5 Toffe manieren om huwelijk quotes op jullie bruiloft te gebruiken

Je kunt op allerlei leuke manieren voor decoratie op jullie bruiloft zorgen. Quotes zijn een bijzondere vorm van decoratie. Teksten kunnen er niet alleen leuk uitzien, maar ook een bepaalde boodschap overbrengen. Wij hebben wat ideeën verzameld om mooie quotes over trouwen te kunnen gebruiken op jullie bruiloft.

Ben je gek op mooie teksten en bijzondere uitspraken? Er zijn heel wat leuke bruiloft quotes te vinden op het internet. Ga bijvoorbeeld eens op zoek via Pinterest. Kom je quotes tegen die jou wel aanspreken? Dan kun je ze verzamelen en straks wellicht gebruiken als decoratie op jullie bruiloft.

Wat zijn leuke huwelijk quotes?

Er worden veel verschillende uitspraken gedaan over trouwen en er zijn dan ook duizenden prachtige huwelijk quotes te vinden op het internet. Je kunt zelf eens op zoek gaan en kijken welke citaten je graag op jullie bruiloft terug zou willen zien. In plaats van een bekende bruiloft quote zou je ook op zoek kunnen gaan naar mooie teksten uit jullie favoriete muziek. Misschien kun je wel een mooie quote halen uit het nummer van de openingsdans. Maak het vooral zo persoonlijk mogelijk! Heb je een mooie quote gevonden? Dan kun je hem gebruiken op jullie bruiloft. Hier hebben we wat leuke ideeën voor verzameld:

#1. Posters of een grote kaart met quotes over trouwen

Wanneer je een mooie quote op een grote kaart of stuk karton laat drukken, kun je hem gebruiken bij het maken van de foto´s. Op deze manier zou je ook een leuke foto kunnen maken voor op het bedankkaartje dat je na afloop aan de gasten stuurt. Je kunt de kaart in je handen houden tijdens het maken van de foto, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hem als poster op te hangen bij jullie trouwlocatie.

Bruidegom met bruiloft quote in zijn handen

Fotograaf: Alea Lovely via Brit + Co

#2. Bruiloft backdrop met quotes

Hebben julli nog een mooie backdrop nodig voor jullie ceremonie of een ander onderdeel van de bruiloft? Je maakt er gemakkelijk zelf een met een groot stuk stof waar je een mooie quote op plaatst. Hang wat bloemen over de bovenkant van het doek en je hebt een prachtige zelfgemaakte backdrop!

#3. Huwelijk quotes op glas

Je kunt ook een aantal mooie quotes over het huwelijk als decoratie verspreiden over de trouwlocatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende teksten op het glas van een fotolijstje te schrijven. De sierlijke letters op het glas in combinatie met een mooie lijst geven een leuk effect. Overigens hoeft dit niet veel geld te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloop of er mooie lijsten zijn en anders kun je ook een bezoekje aan IKEA brengen. Deze IKEA hacks laten zien wat je hier allemaal mee kunt doen!

#4. Sierlijke letters op een krijtbord

In plaats van op glas, kun je de teksten ook op een krijtbord schrijven. Dit is bijvoorbeeld leuk om neer te zetten als welkomstbord bij de ingang van jullie bruiloft. En het fijne is, met dit handige trucje kan iedereen zulke mooie letters op een krijtbord maken!

#5. Houten bord met mooie teksten

Tot slot kun je ook een houten bord gebruiken om quotes op te plaatsen. Dit is leuk om bijvoorbeeld bij de ingang van jullie trouwlocatie neer te zetten. Met een slinger van groen met wat bloemen maak je het plaatje compleet. De quote over trouwen kun je met verf of een goede, watervaste stift op het hout zetten.

Handletteren op jullie bruiloft

Ben je zelf erg creatief en vind je het leuk om mooie teksten te maken, bijvoorbeeld door middel van handletteren of kalligrafie? Dan is het leuk om hier veel gebruik van te maken op jullie bruiloft. Naast mooie huwelijk quotes kun je sierletters ook gebruiken voor andere teksten. Kijk bijvoorbeeld eens hoe je handgeschreven enveloppen kunt maken voor jullie trouwuitnodiging. Dit maakt het extra persoonlijk!