Rode trouwjurk voor een waanzinnig mooi effect op jullie bruiloft

Traditioneel is een trouwjurk wit en er zijn nog steeds veel bruiden die in het wit willen trouwen. Toch worden gekleurde bruidsjurken ook steeds populairder. Ben jij op zoek naar een prachtige bruidsjurk, maar dan wel één die anders is dan anderen? En houd je wel van een beetje kleur? Dan is een rode trouwjurk een tof idee! 

De witte kleur van de trouwjurk staat symbool voor de zuiverheid van de bruid. Dit betekent dat de bruid maagd moet zijn voor zij het huwelijk in gaat. Tegenwoordig zijn nog weinig bruiden maagd, maar de witte kleur blijft nog veel gedragen worden. In plaats van een witte trouwjurk kun je echter ook een gekleurde trouwjurk kopen. Dit is origineel en ziet er minstens zo mooi uit! Een gekleurde bruidsjurk is ideaal voor alle bruiden die liever geen wit willen dragen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen omdat je voor de tweede keer gaat trouwen, het niet eens bent met de achterliggende reden voor het dragen van wit of omdat je gewoon veel meer van kleur houdt.

Trouwen in een rode trouwjurk

Rood is een prachtige kleur voor bruiloften. Niet alleen voor de decoratie en de stropdas van de bruidegom, maar ook voor de trouwjurk van de bruid. Natuurlijk kun je het hele jaar door voor een trouwjurk in het rood gaan, maar vooral bij een bruiloft in het najaar of in de winter staat dit ontzettend mooi. De rode kleur voegt meteen veel sfeer toe en past goed bij dit seizoen. De rode trouwjurk heeft bovendien ook nog een diepere betekenis. Chinese bruiden trouwen namelijk in het rood omdat deze kleur geluk zou brengen. En wist je dat de gasten officieel eigenlijk geen rood mogen dragen naar een bruiloft?

Een groot voordeel is bovendien dat je rode trouwjurken in allerlei varianten kunt krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen, maar ook een strapless jurk of een korte trouwjurk behoort tot de mogelijkheden. Ben je benieuwd hoe een rode trouwjurk staat? En of je er dan nog steeds uitziet als een echte bruid? Wij hebben wat voorbeelden van prachtige bruiden in een rode jurk voor je verzameld als inspiratie!

Bruid met bruidsjurk rood

Fotograaf: Lady & the Hound Photography via Polkadot Bride

Goedkope rode bruidsjurk

Ben je op zoek naar een goedkope trouwjurk? Zodra je het woord trouwen noemt, schiet de prijs meteen omhoog. Neem daarom eens een kijkje bij de rode galajurken. Deze jurken kunnen net zo mooi zijn als een echte bruidsjurk, maar zijn wel een stuk vriendelijker geprijsd! Zeker wanneer je een trouwjurk in het rood wilt dragen, is de kans groot dat je net zo goed slaagt bij een winkel waar ze galajurken verkopen.

Rode details in plaats van een compleet rode trouwjurk

Vind je een rode trouwjurk iets te heftig? Je hoeft natuurlijk niet per se een gekleurde bruidsjurk te kopen om kleur aan jullie bruiloft toe te voegen. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor mooie rode details. Draag bijvoorbeeld een witte trouwjurk die je combineert met een paar opvallende rode pumps of een rood vestje. Ook rode lippenstift en rode nagels kunnen prachtig staan.