Steeds meer bruidsparen kiezen er voor een weddingplanner in te huren voor hun bruiloft. Geen gekke keuze, want dit kan de maanden voor jullie bruiloft een stuk relaxter maken. Zo kun je heerlijk genieten van alle voorbereidingen zonder te veel stress te hebben. Alleen voor het zover is moet je natuurlijk nog wel even een weddingplanner kiezen! 

Een weddingplanner kan veel voor jullie betekenen. Niet alleen weet ze veel van bruiloften en kan ze jullie dus van een hoop informatie voorzien, ook kan ze waarschijnlijk goede deals regelen met leveranciers. Alleen hoe vind je een weddingplanner die precies bij jullie wensen aansluit? Met deze 5 stappen zit je zeker goed!

Stap 1: Budget bepalen

Waarschijnlijk hebben jullie al een idee van het totale budget van jullie bruiloft. Voor de kosten van de weddingplanner zul je met ongeveer 10-15% van dit bedrag rekening moeten houden. De eerste vraag is dan ook of jullie dit geld (er voor over) hebben. Vervolgens moeten jullie ook op zoek gaan naar een weddingplanner die past binnen jullie budget. Sommige weddingplanners werken met een uurtarief, anderen hanteren vaste prijzen voor bepaalde services.

Stap 2: Bedenken wat de weddingplanner voor jullie kan doen

De taken van een weddingplanner kunnen heel divers zijn. Zo kan ze jullie adviseren tijdens het plannen van de bruiloft en helpen met de contacten met leveranciers. Jullie zouden een goede vriendin of familielid als ceremoniemeester kunnen vragen, maar dit is een belangrijke taak die vaak veel tijd kost. In plaats hiervan kunnen jullie deze taak daarom ook aan de weddingplanner overdragen. In dat geval helpt ze niet alleen bij het plannen van de bruiloft, maar is ze ook gedurende de gehele dag aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Weddingplanner styling

Fotograaf: Rico Grund

Stap 3: Referenties checken

Zodra jullie een weddingplanner hebben gevonden die aan jullie wensen voldoet, is het slim om de referenties te checken. Laat je niet meteen afschrikken wanneer andere bruidsparen niet 100% positief zijn. Het kan namelijk zijn dat zij andere eisen stellen dan jullie. Natuurlijk is het wel verstandig om goed uit te zoeken wat de ervaringen van andere bruidsparen zijn.

Stap 4: Kennismakingsgesprek

Vervolgens is het tijd voor een kennismakingsgesprek. Niet alleen is het fijn om jullie weddingplanner voor het eerst te ontmoeten, ook kun je meteen wat vragen stellen. Zo is het bijvoorbeeld fijn te weten welke contacten met leveranciers ze heeft, of ze al eerder een bruiloft op jullie trouwlocatie heeft georganiseerd, of ze de styling kan regelen en hoe zij de planning tot jullie bruiloft voor zich ziet.

Stap 5: Weddingplanner kiezen? Eerst de voorwaarden nagaan!

Tot slot is het slim om ook nog even de voorwaarden door te nemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer jullie weddingplanner ziek is op de dag van jullie bruiloft? En ligt het budget vast, of kan het zijn dat jullie achteraf opeens een onverwacht hoge rekening krijgen?

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *