Bruidspaar bij het ouderlijk huis met versiering

Fotograaf: Sjanine Fotografie

De leukste ideeën om het ouderlijk huis te versieren voor de bruiloft

Natuurlijk versieren jullie de trouwlocatie met prachtige decoratie, maar hebben jullie er ook aan gedacht om het huis te versieren voor de bruiloft? De bruid start haar trouwdag vaak in het huis van haar ouders. Het is dan ook leuk om het ouderlijk huis van speciale versiering voor de bruiloft te voorzien. Dit kan ook een toffe verrassing voor het bruidspaar zijn! 

Het huis versieren voor de bruiloft is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Waarschijnlijk zul je eerder bezig zijn met het decoreren van de trouwlocatie. Toch is het juist heel leuk om ook thuis wat decoratie op te hangen. Hier start je namelijk met jullie trouwdag en ook zullen er veel foto’s gemaakt worden van de voorbereidingen. Aan wat voor decoratie kun je dan denken?

Slapen in het ouderlijk huis

Volgens de traditie slapen de bruid en bruidegom niet samen tijdens de nacht voor de bruiloft. De bruidegom kan in het eigen huis blijven, terwijl de bruid de nacht vaak doorbrengt in het huis van haar ouders. Hier heeft ze alle rust om zich voor te bereiden voor de bruiloft. Wanneer de bruid helemaal klaar is voor haar trouwdag, komt de bruidegom haar ophalen. Hier vindt meestal ook de first look plaats, het moment waarop de bruidegom zijn bruid voor het eerst in haar trouwjurk ziet. Dit levert vaak mooie, emotionele beelden op!

Ideeën voor bruiloft versiering bij het ouderlijk huis

Omdat het ouderlijk huis een belangrijke rol speelt op de ochtend van de bruiloft is het leuk om hier decoratie op te hangen. Dit kun je als bruidspaar zelf doen, maar het kan ook leuk zijn om het huis als verrassing te versieren voor het trouwkoppel. Er is allerlei soorten versiering mogelijk voor het huis van de bruid. Wat dacht je bijvoorbeeld van ballonnen, slingers, tasseltjes en pompons? Ook een trouwboog gemaakt van lint en andere decoratie kan een leuk idee zijn. Hier kan het bruidspaar vervolgens samen doorheen lopen op weg naar hun bruiloft. Overigens hoeft deze decoratie helemaal niet veel te kosten. Wist je bijvoorbeeld dat je de meeste bruiloft decoratie gemakkelijk zelf kunt maken?

Een ander leuk idee is om gebruik te maken van natuurlijke decoratie.  Bloemen staan altijd prachtig op iedere bruiloft. Het is daarom leuk als er ook bij het ouderlijk huis al volop bloemen aanwezig zijn. Beschikt het huis over een mooie tuin? Dan hoef je er misschien niet eens veel aan te doen om voor een kleurrijk plaatje te zorgen. Dit kan voor prachtige trouwfoto’s zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *