Verloving bekendmaken met een verlovingsshoot

Fotograaf: Toth Photography

Wij gaan trouwen! Zo maak je jullie verloving bekend

Zijn jullie verloofd? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk leven jullie de eerste periode op een roze wolkje en willen jullie dit geluk zo snel mogelijk met jullie familie en vrienden delen. Natuurlijk kun je ze gewoon een berichtje sturen om het fijne nieuws te vertellen, maar er zijn ook manieren om de boodschap “Wij gaan trouwen!” extra bijzonder te maken! 

De verloving is een ontzettend fijne periode waarin jullie kunnen genieten van de voorbereidingen van jullie bruiloft. Het is leuk om dit niet alleen samen te doen, maar ook jullie familie en vrienden hierbij te betrekken. Alleen dan moeten ze natuurlijk wel eerst even weten dat jullie verloofd zijn!

Hoera, wij gaan trouwen!

Waarschijnlijk zullen de mensen om jullie heen het fantastisch vinden om te horen dat jullie gaan trouwen. Het is daarom leuk om ze dat op een bijzondere manier te vertellen. Wij hebben vast wat leuke ideeën voor je:

  • Bellen: Bellen is natuurlijk niet echt origineel of bijzonder, maar wel een handige manier om zo snel mogelijk de belangrijkste mensen uit jullie leven op de hoogte te stellen. Zeker wanneer jullie verloofd zijn in het buitenland, kan dit een handige manier zijn om het thuisfront op de hoogte te stellen. Het is natuurlijk extra leuk als jullie kunnen videobellen. Zo kun je namelijk meteen alle reacties zien.
  • Etentje of feestje organiseren: Vertellen jullie het liever aan een grotere groep mensen tegelijk? Nodig dan jullie familie en beste vrienden uit voor een etentje of feestje bij jullie thuis. Zodra iedereen aanwezig is, kunnen jullie het bijzondere nieuws vertellen.
  • Langsgaan met een cadeautje: Als je mensen wel graag persoonlijk spreekt, maar niet in een grote groep, dan kunnen jullie bij de belangrijkste mensen langsgaan en een klein cadeautje meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een fles bubbels of een taart om te vieren dat jullie gaan trouwen.
  • Foto opsturen: In plaats van het te vertellen, kunnen jullie natuurlijk ook een foto opsturen waaruit meteen blijkt dat jullie verloofd zijn. Misschien zijn er zelfs wel foto’s gemaakt op het moment dat hij jou of jij hem ten huwelijk vroeg. Anders kan het een goed idee zijn om een aantal mooie foto’s te laten maken tijdens een verlovingsshoot. Het is leuk om één van deze foto’s met jullie familie of vrienden te delen zonder er verder iets bij te zeggen. Ze zullen snel genoeg door hebben dat jullie gaan trouwen!
Wij gaan trouwen foto met verlovingsring

Fotograaf: Henry Tieu Photography

Save the date versturen

Zijn alle belangrijke mensen in jullie leven van de verloving op de hoogte? Dan is het tijd om ook de andere gasten op jullie bruiloft in te lichten. Dit kan door vast een save the date kaart te versturen. Met zo’n kaart kunnen de gasten jullie trouwdatum vast in hun agenda schrijven. Zo is de kans groot dat er veel gasten op jullie bruiloft kunnen komen.

Via social media bekendmaken dat jullie gaan trouwen

Om echt iedereen in jullie omgeving te kunnen bereiken, kun je gebruik maken van social media. Maak een mooie foto van jullie verloving, bijvoorbeeld met de verlovingsring in beeld, en plaats deze op jullie social media kanalen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan het blog 10 x Verloving bekendmaken via Instagram

Wij gaan trouwen foto voor social media

Fotocredits: How They Asked

Nog wat handige tips om de verloving bekend te maken

Willen jullie binnenkort jullie verloving bekend gaan maken? Dan hebben wij nog wel wat handige tips:

  • Vermoeden mensen al dat jullie binnenkort gaan trouwen? Wacht dan nog even met het dragen van je verlovingsring, anders zal er vast iemand zijn die het al eerder door heeft.
  • Willen jullie een aantal mensen graag persoonlijk inlichten? Zorg dan dat het nieuws zich niet al eerder kan verspreiden. Het zou bijvoorbeeld vervelend zijn als je ouders er via social media achter moeten komen dat jullie gaan trouwen.
  • “Wij gaan trouwen!” is iets wat je niet vaak kan zeggen in je leven. Toch betekent dit niet dat je er daarom iets heel spectaculairs van hoeft te maken. Het mag, maar het is ook prima als je het gewoon op een normale manier aan mensen vertelt. Doe vooral waar jullie je goed bij voelen!