8 Dingen die elke winter bruid moet weten

Ondanks dat de zomer het meest populaire seizoen blijft om te trouwen, zijn er ook steeds meer bruidsparen die elkaar in de winter het jawoord geven. Niet zo gek, want een winter bruiloft is super romantisch! Zijn jullie ook een bruiloft aan het plannen in dit sfeervolle seizoen? Als winter bruid zijn er 8 dingen die je vooraf zeker moet weten, bijvoorbeeld over de trouwlocatie en je kleding! 

Trouwen in de winter heeft heel wat voordelen. Er zijn minder bruiloften in dit seizoen en dat betekent dat je gemakkelijker leveranciers kunt vinden. Daarnaast liggen de prijzen een stuk lager en zorgt de winter voor een bijzondere sfeer. Als winter bruid is er echter ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij hebben 8 punten voor je op een rijtje gezet!

#1. Onderhandelen over de trouwlocatie is mogelijk in de winter

Dat de winter minder populair is om te trouwen, zorgt ervoor dat er meer onderhandeling mogelijk is. Ga niet meteen akkoord met de normale tarieven, maar kijk of er nog wat te onderhandelen valt. Vaak kun je gemakkelijk een gereduceerde prijs regelen voor bijvoorbeeld jullie trouwlocatie of fotograaf. Ze zullen het immers niet druk hebben en zijn blij met alle klanten die ze in de winter nog krijgen. Alles bij elkaar kan dit flink wat geld schelen!

#2. Je kunt zelf een thema kiezen

Natuurlijk denk je bij een winter bruiloft al snel aan een winter wonderland thema, maar er is van alles mogelijk. Laat je niet beperken door het seizoen en kies iets dat bij jullie past. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld gaan voor een Scandinavische winter bruiloft, maar zijn ook pastelkleuren prima in dit seizoen! Overigens is het natuurlijk wel zo makkelijk om je te laten inspireren door de dingen die je in de winter ziet. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lichtjes, kaarsen en warme kleuren.

#3. Je moet je kleding aanpassen bij een winter bruiloft

Dat je als winter bruid iets warmer gekleed moet gaan dan wanneer je een zomerse bruiloft aan het plannen bent, is natuurlijk logisch. Het is heel verstandig om je bruiloft kleding aan te passen aan de winter. Je kunt bijvoorbeeld beter voor een trouwjurk met lange mouwen kiezen dan voor een strapless variant. Maar sta vooral ook even stil bij het maken van de trouwfoto´s. Zorg sowieso voor warme accessoires zoals een zacht dekentje, een fijn (nep) bontje en een grote sjaal. Denk er echter ook aan dat het buiten niet altijd even gemakkelijk is om foto´s te maken. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met ademwolkjes. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Je leest ze in De beste tips voor een fotoshoot in de winter.

#4. Buiten wordt het snel donker

Nog iets waar je rekening mee moet houden bij het maken van de trouwfoto´s: buiten is het niet lang licht. De dagen in de winter zijn kort en dat betekent dat je goed gebruik moet maken van het licht dat er is. Plan daarom de fotoshoot in op een handig moment zodat je zeker weet dat er voldoende licht zal zijn. Verder is het binnen natuurlijk geen probleem als het wat eerder donker wordt. Met lichtjes en kaarsjes maak je het als snel gezellig. Hiermee creëer je een fijne sfeer op jullie bruiloft.

#5. Het kan zijn dat het verkeer vast staat

In Nederland sneeuwt het niet vaak, maar als het sneeuwt, staat alles meteen vast. Het OV rijdt niet meer en mensen staan uren in de file. Wanneer jullie in de winter trouwen, moet je dus rekening houden met dit scenario. Zorg daarom dat er voldoende reistijd is en plan de bruiloft het liefst op één locatie. Het zou zonde zijn als jullie veel tijd kwijt zijn met heen en weer rijden van de ene naar de andere locatie.

#6. Gladde straten kunnen voor glijpartijen zorgen

In de winter kan het buiten ook glad zijn. Als winter bruid is het daarom slim om rekening te houden met je schoenen. Moeten jullie een eindje lopen? Kies dan liever voor een paar leuke laarsjes of snowboots dan hoge hakken. Ook je bruidegom moet uitkijken, nieuwe trouwschoenen kunnen namelijk een gladde onderkant hebben. Door de zool een beetje op te schuren, worden ze wat ruwer en is de kans op glijpartijen kleiner.

#7. Niet alle bloemen zijn beschikbaar in de winter

Bloemen zijn seizoensproducten en dat betekent dat je goed zult moeten kijken welke bloemen in de winter beschikbaar zijn. Winterse bruidsboeketten kunnen er gelukkig prachtig uitzien. Heb je bepaalde bloemen op het oog? Vraag dan aan je bloemist wat de mogelijkheden zijn.

Winter bruidsboeket

Fotograaf: Precious Pictures Photography via Style Me Pretty

#8. Na de feestdagen koop je goedkope decoratie

Tot slot nog een handige tip om wat geld te besparen: koop je decoratie vlak na de feestdagen in. Je kunt dan mooie winterse decoratie vinden met hoge kortingen. Deze decoratie kun je heel goed gebruiken om jullie trouwlocatie in de winter te decoreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van lichtjes en kaarsjes om de ruimtes gezellig mee te versieren? Zo decoreer je de trouwlocatie voor weinig geld en wordt het helemaal goedkoop om in de winter te trouwen!