5 Dingen die de meeste bruidsparen vergeten bij het organiseren van hun bruiloft

Het is een flinke klus om een bruiloft te organiseren. Er zijn tientallen, zo niet honderden dingen waar je aan moet denken. Niet zo gek dus dat de meeste bruidsparen wel wat vergeten te regelen voor hun grote dag. Ook jullie bruiloft zal waarschijnlijk niet vlekkeloos verlopen, maar na het lezen van dit blog zul je in ieder geval nóg beter voorbereid zijn. Dit zijn namelijk 5 dingen die de meeste bruidsparen vergeten te regelen bij het organiseren van hun bruiloft! 

Bij het plannen van een bruiloft is het altijd handig om gebruik te maken van een checklist. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze handige bruiloft checklist of dit ABC voor het plannen van jullie trouwdag? Met zo´n goede voorbereiding kom je een heel eind, maar dan nog heb je waarschijnlijk niet aan alles gedacht. Een bruiloft organiseren kost namelijk flink wat tijd en vergt veel van jullie. Dan is het niet zo gek dat er nog wel eens wat kleine details zijn die aan jullie aandacht kunnen ontglippen. Heb je bijvoorbeeld al aan deze 5 dingen gedacht?

#1. Een set trouwkaarten meenemen naar de trouwlocatie

Natuurlijk hebben jullie de save the date en trouwkaarten naar al jullie gasten gestuurd en waarschijnlijk hebben jullie er zelf ook een aantal bewaard als herinnering. De meeste bruidsparen laten de trouwkaarten echter thuis liggen wanneer ze gaan trouwen. Zonde, want het is juist zo leuk om ze mee te nemen naar jullie trouwlocatie! Op deze manier kan de fotograaf ze namelijk op een mooie manier vastleggen. Wel zo leuk als herinnering voor later!

#2. Checken hoe laat de zon onder gaat

Wist je dat je de mooiste foto’s kunt maken tijdens golden hour? Dit is het uur net na zonsopkomst of net voor zonsondergang. Het licht is dan ontzettend mooi waardoor je sprookjesachtige trouwfoto’s krijgt. Het is daarom een goed idee om vlak voor zonsondergang nog een korte fotoshoot in te plannen. Je zult hier rekening mee moeten houden bij het organiseren van de bruiloft, dus is het belangrijk om te weten hoe laat de zon ongeveer onder zal gaan. Dit kun je vooraf vast via internet checken.

#3. Hapjes en drankjes regelen voor het aankleden ’s ochtends

Bij het organiseren van jullie bruiloft neem je waarschijnlijk alle tijd om de hapjes en drankjes tot in de puntjes voor te bereiden. Maar heb je ook gedacht aan eten en drinken voor de ochtend van de bruiloft wanneer jullie jezelf klaar moeten maken? Je zult een aantal uur bezig zijn met de make-up, je bruidskapsel en het aantrekken van de jurk. Juist op dit moment van de voorbereiding is het belangrijk vast een bodempje in je maag te hebben en voldoende te drinken. Veel bruiden drinken veel te weinig op hun trouwdag omdat ze er te weinig tijd voor hebben. Je kunt voorkomen dat je later hoofdpijn krijgt of flauw wordt door de dag goed te starten. Bovendien krijgen jullie waarschijnlijk ook wat gezelschap bij het klaarmaken voor de bruiloft. Wel zo gezellig om samen vast een lekker drankje te kunnen nuttigen of wat feestelijke hapjes te krijgen!

Bruid met sieraden

Fotograaf: Silvia Poropat

#4. Bovenste laag van de bruidstaart apart houden

Hebben jullie elkaar het jawoord gegeven? Dan is het tijd voor feest! Traditioneel wordt de bruidstaart aangesneden en kunnen jullie samen met de gasten proosten op jullie huwelijk. Het lijkt nog ver weg, maar over een jaar vieren jullie je eerste jubileum. Het is een leuk gebruik om de bovenste laag van de bruidstaart in te vriezen zodat jullie hem kunnen eten als jullie 1 jaar getrouwd zijn. Willen jullie een stuk bruidstaart invriezen? Dan is het belangrijk er op de bruiloft zelf aan te denken dat er een stuk apart gehouden moet worden. Geef dit vooraf vast even door aan het personeel zodat zij hiervan op de hoogte zijn. Voor je het weet is de hele bruidstaart aangesneden en kunnen jullie niets meer mee naar huis nemen.

#5. Bruiloft organiseren? Denk ook na over de huwelijksnacht!

Denk je klaar te zijn met alle organisatie en is de bruiloft van begin tot einde geregeld? Hebben jullie zelfs ook nagedacht over jullie huwelijksnacht? Veel bruidsparen boeken een hotel en denken daarmee klaar te zijn, maar het is slim om hier nog iets beter over na te denken. Spreek bijvoorbeeld vast met elkaar af hoe jullie willen inchecken. Doen jullie dit zelf op de ochtend van jullie bruiloft of laten jullie iemand anders vast naar het hotel gaan om jullie spullen te brengen? En heb je ook geïnformeerd of het mogelijk is om ’s ochtends extra lang in bed te blijven liggen? In sommige hotels kun je een late check-out reserveren. Tot slot is het natuurlijk belangrijk om een goed ontbijt te regelen voor de volgende dag. Een romantisch ontbijt op bed is natuurlijk ideaal!