Gasten feliciteren de bruid

Fotograaf: Mon et Mine

10 Ideeën voor kleine bruiloft cadeautjes

Gaan bekenden van jou binnenkort trouwen? Dan is het leuk om ze te feliciteren met een cadeautje. Veel huwelijkscadeaus zijn grote, dure cadeaus, maar misschien wil je het liever wat kleiner houden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je het bruidspaar niet zo goed kent, je een beperkt budget hebt of dat je het leuk vindt om meerdere cadeaus te geven. Gelukkig zijn er ook genoeg kleine cadeautjes voor de bruiloft te verzinnen!

Er zijn ontzettend veel leuke cadeaus die je kunt geven op een bruiloft. Wij hebben bijvoorbeeld deze lijst met 22 huwelijkscadeaus opgesteld. Ben je echter op zoek naar kleine cadeautjes voor de bruiloft? Ook dan is er nog voldoende keus. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 10 ideeën?

#1. Het Bucketlist boek voor Koppels

Het Bucketlist boek voor Koppels is een ontzettend leuk cadeau voor ieder stel. Hierin staan namelijk 250 leuke bucketlistitems om samen af te vinken. Het zijn unieke, grappige en bijzondere opdrachten die het bruidspaar in de jaren van hun huwelijk samen kan uitvoeren. In het boek is ook ruimte om foto’s te plakken en herinneringen op te schrijven. Een origineel cadeau dus waar het bruidspaar nog jarenlang iets aan zal hebben!

#2. Een cadeaubon voor een uitje

Een uitje cadeau geven? Dat klinkt duur, maar hoeft het helemaal niet te zijn. Bij Wonderbox kun je cadeaubonnen bestellen voor het bruidspaar. Dit kan een dure bon zijn voor een hotelovernachting of een etentje, maar er zijn ook genoeg kleinere cadeautjes te vinden die geschikt zijn voor de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cadeaubon voor een lunch, borrel of kopje koffie buiten de deur? Duur hoeft het niet te zijn, maar leuk is het zeker wel!

Koppel met drankjes in hun handen

Fotograaf: Josie England

#3. Een thuisbioscoop pakketje

Nog zo’n leuk idee voor een activiteit die je cadeau kunt geven, is een thuisbioscoop pakketje. Koop een Pathé voor thuis bon waarmee het bruidspaar thuis een leuke film kan uitkiezen om te bekijken. Maak het pakketje extra feestelijk met iets lekkers te drinken en twee zakjes popcorn of een andere snack erbij. Zo heb je alles bij elkaar voor een gezellige date night thuis.

#4. Bos bloemen of een doos chocola

Houd je het liever simpel? Met een bos bloemen of een doos bonbons zit je eigenlijk altijd wel goed. Je kunt bijvoorbeeld een doos Milka of Celebrations kopen in de vorm van een hart. Dit ziet er net even wat feestelijker uit en is daarom heel geschikt als cadeautje voor een bruiloft.

#5. Kleine zelfgemaakte cadeautjes voor de bruiloft

Heb je weinig geld te besteden, maar ben je wel heel creatief? Dan is het leuk om zelf een cadeau te maken voor het bruidspaar. Koop bijvoorbeeld twee witte mokken en maak daar zelf een mooie versiering op met behulp van speciale porselein stiften. Ben je goed in haken? Dan zou je twee tortelduifjes kunnen haken zoals op het voorbeeld hieronder.

Tortelduifjes haken als huwelijkscadeau

Fotocredits: Encrochê via Instagram

#6. Een etentje bij jouw thuis

Een gezellige avond is natuurlijk nooit verkeerd. Wil je een betaalbaar huwelijkscadeau aan het bruidspaar geven? Nodig ze dan uit voor een etentje bij jou thuis. Dit kost een stuk minder dan in een restaurant en is minstens zo leuk.

#7. Lekker ontbijtje voor de wittebroodsweken

Slaapt het bruidspaar in een luxe bruidssuite, of zijn ze de ochtend na hun bruiloft gewoon thuis? In dat laatste geval is het leuk om een bijzonder ontbijtje voor de volgende ochtend te regelen. Wat dacht je van (afbak)broodjes, verse aardbeien, een lekker sapje en een doos chocolaatjes? Eventueel kunnen ze dit ontbijt ook nog later een keer opeten. De wittebroodsweken zijn immers bedoeld om lekker samen te genieten!

#8. Reisgids voor de huwelijksreis

Als je weet waar de huwelijksreis naartoe gaat, is het een leuk idee om een reisgids cadeau te geven van de plek van bestemming. Lonely Planet maakt bijvoorbeeld handige reisgidsen met veel informatie over alles wat je maar nodig hebt op reis. Eventueel zou je ook andere kleine cadeautjes voor de huwelijksreis kunnen geven zoals een mooi strandlaken, een handige reisportemonnee of een leuke toilettas. Je zou hier ook een mandje van kunnen maken vol met kleine cadeautjes die het bruidspaar nodig kan hebben voor de huwelijksreis. Helemaal tof is het als je een cadeautje kunt geven waar ze iets mee kunnen op de plek van bestemming. Trakteer het bruidspaar bijvoorbeeld op een kopje koffie op het terras of een lekkere cocktail aan het strand.

#9. Ballon als huwelijkscadeau

Ook een ballon is heel geschikt als huwelijkscadeau. Het staat feestelijk en is een leuke manier om het bruidspaar te feliciteren. Je kunt bijvoorbeeld een grote heliumballon kopen (of laten bezorgen) of een tros samenstellen met verschillende soorten ballonnen. Het is wel leuk als het bruidspaar hier nog even plezier van kan beleven, dus check vooraf of ze niet meteen na de bruiloft op huwelijksreis gaan.

#10. Trouwkaarten inlijsten

Tot slot kan het leuk zijn om de trouwkaart(en) van het bruidspaar op een mooie manier in te lijsten. Zo kan het bruidspaar ze bewaren als herinnering aan hun trouwdag. Het kan ook leuk zijn om een diepe fotolijst of schaduwbox cadeau te geven. Hier kan het bruidspaar zelf herinneringen aan hun bruiloft in verzamelen. Omdat de lijst wat dieper is, kun je hier ook kleine spullen in bewaren zoals een gedroogde bloem uit het bruidsboeket of een something blue van de bruid.

Dit blog bevat affiliate links.