Bruidspaar voor een tent

Fotograaf: Mon et Mine

10 Redenen waarom je wilt trouwen (waarmee je jezelf of je partner kunt overtuigen)

Vroeger was het heel gebruikelijk om te trouwen, zelfs al voor je met iemand samen ging wonen. Tegenwoordig worden bruiloften echter steeds minder populair. Het is namelijk niet meer nodig om elkaar officieel het jawoord te geven. Waarom zou je dan toch met elkaar trouwen? Wij hebben 10 redenen voor je op een rijtje gezet!

Trouwen is natuurlijk vooral heel erg leuk, maar het kan ook flink wat geld kosten. Lang niet iedereen zit daarom op een bruiloft te wachten. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je juist wel zou willen trouwen. Twijfelen jullie nog? Misschien kunnen deze 10 redenen jullie overtuigen om toch in het huwelijksbootje te stappen.

1. Een bruiloft is een prachtige herinnering

Allereerst is een bruiloft natuurlijk een van de meest bijzondere dagen uit jullie leven. Het is dan ook een prachtige herinnering waar jullie nog jarenlang op terug kunnen kijken. Natuurlijk kunnen jullie ook een hoop andere dingen doen met het geld dat jullie aan de bruiloft besteden, maar de kans is klein dat dit net zo onvergetelijk wordt als jullie trouwdag.

2. Trouwen geeft zekerheid

Ook niet geheel onbelangrijk: trouwen geeft een hoop zekerheid. Het is altijd goed om jullie huwelijk officieel vast te laten leggen. Dit is vooral belangrijk met betrekking tot financiële zaken, het risico op overlijden en wanneer jullie kinderen hebben. Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om alleen officieel voor de wet te trouwen, maar als jullie toch bezig zijn, kunnen jullie er net zo goed een feestelijke dag van maken!

3. Jullie kunnen je eigen geloften schrijven

Trouwen kan tegenwoordig heel persoonlijk en je kunt zelfs jullie eigen geloften schrijven. Op deze manier beloven jullie elkaar de dingen die jullie zelf belangrijk vinden in een relatie. Geen saaie, onpersoonlijke trouwceremonie dus, maar een fijne dag die helemaal in het teken staat van jullie relatie.

4. Alle belangrijke mensen uit jullie leven zijn samen

Natuurlijk draait de bruiloft om jullie als bruidspaar, maar ook om alle belangrijke mensen die jullie in jullie leven hebben. Voor jullie ouders zal de bruiloft ook een heel bijzondere dag zijn. En hoe fijn is het om de hele dag samen te kunnen zijn met al jullie lieve vrienden en familieleden om jullie heen?

5. Jullie zullen nog jarenlang plezier hebben van de foto’s

Op de meeste bruiloften wordt een professionele fotograaf geregeld voor het maken van de trouwfoto’s. Aan deze foto’s kunnen jullie nog jarenlang plezier beleven. Zeker wanneer jullie achteraf een mooi trouwalbum ontvangen, zullen jullie ze nog heel wat keren bekijken. Een bruiloft duurt misschien maar een dag, maar jullie zullen hier nog eindeloos van kunnen nagenieten.

6. Trouwen kan fiscaal voordelig zijn

Wist je dat je automatisch elkaars fiscale partner wordt als je met elkaar trouwt? Dit heeft gevolgen voor de belasting die jullie moeten betalen en dit kan positief uitpakken wanneer jullie bepaalde inkomsten of uitgaven gunstig verdelen. Goed om je even in te verdiepen dus!

7. Je kunt elkaars achternaam aannemen

Ben je niet zo blij met je eigen achternaam? Of lijkt het je mooi als jullie met het hele gezin dezelfde achternaam kunnen gebruiken? Door met elkaar te trouwen, is het mogelijk om van naam te veranderen. Jullie kunnen zelf kiezen voor welke achternaam jullie kiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk om allebei gewoon je eigen naam te blijven houden.

8. Het is dé reden om er op je allermooist uit te zien

Een bruiloft is het ideale excuus om alles uit de kast te trekken zodat je er op je allermooist uitziet. Een prachtige trouwjurk, je bruidskapsel gedaan door de kapster en natuurlijk perfecte bruidsmake-up. Het is heerlijk om even flink verwend te worden en zo te kunnen stralen op jullie trouwdag!

9. Samen een bruiloft plannen brengt jullie dichter bij elkaar

Een bruiloft plannen kan stressvol zijn, maar is ook ontzettend leuk. Zeker wanneer jullie veel samen doen in de voorbereidingen voor jullie trouwdag kan dit een bijzondere periode zijn. Het is gezellig om deze dingen met elkaar te doen en het zorgt ervoor dat jullie nóg dichter naar elkaar toe groeien.

10. De huwelijksreis is een onvergetelijke ervaring

Tot slot kunnen jullie de bruiloft afsluiten met een onvergetelijke huwelijksreis. Niet alleen kiezen jullie waarschijnlijk een fantastische bestemming uit voor deze reis, ook zullen jullie daar flink in de watten worden gelegd zodra jullie aangeven op huwelijksreis te zijn. Grote kans dat jullie wat verrassingen zullen krijgen als pasgetrouwd stel!

Waarom trouwen jullie?

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken voor een bruiloft, maar de belangrijkste vraag is waarom jullie zelf zouden willen trouwen. Uiteindelijk gaat het er namelijk vooral om dat jullie iets doen wat goed bij jullie past. Dit kan betekenen dat jullie voor een prachtige sprookjesbruiloft gaan met alles er op en er aan of dat jullie juist kiezen voor een intieme elopement. En misschien komen jullie uiteindelijk wel tot de conclusie dat trouwen helemaal niet nodig is. Tegenwoordig is gelukkig alles mogelijk!

101 Redenen waarom ik met je wil trouwen

Hebben jullie besloten dat jullie willen trouwen? Dan is het leuk om jouw geliefde te verrassen. Je kunt hiervoor 101 redenen waarom ik met je wil trouwen opschrijven in een boekje of op kleine losse briefjes die je in een pot doet. Je kunt hier ook het boekje Waarom ik van je hou voor gebruiken. Een prachtig cadeau om in de maanden voor de bruiloft of misschien zelfs op de ochtend van de bruiloft te geven aan je aanstaande.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *