Handige tips voor het plannen van een meerdaagse bruiloft

Sommige brides to be willen zo veel in die ene trouwdag proppen, dat het maar niet lijkt te lukken met de planning. En zeg nou zelf, het is eigenlijk toch ook jammer als de bruiloft zo snel voorbij gaat dat je nauwelijks tijd hebt om er echt van te genieten? Om dit te voorkomen kunnen jullie een meerdaagse bruiloft plannen. Zo verspreiden jullie de drukte en hebben jullie meer tijd voor elkaar en de gasten. 

Er zijn steeds meer bruidsparen die voor een meerdaagse bruiloft kiezen. Niet zo gek, want hiermee kun je een hoop stress voorkomen en bovendien extra van alles genieten. Je denkt misschien dat een meerdaagse bruiloft heel prijzig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn verschillende manieren om jullie bruiloft over meerdere dagen te verspreiden.

Meerdaagse bruiloft

In eerste instantie lijkt het misschien een beetje raar om een bruiloft in stukken op te delen, maar het is helemaal niet zo gek. Het grote voordeel aan een bruiloft die verspreid is over meerdere dagen is dat jullie meer rust hebben en zo nog beter van alles kunnen genieten. De ceremonie kan klein en intiem zijn, terwijl jullie de bruiloft toch groots vieren. Je trouwjurk kun je gewoon twee keer aan, hoe fijn is dat? En jullie kunnen na afloop van de bruiloft heerlijk genieten van de huwelijksnacht, daar heb je tenslotte tijd genoeg voor.

Trouwfeest op een andere dag

De eerste manier om een meerdaagse bruiloft te plannen is door de onderdelen van jullie bruiloft over verschillende dagen te verspreiden. De eerste dag vindt jullie ceremonie plaats, vaak in een klein gezelschap. Hierdoor kunnen jullie rustig trouwen met alleen jullie beste vrienden en familie er bij. Er heerst een intieme sfeer en jullie hebben alle tijd voor de gasten en elkaar. Het feest wat volgt op deze plechtigheid verschuiven jullie vervolgens naar de volgende dag of zelfs een paar dagen of weken later. Eventueel kunnen jullie na het trouwen blijven slapen zodat jullie de volgende dag weer verder kunnen met het feest.

Tussendoor hebben jullie alle tijd om bij te komen en alles goed voor te bereiden. Op de dag van het feest zijn jullie helemaal uitgerust en kunnen jullie optimaal genieten van de avond. Voor het trouwfeest kunnen jullie meer gasten uitnodigen. Zo kunnen jullie er een echt knalfeest van maken!

Wijn drinken tijdens bruiloft

Fotograaf: Nastja Kovacec via Ruffled

Trouwen met overnachting voor de gasten

In plaats van meerdere losse dagen kunnen jullie ook kiezen voor een trouwweekend. Hierbij is het mogelijk om op een locatie te trouwen en vervolgens een overnachting te regelen voor de gasten. Het voordeel aan een trouwweekend is dat er een heerlijk ontspannen sfeer hangt. Waarschijnlijk nodigen jullie hier een beperkt gezelschap voor uit waardoor jullie alle tijd hebben om iedereen uitgebreid te spreken. Als jullie willen trouwen met een overnachting voor de gasten erbij, zijn er verschillende trouwlocaties waarbij dit kan. Jullie kunnen ook een festival bruiloft organiseren waarbij iedereen zijn eigen tentje meeneemt. Perfect voor bruidsparen die niet zo veel geven om een chique bruiloft, maar gezelligheid wel erg belangrijk vinden!

Ben je benieuwd waar je allemaal terecht kunt voor een meerdaagse bruiloft met overnachting? Wij hebben verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet in het blog 5 Prachtige trouwlocaties met overnachting voor het bruidspaar én de gasten

Indeling van een weekend bruiloft

Kiezen jullie voor een weekend bruiloft? Dan is het leuk om de gasten op vrijdag op jullie trouwlocatie te ontvangen. Dit kan met een gezellig etentje zoals een barbecue, maar jullie kunnen het weekend ook later op de avond starten. De trouwdag is vervolgens op zaterdag en op zondag hebben jullie alle tijd voor een uitgebreide brunch met jullie gasten. Het voordeel daaraan is dat jullie niet op de bruiloft zelf al afscheid hoeven te nemen. Hierdoor kunnen jullie na afloop rustig bijkomen en nog even nagenieten samen met al jullie gasten. Ideaal toch?

Bruiloft in het buitenland

Willen jullie helemaal groots uitpakken? Dan is het een leuk idee om te trouwen in het buitenland. Bij een bruiloft in het buitenland zullen jullie waarschijnlijk alleen de aller belangrijkste mensen uit jullie leven uitnodigen. Het voordeel daaraan is dat jullie alle tijd hebben om met dit intieme clubje bij elkaar te zijn. Door een paar dagen voor en na jullie bruiloft te plannen, krijgen jullie echt het vakantiegevoel.

Intieme elopement met z’n tweeën

Tot slot is het ook mogelijk om er met z’n tweetjes tussenuit te knijpen voor een intieme elopement. Een elopement is meestal in het buitenland, maar kan ook in Nederland. Jullie kiezen een plek uit waar jullie graag zouden willen trouwen en reizen daar naartoe. Las Vegas is bijvoorbeeld een populaire bestemming voor een elopement. Jullie kunnen getuigen meenemen, maar het is ook mogelijk om écht met z’n tweeën te trouwen zonder dat iemand erbij is. Romantisch toch? Natuurlijk is het wel zo leuk om vervolgens nog een groot feest te geven voor jullie vrienden en familie. Op deze manier kunnen jullie de bruiloft ook weer over meerdere dagen verspreiden.

Bruidspaar tijdens hun elopement

Fotograaf: Cait Photo

Wat kost een meerdaagse bruiloft?

Wat een meerdaagse bruiloft kost, hangt helemaal van jullie wensen af. In principe hoeft dit niet duurder te zijn dan wanneer jullie op één dag trouwen. Sterker nog, je zou ook flink wat geld kunnen besparen door voor een simpele trouwceremonie te kiezen met een beperkt aantal gasten en het trouwfeest vervolgens wat groter te vieren. Ook een bruiloft in het buitenland hoeft niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Zeker wanneer jullie met z’n tweeën naar het buitenland reizen kan dit veel kosten besparen. Jullie reiskosten liggen immers lager dan de kosten voor een grote groep daggasten op jullie bruiloft.

Trouwen met een overnachting voor de gasten erbij is natuurlijk wel wat duurder. Maar ook hierbij kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een overnachting voor 50 gasten op een camping is een stuk goedkoper dan wanneer je een compleet kasteel afhuurt. Overigens kun je ook besparen op deze laatste optie. Bij een trouwlocatie met mogelijkheid tot overnachting is het namelijk vaak mogelijk om je eigen catering te regelen. Dit scheelt enorm in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *