ze bijvoorbeeld een Wonderbox cadeau waarmee ze zelf een hotel of een leuk uitje kunnen kiezen. Zo kunnen ze samen nog eens extra van hun trouwdag genieten!
 • Bruidstaart namaken: Heb je foto’s van de bruidstaart van je ouders? Dan is het leuk om deze taart na te maken. Dit kun je zelf proberen, maar je kunt natuurlijk ook naar een patisserie gaan waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van bruidstaarten.
 • Een mooi kunstwerk: Ben je op zoek naar een blijvend huwelijkscadeau voor je ouders? Dan is een kunstwerk een leuk idee.
 • Jubileum cadeau van het bijpassende materiaal: Het kan ook leuk zijn om je ouders een cadeau te geven dat past bij het jubileum van hun trouwdag. Vieren je ouders bijvoorbeeld hun gouden huwelijk? Dan kun je ze een gouden sieraad cadeau geven. In het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje lees je welke materiaalsoort bij welk jubileum hoort.
 • Een boek voor alle reisherinneringen: Zijn jouw ouders altijd gek op reizen geweest? Geef ze dan een reis journal cadeau waar ze alle herinneringen van hun reizen samen in kunnen bewaren. In The Adventure Book is ruimte voor alle landen ter wereld. Nog genoeg inspiratie dus om heel wat avonturen te beleven met elkaar!
The Adventure Book

Fotocredits: Nicole Nagelgast

Groot feest geven voor het jubileum

Vind je alleen een huwelijkscadeau nog niet genoeg om je ouders te feliciteren? Bij een jubileum kan het ook leuk zijn om een groot feest te geven. Dit kun je eventueel samen met je ouders organiseren. Hierbij kunnen jullie een locatie huren en voor wat lekkere hapjes en drankjes zorgen. Houden jullie het liever klein? Dan is het leuk om wat met de eigen familie te doen. Ideeën voor het vieren van een jubileum kun je vinden in de blogs 25 jaar getrouwd? Zo vier je het zilveren huwelijk! en 50 Jaar getrouwd: Ideeën voor het gouden huwelijk.

Dit blog bevat affiliate links.