Een mooie en handige cadeautafel maken voor de bruiloft

Bij een huwelijk horen cadeaus en de gasten zullen dan ook allemaal iets voor jullie meenemen. Super leuk natuurlijk, maar hebben jullie er al over nagedacht wat jullie met al deze cadeaus doen tijdens jullie trouwdag? Het is slim om op de bruiloft een cadeautafel neer te zetten waar je al jullie cadeaus op kwijt kunt. Alleen hoe kun je dat op een leuke manier doen? 

Een cadeautafel is een handige manier om alle cadeaus van de gasten op de bruiloft in ontvangst te kunnen nemen. Bovendien kan zo’n cadeautafel er heel gezellig uitzien. Maar hoe organiseer je dit op een slimme manier?

Cadeautafel inrichten op jullie bruiloft

Is er een felicitatierij op jullie bruiloft waarbij de gasten de mogelijkheid krijgen om jullie te feliciteren? Dan is het handig om hier meteen een cadeautafel neer te zetten waar de gasten hun cadeau kwijt kunnen. Maar ook als jullie geen officiële felicitatierij hebben, is het handig om een cadeautafel neer te zetten op jullie bruiloft. Wanneer jullie cadeaus krijgen aangeboden van de gasten is dit namelijk een handige plek waar jullie ze vervolgens kwijt kunnen.

Het is leuk om de cadeautafel mooi te decoreren. Zet er bijvoorbeeld wat foto’s op van jullie samen en kleed de tafel aan met bloemen of slingers. Hebben jullie geld cadeau gevraagd aan de gasten? Dan is het slim om een enveloppendoos neer te zetten op de cadeautafel. Het is in principe de taak van de ceremoniemeester om alles in goede banen te leiden. Hij of zij kan de cadeaus van jullie aannemen en ze een mooie plek op tafel geven. Je zou ook het gastenboek een plekje kunnen geven op de cadeautafel. Zo kunnen de gasten hier meteen iets in schrijven!

Cadeautafel op bruiloft met bordje

Fotocredits: Etsy

Wat doe je met de cadeaus na de bruiloft?

Als de bruiloft is afgelopen, hebben jullie waarschijnlijk een tafel vol cadeaus ontvangen van de gasten. Heel leuk natuurlijk, maar wat doe je met al deze cadeaus van jullie vrienden en familie? Misschien brengen jullie de nacht wel door in een hotel en ook als jullie gewoon naar huis gaan, is het niet praktisch om alle cadeaus met jullie mee te nemen. Je zou kunnen vragen of de ceremoniemeester vast een deel van de cadeaus mee wil nemen na afloop van het trouwfeest. Je kunt ook aan de trouwlocatie vragen of jullie cadeautafel nog even mag blijven staan tot de volgende dag wanneer jullie alles op kunnen komen halen. Maak hier wel goede afspraken over, je wilt immers niet dat er in de tussentijd iets met de cadeaus gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *