Bruid met bruidsboeket en gele trouwjurk

Zó mooi kan een gekleurde trouwjurk zijn

Als je aan een trouwjurk denkt, zie je waarschijnlijk een witte jurk voor je. Wit is dan ook de kleur die de meeste bruiden op hun bruiloft dragen. Toch wil dit niet zeggen dat jij hier ook voor moet kiezen. Een gekleurde trouwjurk is namelijk minstens zo mooi en zorgt voor een extra wauw-effect. Nog niet overtuigd? Wij hebben een aantal bijzondere gekleurde trouwjurken voor je verzameld! 

Ben je gek op kleur? Dan kan het leuk zijn om ook voor een bruiloft vol met kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bloemen, gekleurde decoratie of zelfs een gekleurde trouwjurk.

Waarom een witte trouwjurk?

Traditioneel draagt de bruid wit op haar trouwdag, maar waarom eigenlijk? Het wit van de trouwjurk staat symbool voor de zuiverheid en maagdelijkheid van de bruid. Tegenwoordig zijn er weinig vrouwen nog maagd voor ze in het huwelijk treden, maar toch blijft het dragen van een witte trouwjurk een traditie.

Bijzondere gekleurde trouwjurken

In plaats van een witte trouwjurk, kun je echter ook een gekleurde trouwjurk voor jullie bruiloft kopen. Wist je dat veel bruidsmodewinkels ook bijzondere gekleurde trouwjurken aanbieden? Ondanks dat het grootste gedeelte van de trouwjurken nog steeds wit is, zijn er steeds meer mogelijkheden als je liever in een kleurtje wilt trouwen. Ben je benieuwd wat de opties zijn? Wij hebben wat mooie gekleurde trouwjurken verzameld!

Rode trouwjurk

De kleur die je voor je trouwjurk kiest, hangt volledig af van wat jij mooi vindt. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om in het rood te trouwen. Een rode trouwjurk is stijlvol en past perfect bij een bruiloft in het najaar of in de wintermaanden.

Bruid in rode bruidsjurk

Fotograaf: Lady and the Hound Photography via Polkadot Bride

Roze trouwjurk

Kies je liever voor een kleur die wat meer op wit lijkt? Dan is een licht roze trouwjurk misschien een goed idee. Licht roze is een prachtige, romantische kleur die perfect bij bruiloften past. Je jurk ziet er op deze manier uit als een echte bruidsjurk, maar dan net even anders.

Bruid in roze trouwjurk

Fotograaf: Bowtie and Bloom via One Fab Day

Blauwe trouwjurk

Ook blauw is een populaire kleur om in te trouwen. Er zijn dan ook genoeg prachtige blauwe trouwjurken te vinden. Een voordeel van een blauwe trouwjurk is dat je meteen je something blue hebt. Op deze manier houd je ook nog een leuke traditie in stand!

Gele trouwjurk

Geel is een prachtige, vrolijke kleur voor een bruiloft in de lente of in de zomer. Een gele trouwjurk zorgt dan ook voor een heerlijk zomers gevoel. Ook gele trouwjurken zijn in allerlei soorten en maten te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een chique, lange trouwjurk of kies juist voor een kortere variant.

Combinatie van wit met een gekleurde bruisjurk

Kun je niet goed kiezen tussen een witte en een gekleurde trouwjurk? Dan is een combinatie misschien wat voor jou. Je kunt bijvoorbeeld een gekleurde rok combineren met een wit bovenstuk. Dit kan met een two piece trouwjurk waarbij je een losse rok combineert met een bovenstuk, maar er zijn ook complete bruidsjurken te krijgen in twee kleuren.

Andere kleur voor jouw trouwjurk

Staat jouw favoriete kleur nog niet genoemd in dit rijtje? Eigenlijk kun je iedere kleur dragen die je maar wil. Je kunt bij bruidswinkels kijken, maar het loont soms ook om bij een galazaak langs te gaan. Galajurken zijn vaak heel geschikt om in te trouwen, ze hoeven absoluut niet onder te doen van een officiële trouwjurk. Het voordeel aan galajurken is dat ze in alle kleuren te krijgen zijn. Daarnaast is een galajurk vaak een stuk goedkoper dan een echte trouwjurk.

Nog meer aparte trouwjurken

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende aparte trouwjurken te vinden waarmee je zeker op zal vallen op jullie bruiloft. Door voor een extra bijzondere trouwjurk te kiezen, zorg je voor een unieke uitstraling op je trouwdag. En dat mag ook wel, je bent immers de bruid! Je trouwjurk mag daarom zo opvallend zijn als je maar wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schitterende gouden trouwjurk of een pastelkleurige unicorn bruidsjurk? Alles is mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *