Rode trouwauto met bruidspaar

Fotograaf: Mon et Mine

100 Tips & ideeën voor de trouwdag van jullie dromen

Wanneer jullie besluiten te gaan trouwen, gaan jullie een bijzondere tijd tegemoet. De voorbereidingen van jullie huwelijk zijn namelijk een leuke periode waarin jullie veel zullen moeten regelen. Om je vast een eindje op weg te helpen, hebben wij 100 tips en ideeën op een rijtje gezet om jullie trouwdag écht onvergetelijk te maken!

Geen enkele trouwdag verloopt precies op dezelfde manier. Welke keuzes jullie ook maken, uiteindelijk straalt jullie eigen stijl er toch in door. En dat is belangrijk, want een bruiloft hoort persoonlijk te zijn. Kies daarom alleen de elementen uit waar jullie blij van worden en doe niets alleen maar omdat het hoort. Met deze 100 tips en ideeën zullen alle onderdelen van jullie trouwdag een groot succes worden!

Verloving: Start het plannen van jullie bruiloft

 • Zijn jullie net verloofd? Dan kunnen de voorbereidingen beginnen! Jullie huwelijk draait niet alleen om de trouwdag zelf, maar ook om de weg er naartoe. Probeer dus van het begin af aan te genieten van alles wat jullie doen en alle keuzes die jullie maken. Het kan leuk zijn om hier een boek voor aan te schaffen waarin jullie de belangrijkste momenten vast kunnen leggen met foto´s en stukjes tekst. Leuk als herinnering voor later!
 • Als je verloofd bent, wil je dat misschien het liefst meteen van de daken schreeuwen. Toch zul je je nog even in moeten houden en een leuke manier moeten bedenken om het nieuws te vertellen. Kies bijvoorbeeld een van deze manieren om te vertellen dat jullie gaan trouwen.
 • Het is slim om in de weken na de verloving een loveshoot of verlovingsshoot te boeken, het liefst bij jullie eigen trouwfotograaf. Zo hebben jullie niet alleen prachtige foto´s van jullie samen (die jullie bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de trouwkaarten), maar raken jullie ook gewend aan het werken met een professionele fotograaf. Hierdoor zullen jullie tijdens het maken van de trouwfoto´s meer ontspannen zijn.
 • Heb je een mooie verlovingsring gekregen? Probeer dan een trouwring te vinden die hier op aansluit. Zo kun je na de bruiloft een setje van de verlovingsring en trouwring dragen.
 • De verlovingsperiode is eigenlijk net zo bijzonder als de bruiloft zelf. Probeer er dus volop van te genieten en zorg dat jullie voldoende tijd nemen om gezellig dingen samen te doen. Het plannen van een bruiloft kan best stressvol zijn, maar probeer vooral veel te genieten. De trouwdag zelf vliegt immers voorbij!

Tips voor de voorbereidingen van jullie trouwdag

 • Zeker wanneer jullie allebei druk zijn, kunnen jullie wel wat tips en hulp gebruiken bij de voorbereidingen van de trouwdag. Huur daarom een weddingplanner in die jullie van handige tips kan voorzien of ga op zoek naar een goede ceremoniemeester.
 • Eén van de eerste dingen die jullie zullen moeten doen, is het opstellen van een budget. Dit budget bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jullie trouwdag vormgegeven wordt. Reserveer ook minimaal 10% voor onvoorziene of verborgen kosten.
 • Ook de gastenlijst is van groot belang voor de rest van de voorbereidingen. Een bruiloft plannen voor een klein aantal gasten is namelijk heel anders dan wanneer jullie een enorme gastenlijst hebben. Probeer hier dus zo snel mogelijk keuzes in te maken.
 • Jullie getuigen zijn ontzettend belangrijk tijdens de trouwdag. Verzin daarom een bijzondere manier om jullie getuigen voor deze taak te vragen of kies één van deze originele 9 ideeën.
 • Kunnen jullie hulp krijgen bij de voorbereidingen van de trouwdag? Sla deze hulp dan niet af! Het kan ontzettend leuk zijn om samen met je moeder of vriendinnen een aantal avonden bezig te zijn met het klaarzetten van bedankjes of het maken van decoratie. Zeker wanneer je hier wat lekkere hapjes en een drankje bij regelt, zal het heel gezellig worden!
 • Leg zoveel mogelijk van jullie voorbereidingen vast. Bijvoorbeeld met foto’s of door een speciaal boek te kopen waar je alles in op kunt schrijven. Dit is leuk als herinnering voor later!
Verlovingsfoto met ring

Fotocredits: Ellie Danver via Wedding Chicks

Uitnodigingen voor jullie trouwdag

 • De uitnodigingen gaan pas een paar weken voor de bruiloft de deur uit. Stuur daarom eerst vast een leuke save the date zodat iedereen weet wanneer jullie gaan trouwen.
 • Maak jullie uitnodigingen extra persoonlijk door er een foto van jullie verlovingsshoot aan toe te voegen.
 • Heeft jullie bruiloft een bepaald thema? Zorg dan dat dit thema meteen al bij de uitnodiging duidelijk wordt.
 • Voeg een RSVP toe zodat je precies weet wie er allemaal op jullie bruiloft zullen komen.

Vrijgezellenfeest organiseren

 • In de weken voor de bruiloft vindt vaak een vrijgezellenfeest plaats. Natuurlijk organiseer je die niet zelf, maar toch kun je wel wat invloed hebben. Geef bijvoorbeeld aan welke vrienden of vriendinnen je graag uit zou willen nodigen.
 • Lijkt het idee van een vrijgezellenfeest jou eigenlijk helemaal niets? Zorg dan dat je hier vanaf het begin duidelijk in bent. Het zou vervelend zijn als jij heel negatief bent over iets wat je vrienden al voor je aan het organiseren zijn. Probeer je ook vooral open op te stellen. Uiteindelijk draait het er allemaal om dat jullie een gezellige dag hebben met elkaar, en het is natuurlijk super fijn om mensen in je leven te hebben die dit voor jou willen regelen.
 • Vergeet het vrijgezellenfeest niet uitgebreid vast te leggen op beeld. Deze foto´s zijn een leuke aanvulling op de trouwfoto´s en een prachtige herinnering voor later.
 • Wil je ook graag iets bijdragen aan het vrijgezellenfeest van je verloofde? Maak dan een anti-kater kit die je na afloop aan al zijn vrienden mee kunt geven. Hier kun je bijvoorbeeld een flesje water, een granenreep, pepermuntjes en een paracetamol in doen. Ze zullen je de volgende ochtend dankbaar zijn!

Kleding van de bruid op haar trouwdag

 • Het uitzoeken van een trouwjurk is een bijzonder moment, waar ook veel misverstanden over bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat het helemaal niet handig is om met een grote groep te komen passen? Probeer je vooraf goed voor te bereiden zodat je niet teleurgesteld thuis zult komen.
 • Een trouwjurk draag je als het goed is maar één dag en daarom mag je hier best mee uitpakken. Ga dus gerust voor een gewaagd exemplaar en kies iets waar je blij van wordt. Denk ook eens na over opties die wat minder vaak worden gekozen, zoals een korte trouwjurk, een met lange mouwen of een jurk in een andere kleur dan wit. Jij bent de bruid, dus jij bepaalt!
 • Zorg dat je goede bruidslingerie aanschaft om je trouwjurk optimaal te ondersteunen. Alleen zo krijg je het mooiste resultaat.
 • Neem de tijd om de juiste accessoires uit te zoeken. Wil je bijvoorbeeld een sluier? En welke sieraden ga je combineren met je trouwjurk? Deze accessoires zorgen voor het complete plaatje!
 • Kies trouwschoenen uit die mooi staan onder je trouwjurk, maar waar je ook de hele dag op kunt lopen. Je kunt voor klassieke witte schoenen gaan, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van laarsjes, All Stars of sandaaltjes? Ga je toch liever voor een paar killer heels? Lees dan zeker even deze handige tips om pijnlijke voeten te voorkomen!
 • Vergeet niet om vooraf een afspraak te maken voor een proefkapsel en proefmake-up. Zo zul je op de trouwdag zelf niet voor verrassingen komen te staan.
 • Trouwen jullie op een wat koudere dag? Kies dan een leuk vestje of jasje uit dat je over je trouwjurk kunt dragen. Niet alleen houdt dit je lekker warm, ook is het leuk als afwisseling op de trouwfoto´s.
 • Probeer een something old, something new, something borrowed, something blue in je trouwkleding te verwerken. Dit is een leuke manier om een oude trouwdag traditie in ere te houden!

Trouwkleding van de bruidegom

 • De bruid krijgt meestal de meeste aandacht, maar dat wil niet zeggen dat je als bruidegom niet op hoeft te vallen. Kies daarom een mooi trouwpak uit, het liefst met een opvallend detail of een stoere kleur.
 • Ook een overhemd van goede kwaliteit is erg belangrijk, zeker wanneer je je jasje ´s avonds uit doet. Je kunt het overhemd het beste samen met het trouwpak kopen.
 • Ga voor een of meerdere unieke accessoires zoals een paar vintage bretels, mooie manchetknopen of een leuke vlinderdas. Hiermee maak je je trouwoutfit persoonlijker.
 • De juiste trouwschoenen maken het plaatje compleet. Zwart of bruin is eigenlijk bijna altijd wel goed, maar in plaats hiervan kun je ook voor een kleurtje of patroontje gaan.
 • Stem je trouwkleding als bruidegom af met je beste vrienden. Dit staat prachtig op de trouwfoto’s en zorgt voor een mooie eenheid!

Bruidsboeket voor de bruid

 • Traditioneel wordt het bruidsboeket uitgekozen door de bruidegom. Natuurlijk kunnen jullie ook samen een mooi boeket uitzoeken.
 • Bruidsboeketten zijn er in allerlei verschillende vormen. Zo kan het mooi zijn om een heel hoog boeket te kiezen of juist te gaan voor een hangend boeket waarbij de bloemen naar beneden vallen. Je kunt wat voorbeelden zien in het blog 5 Soorten bruidsboeketten die passen bij iedere bruiloft.
 • Zorg voor mooie corsages die passen bij het bruidsboeket.
 • Hoeft jouw bruidsboeket niet heel strak en netjes te zijn? Dan is het leuk om voor een boeket van wilde bloemen te gaan. Deze wilde bloemen zou je zelf kunnen plukken in een speciale pluktuin.
Bruid met bruidsboeket

Fotograaf: House of Lucie via Nouba

De locatie van jullie trouwdag

 • Gaan jullie op zoek naar de perfecte trouwlocatie? Maak dan vooraf een selectie met een aantal mogelijke locaties en ga hier vervolgens langs. Zo kunnen jullie de sfeer voelen en meteen deze 15 handige vragen stellen.
 • Probeer één trouwlocatie te kiezen waar alle activiteiten van jullie trouwdag plaats kunnen vinden. Het scheelt namelijk een hoop tijd en gedoe wanneer jullie niet heen en weer hoeven te reizen tussen de plek waar jullie elkaar het jawoord geven en de ruimte waar de receptie en het trouwfeest worden gehouden.
 • Check even of jullie locatie een officiële trouwlocatie is, je mag namelijk niet zomaar op iedere plek met elkaar trouwen. Je kunt bij de gemeente informeren naar de regels.
 • Proberen jullie de kosten van de bruiloft zo laag mogelijk te houden? Ga dan op zoek naar een trouwlocatie met een fijne sfeer waar jullie zelf nauwelijks decoratie op hoeven te hangen. Een goedkope trouwlocatie kan soms namelijk toch heel duur uitpakken wanneer jullie nog veel decoratie aan moeten schaffen om het een beetje gezellig te maken.
 • Het is leuk om voor een unieke trouwlocatie te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bruiloft in het bos, een mooie glazen kas of een hippe strandtent? Er is van alles mogelijk!
 • Het kan ook leuk zijn om te trouwen in jullie eigen tuin. Let op: Dit vraagt wel wat van jullie organisatietalent.

Tips voor de indeling van de trouwdag

 • Jullie kunnen voor een traditionele dagindeling gaan met de ceremonie in de middag, gevolgd door een receptie, diner en trouwfeest, maar er zijn ook heel wat andere mogelijkheden. Kies vooral een dagindeling uit die goed bij jullie past!
 • Vergeet niet om ook voldoende rustmomentjes in te plannen. Een vol programma is voor niemand fijn. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om een intiem momentje met een first look te regelen voor jullie samen, zonder dat de gasten hier bij hoeven te zijn.
 • Zorg voor een duidelijk draaiboek waarin alle onderdelen van jullie trouwdag staan beschreven. Dit is handig voor jullie zelf, maar ook voor de ceremoniemeester en alle andere betrokkenen.
 • Schrijf de indeling van jullie trouwdag met sierlijke letters op een groot bord. Dit ziet er mooi uit en is handig voor de gasten, zo weten ze precies hoe de dag gaat verlopen!
Trouwdag programma

Fotocredits: Etsy

Trouwfoto´s laten maken door een fotograaf

 • Het lijkt misschien logisch dat je een goede trouwfotograaf moet uitkiezen, maar toch proberen veel bruidsparen op deze kosten te besparen door iemand te zoeken die voor een vriendenprijsje of als hobby foto´s wil maken van jullie huwelijk. Het is misschien verleidelijk, maar een professionele trouwfotograaf is het extra geld meer dan waard. Zo weet je zeker dat jullie na afloop prachtige trouwfoto´s hebben waar jullie nog jaren met plezier op terug kunnen kijken.
 • Denk vooraf goed na over het tijdstip waarop jullie de fotoshoot willen inplannen. Voor de ceremonie is fijn omdat je haar en make-up dan nog perfect zitten. Na de ceremonie zijn jullie echter weer relaxter en stralen jullie nóg meer omdat jullie net getrouwd zijn. Een combinatie van beide mogelijkheden kan natuurlijk ook. In totaal zul je rekening moeten houden met ongeveer anderhalf uur voor de fotoshoot.
 • Ga vooraf vast op zoek naar een mooie locatie voor jullie fotoshoot. Buiten is natuurlijk het mooist, maar wanneer het slecht weer is, is het ook handig als jullie een fijne binnen locatie hebben om foto´s te schieten. Misschien heeft jullie trouwfotograaf wel wat tips.
 • Je kunt een bepaald thema kiezen voor jullie trouwreportage. Industriële trouwfoto’s zijn bijvoorbeeld prachtig!
 • Wist je dat het licht voor de trouwfoto´s het beste is tijdens golden hour? Dit is de periode vlak na zonsopkomst en voor zonsondergang. Het is dus slim om dan even een fotomomentje te plannen.
 • Als jullie de trouwfoto´s gaan maken, is het slim om wat assistentie mee te nemen. Zo is er altijd iemand bij die je trouwjurk omhoog kan houden, de tassen kan dragen of de trouwfotograaf kan assisteren. Neem ook een tasje mee met wat spulletjes om je haar en make-up bij te kunnen werken als dat nodig is.
 • Denk ook eens na over het inhuren van een videograaf voor jullie bruiloft. Het is erg waardevol om later bewegende beelden van jullie trouwdag te hebben.
 • Ga op zoek naar een fotograaf die ook gebruik maakt van een drone. Deze beelden van bovenaf zijn een prachtige toevoeging voor jullie trouwreportage!

Decoratie op de trouwlocatie

 • Decoratie is ontzettend belangrijk voor de sfeer van jullie trouwdag. Probeer een doorgaande lijn te trekken in de decoratie, bijvoorbeeld door voor een thema te kiezen. Dit kan een themakleur zijn zoals rood, goud of pastelkleuren, maar je kunt ook voor een compleet thema gaan zoals bohemian, vintage of een festival bruiloft.
 • Vergeet niet om een mooi welkomstbord te (laten) maken om jullie gasten welkom te heten op jullie trouwdag. Dit is niet alleen handig, maar staat ook nog eens super mooi!
 • Ga creatief aan de slag met spijkerpatronen. Dit ziet er vrolijk uit en is leuk om zelf te maken.
 • Je hoeft echt niet alle decoratie nieuw te kopen. Ga eens langs bij vrienden en familie of speur de plaatselijke kringloopwinkel af om leuke items te scoren. Dit past bijvoorbeeld perfect bij een vintage thema voor jullie bruiloft!
 • Natuurlijk kun je ook gewoon op zoek gaan naar goedkope decoratie. Bij voorbeeld door gebruik te maken van deze 7 toffe IKEA hacks!
 • Op een huwelijk kunnen bloemen niet ontbreken als decoratie. Je kunt kiezen voor een aantal grote bloemstukken, maar ook kleine vaasjes met bloemen kunnen al heel leuk staan. Pluk bijvoorbeeld je eigen wilde bloemen in een pluktuin en zet ze in glazen Coca-Cola flesjes neer. Niet alleen geeft dit een super leuk effect, ook kost het weinig geld!
 • Vergeet niet om ook jullie trouwauto te versieren. Zo ziet hij er extra mooi uit en kun je hem ook gebruiken als achtergrond voor jullie trouwfoto’s!

Tips voor hét moment van jullie trouwdag: De ceremonie

 • Zorg voor een goede indeling bij de ceremonie zodat iedereen jullie kan zien. Dit kan door de stoelen in rijen te zetten, maar er zijn ook andere ideeën te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cirkel van stoelen met jullie als bruidspaar in het midden?
 • Over stoelen gesproken: veel bruidsparen kiezen voor allemaal dezelfde, vaak witte stoelen. Het kan echter ook een gaaf effect geven door juist voor verschillende soorten stoelen te gaan. Zo kun je denken aan mooie vintage stoelen, banken en poefs.
 • Huur een zelfstandige BABS in die de tijd neemt om een mooi verhaal voor jullie ceremonie voor te bereiden. De BABS gaat sowieso met jullie samen in gesprek, maar het kan zijn dat hij of zij ook contact opneemt met de getuigen of jullie ouders om nog meer over jullie te weten te komen.
 • Het kan zijn dat de gasten een tijdje moeten wachten voor jullie binnen komen lopen. Leg daarom een programmaboekje klaar op alle stoelen, zodat de gasten iets te doen hebben tijdens het wachten. Op deze manier weten ze ook meteen alles over jullie trouwdag, wel zo handig!
 • Willen jullie de ceremonie écht persoonlijk maken? Dan kunnen jullie eigen geloften schrijven.
 • Laat jullie trouwringen op een bijzondere manier naar voren brengen. Bijvoorbeeld door jullie zoon, dochter of huisdier!
 • Tot slot is het leuk om een ritueel toe te voegen aan jullie ceremonie. Je kunt er één kiezen uit deze lijst met 7 Rituelen die jullie ceremonie extra bijzonder maken.

Vieren dat jullie getrouwd zijn tijdens de receptie

 • Zodra jullie officieel getrouwd zijn, is het tijd om dit te vieren. Traditioneel wordt er getoost met een glaasje bubbels, maar dat kan ook anders. Serveer bijvoorbeeld jullie favoriete cocktail of maak een champagne toren voor een extra gaaf effect.
 • De bruidstaart is voor veel bruidsparen een bijzonder onderdeel van de trouwdag. Kies daarom een taart uit die goed bij jullie past. Het is leuk om vooraf samen taarten te gaan proeven. Zo weten jullie zeker dat jullie de lekkerste taart kiezen voor jullie trouwdag!
 • Er zijn ook veel leuke alternatieven te bedenken voor een traditionele bruidstaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitgebreid taartenbuffet of een donutmuur?
 • Tijdens de receptie ontstaat er vaak een felicitatierij van mensen die het bruidspaar willen feliciteren. Over het algemeen is dit zowel voor de gasten als het bruidspaar niet het leukste moment van de bruiloft. Probeer daarom eens na te denken over manieren om deze felicitatierij te voorkomen.

Bruiloft diner met jullie gasten

 • Hoeft het diner van jullie niet super chic te zijn? Kijk dan eens of je een aantal leuke foodtrucks in kunt huren. Dit is niet alleen heel hip, lekker en gezellig, maar vaak ook nog eens goedkoper.
 • Kiezen jullie voor een lopend buffet? Maak dan bordjes waar alle gerechten op staan beschreven. Zet hier ook meteen informatie op met betrekking tot allergieën.
 • Het is handig om een tafelindeling te maken voor het diner, zodat alle gasten op een fijne plek komen te zitten.
 • Een desserttafel is een leuke afsluiting van het diner. Hier kun je allerlei verschillende zoete lekkernijen op zetten waar de gasten uit kunnen kiezen voor hun dessert. Wat dacht je bijvoorbeeld van cakepops, mini cheesecake en een chocoladefontein? Niet alleen is dit erg lekker, ook ziet zo´n tafel vol zoete hapjes er al snel leuk uit!

Gezellig dansen op het trouwfeest

 • Bij een trouwfeest hoort natuurlijk ook een openingsdans. Het is leuk om dit op een originele manier te doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van deze 12 Tips, ideeën en alternatieven voor de openingsdans op jullie bruiloft
 • Willen jullie geen openingsdans doen? Dan is het leuk om voor een andere opening van jullie trouwfeest te kiezen. Kies bijvoorbeeld uit deze 5 Originele openingsdans alternatieven.
 • Natuurlijk willen jullie dat er veel gedanst gaat worden. Kies daarom een goede band of DJ uit die zorgt voor fijne muziek.
 • Willen jullie zeker weten dat alle gasten blij worden van de muziek? Vraag ze dan vooraf vast hun favoriete dansnummer door te geven en maak een lijstje van deze verzoeknummers voor de DJ.
 • Van al dat dansen krijgen de gasten vanzelf weer trek. Verzorg daarom een lekkere midnight snack voor de gasten naar huis gaan.
 • Jullie trouwdag moet natuurlijk ook in stijl afgesloten worden. Geef de gasten bijvoorbeeld sterretjes om jullie in het donker uit te kunnen zwaaien.

Huwelijkscadeaus

 • Vragen jullie de gasten om geld als huwelijkscadeau? Maak dan een mooie box of brievenbus waar alle envelopjes in gedaan kunnen worden.
 • Zouden jullie eigenlijk graag op huwelijksreis willen, maar is er door de bruiloft weinig geld meer voor over? Dan is het een leuk idee om de gasten een stukje van de huwelijksreis cadeau te laten doen. Iedereen kan een onderdeel kiezen zoals een hotelovernachting, een leuke excursie of een lekker drankje dat ze voor jullie willen betalen.
 • Vraag aan de ceremoniemeester of ze jullie wil helpen met het aannemen van de cadeaus. Door op ieder cadeau een naamstickertje te plakken, weten jullie ook achteraf nog wat jullie van wie gekregen hebben. Op deze manier kunnen jullie iedereen nog eens bedanken voor het cadeau dat ze meegebracht hebben.
Omhelzing van bruidspaar

Fotograaf: Olivia Markle

Bedankjes voor de gasten na afloop van de trouwdag

 • Na afloop is het leuk om een klein bedankje voor de gasten neer te zetten. Kies bijvoorbeeld een van deze 30 Originele trouwbedankjes.
 • In plaats van een bedankje kun je ook wat lekkers neerzetten voor onderweg. Laat de gasten bijvoorbeeld een zakje met snoepjes vullen.
 • Geven jullie de gasten geen bedankje mee op de bruiloft zelf? Stuur dan na afloop nog een bedankkaartje op, bijvoorbeeld met een leuke groepsfoto van de bruiloft er bij.

Afsluiten met jullie huwelijksnacht

 • Na de trouwdag volgt de huwelijksnacht, daar kun je wellicht ook wat tips voor gebruiken. Voor veel bruidsparen is deze nacht niet zo romantisch als ze vooraf bedacht hadden. Om er toch iets speciaals van te maken, kunnen jullie een luxe bruidssuite huren. Op de avond zelf kunnen jullie er misschien weinig meer van genieten, maar de volgende ochtend is het heerlijk wakker worden.
 • Het is natuurlijk leuk om een chic lingerie setje voor de huwelijksnacht te kopen, maar dit is niet per se de beste lingerie om onder je trouwjurk te dragen. Investeer dus in kwalitatief goede bruidslingerie en koop eventueel een extra setje dat je ´s avonds kunt dragen.
 • Slapen jullie gewoon thuis in jullie eigen bed? Zorg er dan voor dat het huis netjes opgeruimd is en de slaapkamer er extra romantisch uitziet. Zo maken jullie er toch nog een bijzondere nacht van!
 • Zorg ook voor een lekker ontbijtje voor de volgende ochtend. Als jullie in een hotel slapen, kunnen jullie een uitgebreid ontbijt op bed regelen. Thuis kunnen jullie allerlei lekkere dingen in huis halen en misschien zelfs een klein flesje champagne koud zetten.
 • Heb je een trouwjurk met knoopjes aan de achterkant? Zorg dan dat je een hulpmiddeltje meeneemt om ze ´s avonds weer open te maken. Anders zou dat nog wel eens voor pijnlijke vingers kunnen zorgen!

Een romantische huwelijksreis

 • Het kan leuk zijn om op de huwelijksreis zelf ook nog een dagje met een professionele fotograaf op stap te gaan. Zo hebben jullie een prachtige huwelijksreis fotoshoot om toe te voegen aan het trouwboek.
 • Vergeet niet om overal te noemen dat jullie op huwelijksreis zijn, zo krijgen jullie vast wat leuke extra´s aangeboden. Ook in het hotel doen ze vaak extra hun best als ze weten dat jullie net getrouwd zijn.
 • Als jullie een bestemming uitkiezen voor jullie huwelijksreis, is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar. Check altijd even wat de beste reistijd is om te voorkomen dat jullie midden in het orkaanseizoen zitten of de regen elke dag met bakken uit de lucht komt.
 • Een huwelijksreis hoeft niet altijd naar een ver land te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook een heerlijke vakantie hebben in België of op roadtrip gaan door Europa. Kies vooral een vakantie uit waar jullie blij van worden.
 • Het is leuk om speciaal voor de huwelijksreis wat nieuwe kleding aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld een mooie witte bikini of een wit badpak en neem ook een aantal chique jurkjes mee voor als jullie een avondje uit willen gaan.
 • Hebben jullie na de trouwdag eigenlijk te weinig geld om op huwelijksreis te gaan? Stel dit dan nog even uit. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat jullie een jaar later een bijzondere reis gaan maken. Zo hebben jullie nog even de tijd om hiervoor te sparen.
 • Vergeet niet om optimaal te genieten van de wittebroodsweken. Ook als jullie weer thuis zijn na de huwelijksreis betekent dit dat jullie extra tijd mogen nemen voor elkaar. Plan dus zeker wat leuke dingen in samen!