Trouwen op de fiets, zo romantisch kan het zijn!

Op jullie bruiloft zullen jullie gebruik moeten maken van trouwvervoer om naar de trouwlocatie te komen. De meeste bruidsparen kiezen voor een mooie auto, maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Hoeven jullie niet zo ver te reizen? Dan is het leuk om samen op de fiets naar de plek te gaan waar jullie trouwen. Romantischer kan bijna niet toch? 

Houd je wel van een stukje Nederlandse cultuur op jullie bruiloft? Dan is het leuk om de fiets terug te laten komen. Niet alleen passen fietsen goed bij ons land, ook zijn ze lekker duurzaam. Trouwen op de fiets klinkt misschien een beetje gek, maar is vooral hartstikke leuk!

Trouwen op de fiets

Er zijn allerlei soorten trouwvervoer mogelijk, maar de fiets zie je niet zo vaak terug. Gek eigenlijk, want het kan zo leuk zijn om samen een eindje te fietsen op jullie bruiloft. Zeker als jullie in de stad trouwen, kan het fijn zijn om hier op de fiets heen te gaan. Het is soms sneller dan met de auto en bovendien zijn jullie lekker buiten. En nog een groot voordeel: jullie hoeven geen dure trouwauto te huren. In plaats hiervan kunnen jullie allebei een eigen fiets nemen of romantisch samen op de tandem springen. Wel even uitkijken met je trouwjurk, want fietsen in zo´n enorm stuk stof is zo makkelijk nog niet! Een korte trouwjurk is dan een goede oplossing. Vergeet ook geen mooie foto´s te laten maken van jullie op de fiets(en)!

Bruidspaar samen op de fiets

Fotograaf: Kendall Rock

Fietsen voor de gasten op jullie bruiloft

Eventueel zouden jullie niet alleen zelf kunnen fietsen, maar ook fietsen kunnen regelen voor de gasten. Dit is handig wanneer jullie twee trouwlocaties hebben die niet al te ver van elkaar af liggen. Het is een ontzettend leuk gezicht als jullie als bruidspaar samen met al jullie gasten door het dorp of de stad fietsen op weg naar jullie bruiloft. Bovendien is het hartstikke gezellig en goed voor het milieu!

Fiets versiering voor jullie bruiloft

Net als de trouwauto kun je jullie fiets ook van versiering voorzien voor de bruiloft. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om bloemen en lint toe te voegen. Hiermee wordt de fiets extra bijzonder en staat hij bovendien heel mooi op de trouwfoto’s. Zeker weten dat jullie op zullen vallen als jullie op zo’n mooi gedecoreerde fiets rondrijden!

Blikjes aan de fiets als versiering voor na het trouwen

Wist je dat het traditie is om blikjes vast te knopen aan de trouwauto na afloop van de bruiloft? Het geluid van de blikjes zou boze geesten wegjagen. Ook als jullie een fiets hebben, kan dit een leuk idee zijn. In plaats van de auto versier je jullie fiets dan gewoon met deze blikjes en een just married bordje. Super origineel!