Wanneer jullie mooie foto´s van jullie trouwdag hebben, is het leuk om hier een trouwalbum bij te (laten) maken. Dit boek is een mooie herinnering aan een prachtige dag. Veel trouwfotografen kunnen dit voor je doen, maar een trouwalbum zelf maken is misschien nog wel veel leuker! 

Wanneer je een trouwalbum bij de trouwfotograaf bestelt, ben je zeker van hoge kwaliteit. Het kan dan ook zeker een goede keuze zijn om het maken van een album aan een professional over te laten. Aan de andere kant is het vaak een grote investering en kun je veel geld besparen door het zelf te doen. Bovendien heb je zo zelf de keuze welke foto´s allemaal een plekje in het album krijgen en op welke manier je dit gaat doen. Wil jij je trouwalbum zelf maken? Dan hebben wij 5 handige tips voor je verzameld!

#1 Trouwalbum zelf maken? Doe dit zo snel mogelijk!

Na de bruiloft zijn jullie vast druk met veel andere dingen. Eerst komt de huwelijksreis en daarna moeten jullie misschien even een tijdje bijkomen van alle drukte. Toch is het goed om wel zo snel mogelijk aan het trouwalbum te beginnen. Zo zit je zelf nog helemaal in het gevoel van jullie bruiloft en lukt het je ook beter om dit gevoel over te brengen in het album.

Trouwalbum

Fotograaf: Jamie Delaine

#2 Bepaal de juiste stijl

Het eerste wat je moet doen als je gaat beginnen aan het maken van een trouwalbum is het kiezen van de juiste stijl. Hebben jullie bijvoorbeeld veel lichte beelden van jullie trouwdag? Gebruik dan geen donkere foto´s tussendoor om te zorgen voor een geheel. Wanneer jullie een of meerdere themakleuren hadden, is het ook leuk om deze kleuren duidelijk terug te laten komen in het trouwalbum.

#3 Denk na over de volgorde van de foto´s

Dan is het nog de vraag in welke volgorde jullie de foto´s laten zien. De meest logische keuze is om ze op chronologische volgorde te ordenen, maar je kunt het ook op andere manieren doen. Sommige bruidsparen kiezen er bijvoorbeeld voor om de reportagefoto´s achter in het trouwalbum te plaatsen.

#4 Zorg voor afwisseling

Afwisseling in het gebruik van foto´s geeft een leuk effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de combinaties van zwart-wit en foto´s in kleur, variaties in de grootte van foto´s en het gebruik van zowel foto´s met details als overzichtsbeelden van jullie trouwdag.

#5 Less is more

Jullie hebben waarschijnlijk honderden prachtige foto´s van jullie trouwdag en je zult er misschien zoveel mogelijk willen gebruiken in het trouwalbum. Toch kun je dit maar beter niet doen. Ook hierbij geldt: Less is more. Liever een extra bijzondere foto die uitgespreid wordt over twee pagina´s dan tientallen kleine fotootjes die er een druk geheel van maken.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *