Veel bruidsparen zijn wekenlang bezig met de gastenlijst. De eerste lijst die ze opstellen bestaat voornamelijk uit familie en de beste vrienden, maar hoe langer ze bezig zijn, hoe groter de lijst wordt. Uiteindelijk worden veel te veel gasten uitgenodigd en dit maakt het eigenlijk allemaal minder leuk. Waarom zou je niet gewoon kiezen voor een kleine bruiloft?

Weten jullie al hoeveel mensen er op jullie bruiloft komen? Het ene bruidspaar heeft een enorme gastenlijst, terwijl andere stellen juist liever een beperkt aantal gasten hebben. Een kleine bruiloft heeft dan ook heel wat voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  1. Het bespaart flink wat geld. Tenslotte moet je voor iedere extra gast betalen.
  2. Jullie bruiloft wordt echt een intiem moment waar alleen de aller belangrijkste mensen uit jullie leven bij zijn.
  3. Doordat er minder mensen komen, levert dit ook minder stress op. Je hoeft immers met veel minder wensen rekening te houden.
  4. Alle gasten kunnen er de hele dag bij zijn, geen gedoe over wie wel of niet mee eet.
  5. Je hebt tijd genoeg om iedereen te spreken. Jaren later zul je nog steeds precies weten wie jullie gasten waren.

Een kleine bruiloft, wie nodig je uit?

Natuurlijk wil je niemand kwetsen, maar je kunt nou eenmaal niet iedereen uitnodigen op jullie bruiloft. Je denkt misschien dat je je collega’s echt uit moet nodigen, maar voegt het voor jullie wat toe als ze er bij zijn? Kies er daarom voor om alleen de mensen uit te nodigen die het aller belangrijkste zijn. Familie en echt goede vrienden dus.

Is het dan niet onbeschoft om buren, collega’s en vage kennissen niet uit te nodigen? Nee, natuurlijk niet! Zeker wanneer je er bij vertelt dat je een kleine bruiloft hebt, begrijpen veel mensen dat ze niet uitgenodigd worden. Moeite om te beslissen of je iemand wel of niet moet uitnodigen? Bedenk je dan of jij beledigd zou zijn als je niet op haar of zijn bruiloft uitgenodigd zou worden.

Kinderen wel of niet uitnodigen?

Hebben jullie niets met kinderen en zijn jullie bang dat ze de ceremonie of juist het feest verpesten? Het is helemaal niet gek om geen kinderen op jullie grote dag uit te nodigen. Het is namelijk jullie dag, dus gaat het er om wat jullie willen, hoe egoïstisch dat ook kan klinken. Bovendien kan het voor de ouders ook wel eens lekker zijn om een dagje niet constant op te hoeven letten.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *