De dagindeling van jullie bruiloft: Doe eens gek!

Het maken van een dagindeling voor jullie bruiloft kan best een gepuzzel zijn. Want hoe laat ga je beginnen? Hoe laat wil je dat de gasten komen? En welke onderdelen komen er allemaal op jullie bruiloft terug? 

Er zijn op internet heel wat voorbeelden te vinden van de standaard dagindeling op een bruiloft. Natuurlijk kun je dit soort voorbeelden aanhouden en jullie bruiloft ongeveer op dezelfde manier indelen, maar het kan natuurlijk ook anders. Het is vooral belangrijk dat de dagindeling van jullie bruiloft past bij hoe jullie zijn. Het maakt niets uit wanneer dit totaal anders is dan bij andere bruidsparen. Doe eens gek!

Traditionele dagindeling

Traditioneel verloopt een bruiloft ongeveer op de volgende manier: De bruidegom haalt de bruid op en ze gaan samen met de fotograaf op pad voor de fotoreportage. De gasten komen aan op de trouwlocatie en wanneer het bruidspaar terug is van het maken van de foto´s vindt de trouwceremonie plaats. Zodra het jawoord gegeven is, is het tijd voor het aansnijden van de bruidstaart en de receptie. Hierna volgt het diner en tenslotte het feest.

Persoonlijke dagindeling

Wanneer jullie je prettig voelen bij deze traditionele dagindeling, is dat natuurlijk helemaal prima. Het kan echter ook zo zijn dat jullie het liever anders zouden willen doen. Laat je vooral niet tegenhouden door het idee dat het op een bepaalde manier moet. Het is jullie bruiloft, dus kies vooral voor iets waar jullie je goed bij voelen.

Zijn jullie niet van die ochtend mensen? Dan is een avond bruiloft een leuk idee. In plaats van een receptie kun je dan een uitgebreid diner organiseren na de ceremonie. Geen zin in de felicitatierij? Dan kun je natuurlijk ook meteen aan het feesten gaan! Het is ook mogelijk om de hele bruiloft juist overdag plaats te laten vinden. In plaats van een diner kun je dan een uitgebreide lunch regelen voor alle gasten.

Kortom: het maakt eigenlijk niet uit hoe jullie dagindeling er uit ziet. Je kunt de traditionele manier volgen, maar er zijn ook heel wat andere mogelijkheden. Doe vooral eens gek en bedenk iets origineels wat goed bij jullie past!

Hoe ziet de dagindeling van jullie bruiloft er uit? 

 

2 comments to “De dagindeling van jullie bruiloft: Doe eens gek!”
  1. Wij zijn in 2015 op Zandvoort strand getrouwd. We sliepen die dag ervoor daar al in een hotel samen met nog wat familie en vrienden. Op de dag met een aantal gezellig ontbeten, manlief is met wat vrienden in de ochtend het strand op geweest terwijl ik in de haar en make-up zat. Om 15 uuur zijn wij In ons ‘gewone’ maar wel speciale outfit gaan bbq-en met familie, waarna we naar onze appartement gingen, ieder eigen kamer, om
    Onze trouwkleding aan te trekken. Manlief ging 15 min voor mij de deur uit, zodat wij elkaar om
    19uur tijdens onze ceremonie op het strand voor het eerst zouden zien. Ipv geloftes hebben wij samen een nummer op gitaar gespeeld en gezongen. Na de ceremonie ontvingen wij de felicitaties, hadden we ons Giant cupcake aansnij momentje en daarna hebben we foto’s gemaakt op het strand. Toen kon het feest beginnen om 20.30 uur!! Heerlijk gedanst tot het einde! Het was een top dag die helemaal bij ons paste <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *