Nederlandse bruiloft vs Amerikaanse bruiloft

Er zijn heel wat Amerikaanse trouwblogs waar je urenlang kunt rondsnuffelen naar leuke inspiratie. Wat je echter ook meteen opmerkt, is dat zo´n Amerikaanse bruiloft vaak toch een beetje over de top is. Alleen wat zijn nou precies de verschillen tussen onze bruiloften en die in Amerika?

In Amerika geldt heel vaak het principe van big, bigger, biggest. Zo ook bij bruiloften. Hoe groter, luxer en duurder de bruiloft gevierd wordt, hoe beter. Met onze Hollandse nuchterheid is dit soms lastig voor te stellen. Er zitten echter ook heel veel leuke aspecten aan een typisch Amerikaanse bruiloft.

In the picture verloving

In Amerika begint het allemaal met een bijzonder huwelijksaanzoek. Sommige mannen zijn maanden aan het plannen voor ze op de perfecte manier op hun knieën kunnen gaan voor hun vriendin. De verloving is het liefst in het openbaar met een zo groot mogelijk publiek en natuurlijk met een enorme verlovingsring.

Sommige Nederlanders houden ook wel van een groots aanzoek en er zijn zat vrouwen die dromen van een prachtige opvallende verlovingsring. Toch is een aanzoek in Nederland over het algemeen een stuk minder groots. Veel stellen geven de voorkeur aan een intiem momentje samen zonder al te veel poespas.

Enorme gastenlijst

Na het aanzoek is het tijd voor het samenstellen van een gastenlijst. Veel Amerikaanse bruiloften worden heel groots gevierd met een enorme gastenlijst. Niet alleen kost zo´n grote bruiloft veel geld, ook is het vaak wat minder persoonlijk dan wanneer je alleen met een selecte groep vrienden en familie bent. In Nederland kiezen daarom ook steeds meer bruidsparen voor een gezellige, intieme bruiloft.

Bridesmaids en groomsmen

Wanneer je de foto´s van een Amerikaanse bruiloft bekijkt, zie je altijd heel wat bridesmaids en groomsmen voorbij komen. Allemaal in dezelfde kleur jurkjes of dezelfde mooie pakken. In Nederland vervullen kinderen deze rol meestal. Een best man of maid of honor kennen we hier ook niet. In plaats daarvan kiezen we vaak een of twee vrienden als ceremoniemeester.

Rehearsal dinner

In Amerika is het ook gebruikelijk om de avond voorafgaand aan de bruiloft een rehearsal dinner te houden. Op de dag van tevoren wordt de hele bruiloft doorgesproken en na afloop wordt een diner georganiseerd met belangrijke gasten. Dit is een soort bedankje voor de hulp die het bruidspaar heeft gehad in de voorbereidingen en natuurlijk een oefening voor het echte huwelijksdiner. Het is een typisch Amerikaanse gewoonte om de hele bruiloft voor af tot in de puntjes te willen plannen en oefenen. In Nederland vinden we dit niet zo nodig.

Amerikaanse bruiloft gewoontes overnemen

Dat de Amerikaanse bruiloft nogal over de top is, vinden veel Nederlanders. Toch kan het leuk zijn om bepaalde dingen wel over te nemen. Een rehearsal dinner is misschien wat overdreven, maar het kan wel leuk zijn om de avond tevoren vast wat belangrijke gasten uit te nodigen voor een diner. Voor de trouwfoto´s kan het ook heel mooi zijn als jullie getuigen of belangrijkste gasten zoals bijvoorbeeld je zusjes of goede vriendinnen allemaal hetzelfde dragen.

Het belangrijkste is dat je dingen kiest die goed bij jullie zelf passen en dat je het niet te gek maakt. Een Amerikaanse bruiloft kost omgerekend al snel 25.000 euro, terwijl wij in Nederland gemiddeld 10.000 tot 15.000 euro uitgeven. Gelukkig is een bruiloft mogelijk voor ieder budget. Je kunt zelfs trouwen voor 1000 euro!

Amerikaanse trouwblogs

Leuke Amerikaanse trouwblogs

Wil je wat inspiratie opdoen voor een Amerikaanse bruiloft? Dit is een aantal leuke Amerikaanse trouwblogs:

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *