Top 10 trouwlocaties Kasteel Groot Buggenum

Fotograaf: Mon et Mine

Dit is onze top 10 favoriete trouwlocaties in Nederland

Zijn jullie op zoek naar een mooie locatie om elkaar het jawoord te geven? In Nederland zijn er heel veel verschillende soorten trouwlocaties te vinden. Zo kun je trouwen op een sprookjesachtig kasteel, een oude boerderij of juist in een super chic hotel. Omdat er zoveel keuze is, kan het wel eens lastig zijn om iets te kiezen. Daarom hebben wij een handige top 10 gemaakt met onze favoriete trouwlocaties in Nederland! 

Het kiezen van de trouwlocatie is heel bepalend voor het verloop van jullie bruiloft. Zo zorgt de trouwlocatie voor een bepaalde sfeer, maar hangt ook jullie dagplanning af van de locatie die jullie kiezen. Organiseren jullie de bruiloft bijvoorbeeld op één locatie of vindt de huwelijksceremonie op een andere locatie plaats dan de receptie en het trouwfeest? En wat doen jullie tijdens het diner? Om antwoord te geven op deze vragen, is het slim om een aantal trouwlocaties te bezoeken en te kijken wat goed bij jullie past. Maar hoe begin je dan met deze zoektocht? Wij hebben de mooiste trouwlocaties in Nederland voor je verzameld!

Top 10 trouwlocaties

Toegegeven, het is behoorlijk lastig om een top 10 te maken terwijl er zo ontzettend veel fijne trouwlocaties zijn in Nederland. Toch willen we best een poging wagen. Dit zijn onze favorieten op een rijtje!

1. Hortus Botanicus Utrecht 

Trouwen in de stad, maar toch midden tussen het groen? Bij de Hortus Botanicus in Utrecht kan het. De planten vormen een waanzinnig decor voor jullie bruiloft én een prachtige achtergrond voor de trouwfoto’s. Door het glazen dak is er bovendien altijd natuurlijk licht.

Trouwen in een botanische tuin

Fotograaf: Mon et Mine

2. Friese boerderij De Pollepleats 

Trouwen in een boerderij is sowieso een leuk idee, maar zeker als het over een moderne boerderij op het Friese platteland gaat. De Pollepleats is van alle gemakken voorzien en beschikt over een prachtige, glazen serre waar jullie kunnen trouwen en dineren. Het is ook mogelijk om in het pittoreske kerkje van het nabijgelegen Sandfirden te trouwen. Op De Pollepleats is bovendien ruimte genoeg om met de gasten te blijven overnachten. Je kunt er zo dus een heerlijk trouwweekend van maken!

Trouwen op de Pollepleats

Fotograaf: Fotografika

3. Orangerie Domaine d’Heerstaayen 

Het gevoel van trouwen in het buitenland, maar dan wel gewoon in Nederland? Bij het Brabantse Domaine d’Heerstaayen waan je je op het Franse platteland. In de prachtige orangerie kun je eindeloos tafelen met al jullie gasten. Maar er zijn meer mooie plekken op deze locatie te vinden. Zo kun je elkaar het jawoord geven met uitzicht op de wijngaard en kun je proosten op jullie huwelijk tussen de fruitbomen!

Trouwen in een orangerie

Fotograaf: Dario Endara

4. Paviljoen Puur 

Trouwen tussen het groen, maar toch vlak bij onze hoofdstad? Bij Paviljoen Puur in Diemen is het mogelijk. De bijzondere architectuur en de prachtige ligging maken dit een unieke trouwlocatie. Ook zit deze plek bomvol historie. Zowel in de zomer als de winter kun je hier een mooie bruiloft organiseren!

Top 10 trouwlocaties Paviljoen Puur

Fotograaf: Mon et Mine

5. It Flinkeboskje 

Trouwen in een kas kan ontzettend leuk zijn. Je hebt hier namelijk veel natuurlijk licht en ook in het voorjaar of het najaar is het op deze manier mogelijk om met jullie gasten tussen het groen te dineren, maar dan wel overdekt. Bij It Flinkeboskje in Friesland kan dit allemaal. Het is hierdoor een prachtige trouwlocatie!

Trouwdiner in een kas

Fotocredits: Mon et Mine

6. Kampeerterrein De Lievelinge 

Trouwen op een camping? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan echt super gezellig zijn. Ideaal als jullie houden van een ontspannen festivalsfeer! Kampeerterrein De Lievelinge is hier een fijne plek voor. Je hebt hier een groot festivalterrein tot je beschikking en er zijn allerlei toffe accommodaties om te blijven overnachten.

7. Kasteel Groot Buggenum 

Gaan jullie voor een echte sprookjesbruiloft? Dan is trouwen in een kasteel een leuk idee. Kasteel Groot Buggenum is een prachtige trouwlocatie in Limburg. Dit witte kasteel heeft een bijzondere uitstraling en er is genoeg ruimte om ook buiten te kunnen trouwen als het lekker weer is.

Top 10 trouwlocaties Kasteel Groot Buggenum

Fotograaf: Mon et Mine

8. Metaal Kathedraal 

Gaan jullie liever voor een stoere, industriële bruiloft? Dan is de Metaal Kathedraal in Utrecht een prachtige plek om te trouwen. Deze voormalige kerk / fabriek is een unieke locatie voor een huwelijk. Bovendien is de Metaal Kathedraal ideaal voor een duurzame bruiloft. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame energie en is de catering biologisch en vegetarisch of zelfs veganistisch. Hierdoor kunnen jullie trouwen zonder de negatieve impact op het milieu, wel zo fijn!

Industriële trouwlocaties

Fotograaf: Mon et Mine

9. Scheepvaartmuseum 

Trouwen in Amsterdam met uitzicht over het water? Dan zit je goed in het Scheepvaartmuseum! In dit bijzondere gebouw kijk je namelijk uit over de voorbijvarende boten. Daarnaast is het gebouw van het Scheepvaarmuseum natuurlijk een prachtige historische plek met bijzondere architectuur.

10. Slot Zuylen 

We sluiten deze top 10 met trouwlocaties af met Slot Zuylen, een idyllische plek voor een romantische huwelijksvoltrekking. Dit bijzondere kasteel ligt net buiten Utrecht en is daarom goed bereikbaar. Het is een sprookjesachtige trouwlocatie met genoeg mooie plekjes voor de trouwfoto’s.

Top 10 mooiste trouwlocaties in Nederland Slot Zuylen

Fotograaf: De Grote Dag

Mooiste trouwlocaties Nederland

Wat de mooiste trouwlocaties van Nederland zijn, hangt natuurlijk ook een beetje van jullie eigen smaak af. Deze top 10 is in ieder geval een mooi startpunt. Lees ook zeker even ons blog met 12 Unieke trouwlocaties in Nederland voor nog meer inspiratie. En verder is het vooral belangrijk om een paar trouwlocaties uit te kiezen waar jullie op bezoek kunnen gaan. Want of het écht de trouwlocatie van jullie dromen is, kun je alleen goed voelen als je daar rondloopt. Vergeet ook niet om deze 15 vragen te stellen bij je bezoek, zodat je zeker weet dat je alle informatie hebt voor jullie de uiteindelijke beslissing maken.

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *