Trouwalbum zelf maken

Fotocredits: Milkbooks

Met deze 5 tips kun je zelf een trouwalbum maken

Na afloop van jullie trouwdag hebben jullie als het goed is een heleboel prachtige trouwfoto´s als herinnering. Het is leuk om hier een eigen trouwalbum van te (laten) maken. Met dit trouwboek kunnen jullie nog jarenlang genieten van de bruiloft. Als jullie een professionele fotograaf hebben ingehuurd, kan hij of zij een album voor jullie maken. Maar een trouwalbum zelf maken is misschien nog wel veel leuker!

Veel bruidsparen willen na afloop van hun bruiloft een trouwalbum met de mooiste trouwfoto´s er in. Zo kiezen veel stellen er bijvoorbeeld voor om een professioneel trouwalbum te laten maken. Wanneer je dit trouwboek bij jullie fotograaf bestelt, ben je zeker van hoge kwaliteit. Toch kan het ook een goed idee zijn om zelf een trouwalbum te maken.

De voordelen van een trouwalbum maken

Een eigen trouwalbum maken heeft heel wat voordelen ten opzichte van het kopen van een professioneel trouwalbum bij de trouwfotograaf. Ten eerste is een trouwboek een flinke investering waar je gemakkelijk veel geld op kunt besparen door hem zelf te maken. Wanneer jullie een eigen huwelijksalbum maken, zijn jullie bovendien helemaal vrij in de manier waarop jullie dit gaan doen. Jullie kunnen heel eenvoudig kiezen welke trouwfoto´s er in het album moeten komen en hoe jullie deze foto´s plaatsen. Tot slot kun je ook gemakkelijk meerdere trouwalbums tegelijk bestellen wanneer jullie ze zelf maken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een trouwalbum cadeau geven aan jullie ouders.

Trouwboek van jullie bruiloft

Fotocredits: Shutterfly

Zijn jullie enthousiast geworden over het maken van een eigen trouwalbum? Dan hebben wij 5 handige tips voor je verzameld!

#1. Start zo snel mogelijk

Na de bruiloft zijn jullie vast druk met veel andere dingen. Eerst komt de huwelijksreis en daarna hebben jullie de wittebroodsweken om bij te komen van alle drukte. Toch is het goed om wel zo snel mogelijk aan het trouwalbum te beginnen. Zo zit je zelf nog helemaal in het gevoel van jullie bruiloft en lukt het je ook beter om dit gevoel over te brengen in het album. Hoe sneller je start, hoe beter het is.

#2. Bepaal de juiste stijl

Het eerste wat je moet doen als je gaat beginnen aan het maken van een trouwalbum is het kiezen van de juiste stijl. Hebben jullie bijvoorbeeld veel lichte beelden van jullie trouwdag? Gebruik dan geen donkere foto´s tussendoor, maar zorg dat alle trouwfoto´s samen één geheel vormen. Wanneer jullie een of meerdere themakleuren hadden, is het ook leuk om deze kleuren duidelijk terug te laten komen in het trouwalbum.

#3. Denk na over de volgorde van de trouwfoto´s

Dan is het nog de vraag in welke volgorde jullie de foto´s laten zien. De meest logische keuze is om ze op chronologische volgorde te ordenen, maar je kunt het ook op andere manieren doen. Sommige bruidsparen kiezen er bijvoorbeeld voor om de reportagefoto´s achter in het trouwalbum te plaatsen en voorin de meer spontane foto´s van de bruiloft te plaatsen.

Trouwalbum van een winter bruiloft

Fotocredits: Nations Photo Lab

#4. Zorg voor afwisseling

Afwisseling in het gebruik van foto´s geeft een leuk effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de combinaties van zwart-wit en foto´s in kleur, variaties in de grootte van foto´s en het gebruik van zowel foto´s met details als overzichtsbeelden van jullie trouwdag. Hierdoor geef je een compleet beeld van de bruiloft.

#5. Less is more

Jullie hebben waarschijnlijk honderden prachtige foto´s van jullie trouwdag en je zult er misschien zoveel mogelijk willen gebruiken in het trouwalbum. Toch kun je dit maar beter niet doen. Ook hierbij geldt: Less is more. Liever een extra bijzondere foto die uitgespreid wordt over twee pagina´s dan tientallen kleine fotootjes die er een druk geheel van maken. Je zou hiervoor gebruik kunnen maken van de volgende verdeling:

  • 5-10 Foto´s van de voorbereidingen van de bruiloft (haar, make-up, kleding)
  • 10-15 Detailfoto´s (decoratie, bloemen, corsages enz.)
  • 3-5 Foto´s met familie en beste vrienden
  • 5-10 Foto´s van de ceremonie
  • 3-5 Foto´s van de receptie
  • 3-5 Foto´s van het diner
  • 3-5 Foto´s van het trouwfeest en de eerste dans
  • 5-10 Foto´s van jullie fotoshoot

Hebben jullie erg veel trouwfoto´s en wordt het een uitgebreid trouwalbum? Dan kun je natuurlijk voor meer foto´s kiezen. Probeer echter wel dezelfde verhoudingen aan te houden om voor een goede verdeling te zorgen!

Trouwalbum in doos

Fotocredits: Parrot & Pineapple

Trouwalbum kopen

Je kunt een speciaal trouwalbum kopen waar je zelf alle trouwfoto´s in kunt plakken. Tegenwoordig worden de meeste fotoboeken echter online gemaakt. Zo kun je heel eenvoudig je trouwalbum maken bij HEMA of een andere winkel waarbij je een digitaal album kunt samenstellen die vervolgens geprint wordt. Dit heeft als voordeel dat het niet lastig is om een mooi trouwboek samen te stellen en bovendien kun je gemakkelijk meerdere exemplaren bestellen. Op deze manier heb je voor weinig geld een prachtige herinnering aan jullie trouwdag!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *