Stel met de voeten naast elkaar

Fotograaf: Toth Photography

Hoe lang kun je verloofd zijn?

Als jullie verloofd zijn, kunnen de voorbereidingen voor de bruiloft beginnen. Het ene stel begint daar het liefst zo snel mogelijk mee, terwijl het andere stel nog helemaal geen concrete plannen heeft. Hoe lang de verlovingsperiode duurt, kan dus nog wel eens verschillen. Alleen hoe lang kun je in totaal verloofd zijn? En wat is gebruikelijk? 

Het is verstandig om even de tijd te nemen voor het plannen van jullie bruiloft. Als je vroeg genoeg begint, is de kans namelijk een stuk groter dat al jullie favoriete leveranciers nog beschikbaar zijn. Veel stellen starten daarom 9 maanden tot een jaar voor hun trouwdag met de voorbereidingen. Hoe lang van tevoren je met plannen begint, kun je echter helemaal zelf beslissen.

Etiquette van de verloving

Een verloving volgens de etiquette, hoe gaat dat eigenlijk? Officieel horen de ouders van de bruid al voor het aanzoek op de hoogte te zijn, de bruidegom vraagt de vader van de bruid namelijk om de hand van zijn dochter. Na het aanzoek is het tijd om alle andere familieleden en belangrijke mensen in jullie leven op de hoogte te brengen. Volgens de etiquette vertel je het eerst aan de ouders van de bruid, vervolgens aan de ouders van de bruidegom en daarna aan de rest van de familie. Wil je iedereen tegelijk op de hoogte brengen? Dan is een verlovingsfeest een leuk idee. Overigens zijn de etiquette tegenwoordig helemaal niet meer zo belangrijk, jullie kunnen het ook op een andere manier aanpakken. Weet iedereen van jullie voorgenomen huwelijk? Dan kan het plannen van de bruiloft beginnen!

Hoe lang kun je verloofd zijn?

Hoe lang je verloofd kunt zijn, bepalen jullie zelf. Je kunt binnen een paar maanden een bruiloft plannen of er jaren over doen, alles is mogelijk! Wel is het aan te raden om niet té lang te wachten met het voorbereiden van jullie trouwdag. Het is leuk om hier samen naartoe te kunnen werken. Overigens is het wel verstandig om minimaal een jaar de tijd te nemen voor alle voorbereidingen. Trouwlocaties en trouwfotografen zitten al snel vol en het wordt op dit moment ook aangeraden om 12 tot 15 maanden voor de bruiloft al een trouwjurk uit te zoeken in verband met de lange levertijd.

Verloofd maar niet trouwen

Zijn jullie verloofd, maar willen jullie uiteindelijk niet trouwen? Dat kan. Een verloving is namelijk geen bindende overeenkomst. Ook als je ja hebt gezegd tijdens het aanzoek, betekent dat dus niet dat je ook verplicht bent om met elkaar te trouwen. Wellicht maken jullie uiteindelijk een andere keuze of schuiven jullie de bruiloft plannen nog een paar jaar vooruit, dat is natuurlijk prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *