Bruidspaar en hun gasten in een tent

Fotograaf: Mon et Mine

Goedkope trouwlocaties voor een bruiloft met een klein budget

Trouwen jullie met een klein budget? Dan is het slim om op zo veel mogelijk kosten te besparen. De trouwlocatie is vaak een grote kostenpost waar een flink percentage van het totale budget aan op gaat. Hier zullen jullie dus slimme keuzes in moeten maken. Alleen waar vind je goedkope trouwlocaties voor jullie bruiloft? 

Droom je van een bruiloft in een romantisch kasteel of een enorm landhuis? Dat is natuurlijk prachtig, maar hier zit ook een flink prijskaartje aan verbonden. Gelukkig zijn er ook genoeg mooie trouwlocaties te bedenken voor een stuk minder geld. Op zoek gaan naar goedkope trouwlocaties is dan ook een slimme manier om op de bruiloft kosten te besparen.

Welke kosten betaal je aan de trouwlocatie?

Om te bepalen wat dure en wat goedkope trouwlocaties zijn, zul je ze op de juiste manier met elkaar moeten vergelijken. Dat betekent dat je alle kosten op een rijtje moet zetten. Sommige trouwlocaties hanteren een all-in prijs voor de hele dag. Dit is prettig, want zo weet je meteen waar je aan toe bent. Aan de andere kant betekent het ook dat er geen kosten zijn waar je op kunt besparen. Zo betaal je bij sommige andere locaties losse tarieven voor de ruimte die jullie huren, het personeel, maar ook eventuele bijkomende kosten zoals het aansnijden van de bruidstaart. Ook zullen jullie moeten bepalen of je de drank op nacalculatie afneemt of voor een vooraf afgesproken prijs per gast kiest. Door alle opties op een rijtje te zetten en eventueel bepaalde onderdelen te schrappen, kun je veel geld besparen.

Goedkope trouwlocaties vinden

Een slimme manier om veel geld te besparen op jullie bruiloft is door op zoek te gaan naar een goedkope trouwlocatie. Officiële trouwlocaties waar veel huwelijken plaatsvinden zijn over het algemeen duurder dan locaties die je misschien niet zo snel als trouwlocatie zou bestempelen, maar die hier wel geschikt voor zijn. Zo kan het bijvoorbeeld een heel tof idee zijn om op een camping of in een boerderij te trouwen. Niet alleen is dit vaak een stuk goedkoper, ook is het een origineel idee voor jullie bruiloft! Het scheelt helemaal veel geld wanneer jullie voor een trouwlocatie kiezen waarbij jullie je eigen drank in kunnen kopen en zelf personeel mogen inhuren. Ook wanneer je niet vast zit aan een bepaalde cateraar, kan dit kosten schelen voor jullie trouwdag.

Er zijn ook andere manieren om op de trouwlocatie te besparen. Doordeweeks zijn de meeste trouwlocaties bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan op een vrijdag of zaterdag. Ook in de wintermaanden trouw je relatief voordeling ten opzichte van het hoogseizoen.

Goedkoop trouwen in eigen tuin?

Een bruiloft in eigen tuin klinkt als een goedkope oplossing, maar toch is dit niet altijd het geval. Het is daarom slim om hier goed over na te denken als jullie trouwen met een klein budget. Natuurlijk ben je geen geld kwijt voor de locatie zelf, maar er zullen wel veel bijkomende kosten zijn. Zo wil je natuurlijk graag dat alle gasten droog blijven als het onverhoopt gaat regenen en zal je dus waarschijnlijk een bruiloft tent nodig hebben. Er zijn ook veel andere bijkomende kosten, zoals het inhuren van personeel en het huren van meubilair en geluidsinstallaties. Ook moeten er waarschijnlijk extra toiletten worden geregeld. Bovendien zul je over flink wat organisatie skills moeten beschikken om alles goed georganiseerd te krijgen. Leuk als je ervan houdt, maar wel goed om je hier vooraf eerst even in te verdiepen.

Goedkope trouwlocaties in het buitenland

Trouwen in eigen tuin is dus minder goedkoop dan je misschien denkt. Een optie die veel mensen echter over het hoofd zien, is een bruiloft in het buitenland. Goedkoop trouwen in het buitenland klinkt misschien heel gek, maar toch is dat zeker mogelijk. Een intieme elopement kost weinig geld omdat jullie geen kosten voor de gasten hebben.

Maar ook als jullie wel mensen uit willen nodigen, hoeft dat niet heel duur te zijn. In veel landen liggen de kosten namelijk gemiddeld lager dan in Nederland. Het afhuren van een groot kasteel of een luxe villa is in landen zoals Frankrijk en Italië bijvoorbeeld goedkoper dan in ons eigen land. Als de gasten hun eigen reiskosten betalen, bespaar je hiermee al veel geld. Bovendien komen er waarschijnlijk minder gasten dan wanneer jullie een groot feest in Nederland geven. Tot slot bespaar je ook kosten voor de huwelijksreis. Jullie zijn immers al op de plek van bestemming. Als je van wat avontuur houdt, is dit dus de ideale manier om geld te besparen en toch een echte sprookjesbruiloft te organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *