Trouwen in een kasteel in België

Fotograaf: Elise Rachelle

Alles wat je moet weten over trouwen in België

Wil je graag in het buitenland trouwen maar zie je op tegen de enorme reis en de kosten die dit met zich mee brengt? Dan kun je het ook iets dichter bij huis zoeken. In België is een aantal prachtige locaties te vinden op slechts een paar uur rijden. Wij laten je de mooiste locaties zien en vertellen je alles wat je moet weten over trouwen in België. 

Onze zuiderburen hebben een prachtig land met heel wat mogelijkheden voor bruiloften. Ideaal als jullie graag willen trouwen in het buitenland, maar niet te ver weg willen. Samen met jullie gasten kunnen jullie een onvergetelijke bruiloft beleven in één van de prachtige trouwlocaties die België te bieden heeft.

Als Nederlander trouwen in België

Ook al is België nog zo dicht bij ons eigen land, toch trouwen jullie hier in het buitenland. Dat betekent dat er andere regels zijn dan in ons eigen land. Als je als Nederlander wilt trouwen in België moet je ervoor zorgen dat jullie huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig is. Om te kunnen trouwen in België heb je een aantal documenten nodig. Op de site van Nederland Wereldwijd kun je hier alles over lezen. Zorg ervoor dat je van tevoren precies weet wat je nodig hebt voor een geldig huwelijk. Huren jullie een eigen BABS in? Dan kan hij of zij jullie hier meer over vertellen.

Willen jullie liever alles in Nederland regelen? Dan is het ook mogelijk om alleen een ceremonieel huwelijk te sluiten in België. In dat geval kunnen jullie vooraf al officieel trouwen in Nederland. Dit kun je bijvoorbeeld doen op één van de gratis momenten die jullie gemeente aanbiedt. Jullie hoeven dan alleen even een handtekening te zetten om ervoor te zorgen dat jullie voor de wet getrouwd zijn. De ceremonie vindt vervolgens in België plaats. Hierbij trouwen jullie in het bijzijn van jullie familie en vrienden. Niet meer helemaal officieel, maar daar merk je verder niets van.

Trouwlocaties in België op een kasteel

Droom je stiekem van een prachtig trouwfeest in een kasteel? Mooie kastelen zijn er in België genoeg. Het voordeel van het huren van een kasteel is dat er ook voldoende slaapplek is voor jullie en de gasten. Zo kunnen jullie gemakkelijk een meerdaagse bruiloft organiseren. Wel zo handig, want de gasten zullen een eindje moeten rijden voor ze op jullie trouwlocatie zijn aangekomen. Het fijne aan zo’n kasteel is bovendien dat jullie gehele trouwdag op dezelfde locatie kan plaatsvinden. Jullie kunnen elkaar het jawoord geven op het kasteel en vervolgens in één van de andere zalen een knallend trouwfeest geven. Hierdoor zijn jullie de hele dag op dezelfde locatie.

Zijn jullie op zoek naar een chateau in België waar jullie kunnen trouwen, feesten en overnachten met jullie gasten? Hieronder hebben wij de mooiste Belgische trouwlocaties voor je op een rijtje gezet!

Chateau Presseux

Chateau Presseux is een leuk kasteeltje in de Belgische Ardennen. Het landgoed beschikt over een kasteel, een koetshuis en een idyllisch kapelletje waar getrouwd kan worden. Bovendien is er ruimte voor 60 gasten om te overnachten. Een prachtige locatie voor een sprookjesachtig huwelijk.

Chateau Presseux in België

Fotograaf: Mon et Mine

Chateau de Blier

Chateau de Blier bestaat uit het Petit Chateau voor maximaal 25 personen en het Grand Chateau voor maximaal 43 personen. Je kunt ze samen huren en door de hal in het midden kun je gewoon naar de andere kant lopen. Dit prachtige kasteel heeft meerdere grote zalen en het uitzicht is prachtig. Met goed weer kun je hier dus heel mooi buiten trouwen middenin de Belgische natuur.

Trouwen in kasteel de Blier in België

Fotograaf: Mon et Mine

Chateau de Balmoral

Dit kasteel is misschien niet heel groot, maar wel ontzettend mooi en een geweldige locatie voor een bruiloft. Het staat op een heuvel waardoor je een adembenemend uitzicht hebt. Je zult je zeker een prinses voelen als je op deze bijzondere plek het jawoord kunt geven. Helaas kunnen er slechts 10 personen in het kasteel overnachten.

Chateau de Balmoral

Fotograaf: Mon et Mine

Chateau de Cugnon

In Chateau de Cugnon kunnen 15 tot 50 personen genieten van een fantastisch huwelijk. Het kasteel beschikt over voldoende luxe kamers en bovendien kun je relaxen in de spa met jacuzzi, sauna en zwembad. Hier hebben jullie alle tijd om gezellig na te genieten van jullie bruiloft. Ook is er een feestzaal bij te huren waar met maximaal 60 personen gefeest kan worden. Jullie zullen hier zeker een onvergetelijk weekend kunnen beleven!

Kosten van trouwen in België

Een bruiloft in het buitenland klinkt duur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zeker wanneer jullie in België trouwen, kunnen de kosten binnen de perken blijven. Jullie gasten kunnen met de auto naar de trouwlocatie komen, hier hoeven jullie waarschijnlijk geen reiskosten voor te betalen. Het huren van een kasteel voor meerdere dagen is uiteraard kostbaar, hier betaal je afhankelijk van de locatie een paar duizend euro voor. Het voordeel is echter dat jullie je eigen catering kunnen regelen. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop je eigen drank inslaan en jullie favoriete cateraar vragen om voor een scherpe prijs het eten te regelen.

Als jullie gebruik maken van leveranciers uit Nederland komen hier wel wat extra kosten bij kijken. Zo reist jullie trouwfotograaf of trouwambtenaar vast graag met jullie mee, maar moeten jullie waarschijnlijk wel de reiskosten betalen. Vraag hier vooraf even naar en zorg dat je hier rekening mee houdt bij het bepalen van het totale budget. Denk ook aan andere onvoorziene kosten zoals de schoonmaakkosten van jullie trouwlocatie en extra bedragen voor bijvoorbeeld het huren van linnengoed als de gasten blijven slapen.

Bruiloft op een landhuis in België

Fotograaf: Milou van Ham

Huwelijksreis in België

Willen jullie nog wat geld besparen? Dan kunnen jullie de huwelijksreis meteen aan jullie bruiloft vastknopen. België is een prachtig land voor een lekkere vakantie met z’n tweeën en het is niet duur om hier op huwelijksreis te gaan. Zo besparen jullie bijvoorbeeld behoorlijk op de reiskosten! Er zijn veel leuke Belgische steden die jullie kunnen bezoeken zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel. Gaan jullie liever de natuur in? Dan zijn de Belgische Ardennen een prachtige bestemming voor jullie huwelijksreis. Het is ook leuk om een mooi Volkswagenbusje te huren voor een romantische roadtrip samen. En onderweg kunnen jullie natuurlijk genieten van alle Belgische lekkernijen zoals speciaal biertjes, friet, chocola en wafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *