Trouwen in de dierentuin als unieke trouwlocatie

Zijn jullie gek op wilde dieren? En houden jullie wel van wat avontuur? Dan is het een gaaf idee om te trouwen in de dierentuin. Een bruiloft in de dierentuin is eigenlijk een wereldreis voor een dag. Jullie kunnen elkaar bijvoorbeeld het jawoord geven in Afrika en vervolgens op jullie huwelijk toosten op de Noordpool. Lijkt dit jullie wel wat? Wij hebben de meest handige informatie voor je verzameld!

Het is altijd leuk om op zoek te gaan naar een unieke trouwlocatie. De locatie heeft namelijk grote invloed op de sfeer van jullie dag en bepaalt bijvoorbeeld ook hoe jullie decoratie er uit komt te zien. Een dierentuin is een prachtige plek om te trouwen. Aan spectaculaire achtergronden geen gebrek!

Voordelen van trouwen in de dierentuin

Wil je een originele bruiloft? Dan is trouwen in de dierentuin zeker een leuk idee. Als je van dieren houdt is het helemaal fantastisch om op deze unieke locatie jullie verbintenis te vieren. Een groot voordeel is dat de gasten zich nooit zullen vervelen. Wanneer jullie even weg moeten om de trouwfoto´s te maken, kunnen zij zich vermaken met het bezoeken van de verschillende dieren. Bovendien is de dierentuin een prachtig decor voor jullie bruiloft. En wat dacht je van de foto’s? Een dierentuin heeft allerlei verschillende achtergronden te bieden die zullen zorgen voor waanzinnige trouwfoto’s!

Wilde dieren bruiloft thema

Trouwen in de dierentuin is wel even wat anders dan wanneer je een luxe landhuis als trouwlocatie kiest. Je trouwjurk zal misschien niet meer zo wit zijn na afloop, maar het is wel een echt originele plek om elkaar het jawoord te geven. Het thema van jullie dag kun je bovendien tot in de puntjes doorvoeren. Ook als je liever niet in een echte dierentuin trouwt, is het wilde dieren thema wel leuk. Wat dacht je van een bruidstaart met dieren, decoratie met zebrastrepen of een heel safaribuffet? Leuke ideeën zijn er genoeg!

Wanneer jullie bruiloft volledig in een dierentuin plaatsvindt, zal het decoreren niet lastig zijn. Ook zonder decoratie is jullie trouwlocatie namelijk al super bijzonder! Toch kan het leuk zijn om wat mooie bloemen, pompons of andere decoratie op te hangen. Op deze manier wordt de dierentuin namelijk ook echt een trouwlocatie.

Wat kost trouwen in de dierentuin?

Over het algemeen is trouwen tussen de wilde dieren wat duurder dan wanneer je een minder bijzondere trouwlocatie kiest. De kosten hangen natuurlijk vooral af van de dierentuin die jullie kiezen en jullie wensen. Soms betaal je een paar honderd euro voor het huren van de zaal en je betaalt daarnaast een bedrag per persoon voor de catering. Bespreek van tevoren goed welke kosten jullie allemaal moeten betalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie voor alle gasten ook een toegangskaartje voor de dierentuin moeten kopen, hierdoor kunnen de kosten snel oplopen. Alles bij elkaar is het vaak niet goedkoop om te trouwen in de dierentuin, maar dan hebben jullie wel een unieke trouwlocatie waar jullie prachtige trouwfoto´s kunnen laten maken! Gaat het financieel toch niet lukken om deze droom te verwezenlijken? Kijk dan of het mogelijk is om alleen een deel van de bruiloft in de dierentuin plaats te laten vinden. Zo kunnen jullie er bijvoorbeeld voor kiezen om hier alleen de ceremonie of de receptie te houden.

Verder lezen: Wat kost een bruiloft? De complete lijst met uitgaven!

Is het een officiële trouwlocatie?

Als je contact opneemt met de dierentuin om de kosten door te spreken, kun je meteen wat andere vragen aan ze stellen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of de dierentuin een officiële trouwlocatie is. Zo niet, dan is jullie huwelijk niet rechtsgeldig en het is een hoop geregel om dat voor elkaar te krijgen. Jullie BABS kan hier ongetwijfeld meer informatie over geven.

In welke dierentuin kun je trouwen?

Dan is het natuurlijk nog de vraag in welke dierentuinen je kunt trouwen. Wij hebben een lijstje gemaakt van dierentuinen die aangeven dat dit mogelijk is. Staat jullie favoriete dierentuin er niet tussen? Het belangrijkste is dat je even contact opneemt met de dierentuin bij jou in de buurt of waar jij graag zou willen trouwen. Vaak is er veel meer mogelijk dan je zou denken.

Reacties (2)
  1. Wat een leuk idee om te trouwen in de dierentuin. Je hebt gelijk dat zo’n locatie aanleiding geeft tot diverse thema-ideeen. Ik denk dat zo’n onvergetelijke locatie het prijskaartje wel waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *