Omslagdoek voor de bruiloft en leuke alternatieven

Veel bruidsparen dromen van een warme, zomerse bruiloft, maar het weer zit in Nederland niet altijd mee. Aangezien de meeste trouwjurken strappless zijn of alleen dunne bandjes hebben, is het zeker geen overbodige luxe om wat warms mee te nemen wat je hier overheen kunt dragen. Het is dan slim om een omslagdoek klaar te leggen of een alternatief te kiezen om warm te blijven op jullie bruiloft! 

Zeker wanneer jullie in de winter trouwen, is het slim om wat warms mee te nemen voor over je trouwjurk. Je zou een omslagdoek kunnen kopen voor jullie bruiloft, maar er zijn ook alternatieven voor een bruidsstola. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën?

Omslagdoek op de bruiloft

Zelfs als jullie gewoon in de zomer trouwen, is het fijn om een omslagdoek te kopen voor jullie bruiloft. In de loop van de avond kan het namelijk wat frisser worden buiten en dan is het fijn als je iets hebt om warm te blijven. Naast dat een omslagdoek voor wat extra warmte zorgt, kan het ook nog eens heel leuk staan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een witte omslagdoek met een haakpatroontje of juist een opvallende gekleurde omslagdoek voor de bruiloft kopen.

Alternatieven voor een bruidsstola

Bij de bruidswinkel kun je een bruidsstola kopen, maar er zijn ook heel wat leuke alternatieven te bedenken. Zo kan een jasje over je trouwjurk ook een tof idee zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spijkerjasje of een leren jasje? Het contrast tussen de kleur van het jasje en je witte jurk is erg mooi. Daarnaast geeft het je bruidslook een compleet andere uitstraling. De meeste trouwjurken zijn heel vrouwelijk en romantisch, met een spijkerjasje of leren jasje maak je het geheel net even wat stoerder. Leuk voor de afwisseling op de trouwfoto´s! Op een winterbruiloft is een sjaal of een bontjas fijn om over je trouwjurk te dragen. Ook dit ziet er heel gezellig uit op de foto’s.

Bruid met grijze omslagdoek

Fotograaf: Heather Burrit Photography via Junebug Weddings

Bruid met zwart leren jasje in plaats van een omslagdoek

Fotograaf: Ivory + Bliss

Omslagdoek met een persoonlijk tintje

Of je nou een omslagdoek of een jasje draagt om warm te blijven op de bruiloft, het is altijd leuk om er een persoonlijk tintje aan toe te voegen. Je kunt je omslagdoek bijvoorbeeld goed gebruiken als something old, something new, something borrowed of something blue. Kies je voor een jasje? Dan kun je dit jasje laten personaliseren door een tekst als bruid, Mrs of jullie trouwdatum achterop te laten zetten. Dit is een leuk detail voor jullie bruiloft.