Tekst voor de trouwkaarten: Wat zet je er op?

Als jullie gaan trouwen, zullen jullie de gasten een uitnodiging moeten sturen. Het is niet alleen belangrijk dat deze trouwkaart er mooi uitziet, maar ook dat de juiste informatie er op komt te staan. Wij helpen je een eindje op weg met de tekst!

Willen jullie binnenkort de trouwkaarten versturen? Volgens de etiquette zijn er verschillende dingen die in de tekst vermeld moeten worden. Gelukkig mag je tegenwoordig helemaal zelf weten wat jullie op de uitnodiging voor de bruiloft zetten, maar het is wel handig om even te kijken wat gebruikelijk is. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke informatie vergeet! De volgende onderdelen komen in ieder geval in de tekst te staan:

  • De namen van het bruidspaar
  • De trouwdatum en het tijdstip
  • De locatie van jullie bruiloft
  • Gegevens van de ceremoniemeester
  • Verzoek om bevestiginig (R.S.V.P.)
  • Dresscode
  • Cadeautip

Namen van het bruidspaar

Natuurlijk begin je met jullie namen. Volgens de etiquette wordt hierbij eerst de naam van de vrouw genoemd en komt hieronder de naam van de man te staan. Vroeger werden ook de namen van de ouders op de trouwkaart vermeld, omdat zij het huwelijk meestal betaalden. Tegenwoordig wordt dit nauwelijks meer gedaan, maar als jullie het leuk vinden, kan dit natuurlijk ook.

Trouwdatum, tijdstip en locatie

Vervolgens is het belangrijk dat de gasten weten wanneer jullie gaan trouwen. Je noemt de datum en alle tijdstippen die de gasten nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie in het gemeentehuis, ceremonie in de kerk en het trouwfeest. Daarnaast vermeld je ook voor alle onderdelen de locatie met adresgegevens. Waarschijnlijk zul je voor de dag- en avondgasten verschillende kaarten nodig hebben.

Ceremoniemeester

Hebben jullie al een ceremoniemeester uitgekozen? Een goede ceremoniemeester helpt jullie met de voorbereidingen voor de bruiloft en neemt een hoop stress bij jullie weg. Het is belangrijk dat de gasten de gegevens van de ceremoniemeester hebben zodat ze hun vragen aan hem of haar kunnen stellen. Als jullie gebruik maken van een R.S.V.P. kunnen jullie deze ook naar de ceremoniemeester laten sturen.

Dresscode

Maken jullie gebruik van een dresscode? Vermeld deze dan in de tekst op de trouwkaart. Zorg er voor dat de dresscode voor iedereen duidelijk genoeg is en geef eventueel extra toelichting.

Cadeautip

Tot slot is het handig om een cadeautip op de trouwkaart te vermelden. Zo krijgen jullie geen cadeautjes waar je niet op zit te wachten en weten de gasten waar ze jullie blij mee maken. Tegenwoordig vragen veel bruidsparen een financiële bijdrage, dit kan bijvoorbeeld door een symbool van een envelopje op de uitnodiging te zetten. Nog handiger én leuker is het om gebruik te maken van een speciale app waarmee je geld kunt vragen voor specifieke droomcadeaus. De link naar de app kun je heel gemakkelijk met een QR-code op de uitnodiging zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *