Lekkere picknick ideeën als luxe lunch op jullie bruiloft

Gaan jullie in de zomer trouwen? Wanneer het mooi weer is, is het fijn om veel buiten te zijn. Een picknick kan daarom een leuk idee zijn. Met lekkere broodjes, hapjes en sapjes kunnen jullie een plekje zoeken in het zonnetje. Ideaal als lekkere lunch met alle gasten op jullie bruiloft. Wij hebben wat lekkere picknick ideeën voor je verzameld! 

Houden jullie wel van een gezellige, intieme bruiloft? Dan is het leuk om samen met jullie familie en beste vrienden te picknicken. Dit is leuk voor de daggasten op jullie bruiloft als gezamenlijke lunch. In de tussentijd kunnen jullie er eventueel even samen tussenuit om de trouwfoto’s te laten maken, al is het natuurlijk ook heel gezellig om samen met jullie gasten te lunchen.

Picknick als bruiloft lunch

Het is altijd een goed idee om na te denken over een gezellige lunch met jullie bruiloft gasten. Het is immers een lange dag en dan is het voor iedereen belangrijk om goed te eten. Jullie kunnen gewoon wat broodjes regelen, maar een picknick is een gezellig alternatief. Zeker wanneer jullie buiten trouwen op een zomerse dag is dit een ontzettend leuk idee. Zorg voor een flinke stapel kleedjes en wat lekkere kussens. Zo zorg je voor een prettig bohemian sfeertje waarbij iedereen lekker kan relaxen in het gras. Op deze manier krijgen de gasten ook meteen tijd om elkaar wat beter te leren kennen.

Zakjes met de lunch

Wil je het simpel houden en iedereen hetzelfde meegeven als lunchpakketje? Dan kun je papieren zakjes laten bedrukken met een leuke tekst of jullie namen en trouwdatum. In deze papieren zakjes doe je voor alle gasten wat lekkere dingen. Ze kunnen een lunchpakketje meenemen en buiten een plekje zoeken. Wel zo makkelijk, en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Lekkere picknick ideeën voor in een lunchzakje

Fotograaf: Heather Zweig via Oh Happy Day

Lekkere picknick ideeën

Kun je nog wel wat leuke picknick ideeën gebruiken? Er zijn natuurlijk allerlei soorten lunchgerechten mogelijk, maar je zou de volgende dingen bijvoorbeeld in het lunchzakje kunnen doen:

  • Belegd broodje
  • Pastasalade
  • Fruit (zoals een appel, kersen of een mandarijntje)
  • Een koekje of kleine chocoladereep
  • Flesje drinken (fruitsapje, flesje water of een mini flesje champagne)

Buffet als lunch voor jullie bruiloft

Willen jullie de gasten liever zelf laten kiezen wat ze eten? Maak dan een groot lunchbuffet met verschillende soorten broodjes en andere lekkere dingen. Zorg dat er zakjes of bakjes klaarstaan waar de gasten hun eten in kunnen verpakken zodat ze het vervolgens mee naar buiten kunnen nemen. Zo kan iedereen zijn eigen lunchpakketje maken.

Leuke activiteiten voor jullie picknick

Wil je ook nog wat activiteiten voor de gasten organiseren tijdens de picknick? Echt veel is er niet voor nodig om voor een gezellige middag te zorgen, maar wat spelletjes kunnen natuurlijk nooit kwaad. Blikgooien, croquet en een grote versie van Jenga zijn voorbeelden spellen die altijd wel in de smaak vallen. Komen er veel kinderen op de bruiloft? Dan is het een leuk idee om een bruiloft piñata op te hangen als verrassing!